Norsk storslipp for Slottsfjell

Fem navn er annonsert til sommerens festival i Tønsberg.

17.-19. juli er Slottfjell i gang igjen. Musikkfestivalen, som holder til ved vakre omgivelser i Tønsberg-området, har allerede booket Haim, Phoenix, Satyricon, Lars Vaular, Highasakite, Skambankt, Monica Heldal, Yoguttene, Proviant Audio og Unnveig Aas.

Les: Stort artistslipp for Slottsfjell

Nå får norskandelen nok et løft, da hele fem nasjonale artister og band får spille på Slottsfjell 2014. – De fem sterke talentene har vært på radaren vår en stund, og står for spennende strømninger i nordisk pop og rock, sier bookingsjef Henning Krane.

Daniel Kvammen

I desember hadde P3 videopremiere på Daniel Kvammens julesang, “23. desember”. 88-modellen, som blir sammenlignet med Stein Torleif Bjella, er nå bosatt i Oslo etter å ha flyttet fra hjemstedet Geilo. Fra før av er han booket til neste års Øya og Varna. Årets Slottsfjell blir hans andre opptreden på musikkfestivalen i Tønsberg.

Farao

Den 26 år gamle artisten er aktuell som Urørtfinalist med sporet «Tell A Lie». Urørtredaksjonen, som jobber med å løfte frem ny, norsk, uetablert musikk skriver at ««Tell A Lie» spinner lytteren inn i et nett av gitar-samples og repeterende trommer, koblet med Faraos kjølige stemme sitter man igjen med en artist med hypnotiserende egenskaper og langvarig appell».

Shy For Shore

Mari Nordén (24) og Oz Page (23) utgjør Urørtfinalistene i Shy For Shore. Duoen bak elektropop-sporet «Then The Heartbreak» overbeviste publikum på fjorårets Slottsfjell, og er klare for å gjenta suksessen.

Sea Change

Sea Change, eller Ellen A. W. Sunde som hun egentlig heter, er inspirert av artister Lykke LI og Fever Ray. Forvent små, loopbaserte og harmoniske popstykker når hun opptrer på Slottsfjell i sommer.

Vilde Tuv

Gjennom konserter på gatehjørner og i cafékroker har Vilde Tuv bygget opp en dedikert fanskare av entusiaster som sprer ordet om dette emosjonelle fyrverkeriet.