– Jeg takker Gud for at noen hadde troen på meg

P3 Spanderer: Anderson .Paak gikk fra hjemløshet til internasjonal suksess.

– Er det virkelig her vi skal være?

Det er en iskald februarkveld og Anderson .Paak befinner seg utenfor St. Edmunds kirke i Oslo. Han hopper lett fra den ene foten til den andre og betrakter det beskjedne bygget med et forventningsfullt blikk.

Det er ikke tilfeldig at vi har tatt med Anderson .Paak, eller Brandon Paak Anderson som han egentlig heter, til en kirke. Den amerikanske rapperen og singer/songwriteren, som nylig slapp sitt andre studioalbum til strålende kritikker, har tidligere uttalt at det var kirken som oppdro han. Kirken og barne-TV, vel og merke.

– Jeg begynte å spille trommer i kirken da jeg var liten. Jeg var omringet av noen av de beste vokalistene og musikerne i verden og lærte å spille musikk fra øret. Kirken har gitt meg en musikalsk intuisjon, forteller han.

Var hjemløs

Anderson beskriver oppveksten i kirken som en fin tid, men livet til den 30 år gamle artisten har vært langt fra bekymringsløst. Før 2011 jobbet han på en marijuanagård i Santa Barbara, som han plutselig ble sparket fra uten forvarsel. Dette – i tillegg til en manglende arbeidsvilje – resulterte i at han ble hjemløs sammen med kona og sin nyfødte sønn.

Dr. Dre hentet inn Anderson .Paak på sitt siste album. Foto: NTB Scanpix
Dr. Dre hentet inn Anderson .Paak på sitt siste album. Foto: NTB Scanpix

– Jeg bygget karakter da jeg var hjemløs. Det ga meg et grunnlag som jeg fortsatt lever på i dag. Jeg takker Gud for at noen hadde troen på meg i denne perioden, sier han til All HipHop.

Jobbet tett med Dr. Dre

Anderson skulle heldigvis gå en lysere fremtid i møte. I fjor måtte han holde på den største hemmeligheten i karrieren så langt, da han ble bedt om å bidra på Dr. Dre sitt siste album, Compton. Han endte opp med å bli kreditert på hele seks spor.

– Jeg satt stor pris på den tiden jeg fikk sammen med han (Dr. Dre red.anm) i studio. At det endte opp med å bli så mange spor… det var helt fantastisk, sier Anderson til RWD.

Første soloturné i Europa

NRK P3 møter Anderson i forbindelse med konserten på Parkteateret i Oslo, som er et av stoppene på hans første headliner-turné i Europa.

– Alle showene er utsolgt, det er helt sinnsykt. Denne turneen har vært helt fantastisk til nå, sier Anderson, før han må skyndte seg videre til neste intervju.

Se flere P3 Spanderer