Miksteips rapfredag

P3-programmet Miksteip feiret rap i fredagens sending. Vi har lagd Spotify-liste av gullet – hør her!

Wasenius-Nilsen og Risan. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Wasenius-Nilsen og Risan. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

I en verden med en del middelmådig rap er det desto viktigere å feire bidragene som kommer til å tåle tidens tann. Miksteip-duoen Ken Wasenius-Nilsen og Torkil Risan gjorde nettopp det i dagens sending.

Hør listen i Spotify: Miksteips rapfredag

Eksentrikere som Ol’ Dirty Bastard serverte gjennom hele sin karriere geniale spor som trigget den barnlige gleden rap kan gi. Han var en artist som omfavnet hedonisme. Festet, pratet piss, agerte. Noe i den duren.

Før Ice Cube forvandlet seg til en gjennomsnittlig Hollywood-skuespiller, leverte også han sterke musikalske bidrag. Vi snakker om en kar som var med å etablere gangstarap-grenen. Et sideprosjekt han bega seg ut på – et meget vellykket et, sådan – var med Mack 10 og WC. Westside Connection slapp flere perler, blant annet breiale “Bow Down” som fikk plass i sendingen.

Hør flere Spotify-lister: Best akkurat nå | Søstre i lyden

Det ble naturligvis viet spilletid til flere av dagens rapaktører. En av Norges beste rappere, om ikke den sterkeste, Lars Vaular, bidro med basstunge “Gi meg noe bass”, mens radiopersonligheten DJ Khaled, i samarbeid med en håndfull rappere, sparket i gang sendingen med overtydelige “All I Do Is Win”.

Ellers fikk vi gjenhør med blant annet Gang Starr, Lil’ Kim, Fabolous, DMX, Ghostface og N.W.A. Mye gull.

Nå har du muligheten til å gjenskape moroa i Spotify. Spillelisten er 24 låter lang. Nok til å bli underholdt hele bilturen til hytta. Et flott lydspor mens lammelåret godgjør seg. Eller til festen. Listen kler mange gjøremål.

– Vi snakker bar overkropp. Vi snakker gulltenner og misogyni. Vi snakker gønnere og gangsigns. Her er ei spilleliste smekkfull av rap-bangers. Hold det gangsta, er Wasenius-Nilsens melding.

God fornøyelse!