Stort artistslipp for Slottsfjell

Haim, Phoenix og Satyricon er blant navnene som skal spille på Slottsfjellfestivalen i 2014.

Vinteren er på vei, og det er fortsatt lenge igjen til festivalsommeren slår innover oss. Slottsfjell kutter ned ventetiden ved å slippe intet mindre enn ti spennende artister som skal spille på neste års festival.

Artistene i festivalens første slipp er Haim, Phoenix, Satyricon, Lars Vaular, Highasakite, Skambankt, Monica Heldal, Yoguttene, Proviant Audio og Unnveig Aas.

Amerikanske yndlinger til Tønsberg

Blant de utenlandske navnene på neste års festivalplakat finner vi den amerikanske jentetrioen Haim. De tre søstrene Este Arielle, Danielle Sari og Alana Mychal Haim har virkelig fått sitt store gjennombrudd det siste året, og har blant annet gitt ut debutalbumet Days Are Gone (terningkast 4 hos oss) og spilt på Øyafestivalen. Konserten på Øya fikk en femmer av P3s anmelder Kim Klev, og i anmeldelsen ønsket han dem hjertelig velkommen tilbake. Nå returnerer jentene til Norge, og neste sommer skal de rocke scenen i Tønsberg.

Se musikkvideoen til «Dont Save Me» her:

Franske indiehelter

Til Slottsfjellfestivalen 2014 kommer også de franske indieheltene i Phoenix. Bandet fikk sitt virkelige gjennombrudd med Wolfgang Amadeus Phoenix i 2009. Albumet, som inneholder hiter som «Liztomania» og «1901», ble blant annet nominert til en Grammy i kategorien «Beste alternative album». Franskmennene har holdt det gående siden 2000, og deres femte studioalbum, Bankrupt!, ble gitt ut tidligere i år, og fikk en femmer av P3s anmelder. Nå er de franske indierockerne klare for å imponere slottsfjellspublikummet til sommeren.

Se musikkvideoen til «Entertainment» her:

Flere norske artister

I Slottsfjellfestivalens første artistslipp finner vi også mange norske navn.

Blant de mest rutinerte er de norske black metal-rockerne i Satyricon. Bandet, som har holdt det gående siden starten av 90-tallet, har gitt ut åtte studioalbum, og hadde i september en liten norgesturné de kalte Hærferd Over Norge. Omtrent på samme tid slapp de albumet Satyricon, som fikk terningkast fire av P3s Totto Mjelde. Mjelde omtalte albumet som «like mye rock som black metal. Mørk, men ikke fullstendig svart. Kald, men ikke farlig».

Se musikkvideoen til «Phoenix feat. Sivert Høyem» her:

Lars Vaular har også vært i bransjen en stund, og ga nylig ut sitt femte studioalbum 1001 Hjem. P3s anmelder Ali Soufi ga albumet terningkast fem, og skrev blant annet at «Fem soloalbum inne i karrieren har Lars Vaular gått fra å ha et bunnsolid ferdighetsgrunnlag til å etablere seg som landets viktigste rapper». Neste sommer returnerer han til Tønsberg og Slottsfjellfestivalen.

Se musikkvideoen til «Gary Speed» her:

Highasakite har siden gjennombruddet med debutalbumet All That Floats Will Rain i 2012 befestet sin posisjon som et av Norges mest spennende band. P3 mente albumet var det fjerde beste albumet gitt ut av norske artister i 2012, og i år har gruppen sluppet singelen «Since Last Wednesday». Låta er for tiden listet på P3s A-liste. 3. februar slipper bandet oppfølgeralbumet Silent Treatment i Norge, mens resten av verden må vente til 3. mars.

Se musikkvideoen til «Since Last Wednesday» her:

Rogalendingene i Skambankt er klare for å returnere til Tønsberg og Slottsfjell i 2014. Kvartetten spilte på festivalen i 2009, og konserten fikk terningkast fem av Lydverkets anmelder. Skambankt, som er ledet av Kaizers Orchestra-gitarist Terje Winterstø Røthing, jobber for tiden med sin femte studioutgivelse, og Røthing kan røpe at «det er hardt, det er catchy, det er pompøst, seigt og det er melodiøst».

Se musikkvideoen til «Voodoo» her:

Bergensjenta Monica Heldal er bare 22 år gammel, men har allerede oppnådd mye som artist. Heldal slapp debutalbumet Boy From The North tidligere i år, og har fra før turnert med den britiske singer-songwriteren Ben Howard. Tidligere i november var gullstrupen fra Bergen gjest hos Christine her på P3, og spilte sin egne låt «In Flight» og The Lumineers’ hit «Stubborn Love». Se video av opptredenen her.

Se en akustisk versjon av «Boy From The North» her:

De fire rapperne i bergensgruppen Yoguttene har vært en snakkis i musikk-Norge den siste tiden. Medlemmene, som gjerne kaller seg Handerre Linni, Onge Anka, Jenny Skavland og Idol Tone, holder identitetene sine skjult, og rapper på eget morsmål. Kvartetten spilte på både Øya- og Hovefestivalen i sommer, og neste år er det altså Tønsberg-folket som får oppleve Yoguttene live.

Se musikkvideoen til «Timegla$» her:

Lokale navn

I festivalsommerens første artistslipp finner vi også to lokale Vestfold-navn.

Den 21 år gamle Tønsberg-gutten Mathias Stubø lager musikk under artistnavnet Proviant Audio, og har gitt ut to studioalbum til strålende kritikker. P3s Trine Aandahl ga debutalbumet Real Love Tastes Like This! terningkast seks, og omtalte unggutten som «et unikum innen norsk musikk». Nå er han ute med andrealbumet Drift Days & Disco Nights, og P3 har nylig lagt til singelen «Once I Thought» i sine spillelister.

Se musikkvideoen til «Once I Thought» her:

Holmestrandsjenta Unnveig Aas er ikke et helt ubeskrevet blad for Slottsfjell-publikummet. I sommer spilte jenta, som ofte blir sammenlignet med artister som First Aid Kit og Laura Marling, på Urørtscenen. Aas spiller det hun selv kaller middelmådig skranglefolkpop, og får gleden av å returnere til Slottsfjell i 2014.

Hør demoen til «Time Has Changed Us» her:

http://youtu.be/3VxzYXvOaoY