Se Aurora synge blant døde dyr

– Ingenting er mer inspirerende enn å være på innsiden av en ku. Se Aurora fremføre «Conqueror» på Astrup Fearnley.

– Jeg tror jeg har en slags fascinasjon for døde ting.

Aurora studerer Damien Hirst sitt verk Mother and Child (Divided) på Astrup Fearnley i Oslo. Verket, som er et av kunstmuseets store trekkplastre, er en fremstilling av en kalv og dens mor, begge delt i to og bevart i fire separate tanker med gjennomsiktig glass.

– Jeg har ikke hatt et forhold til Damien Hirst før, men nå skal jeg definitivt sjekke det ut. Jeg syns det er veldig fint, sier Aurora mens hun beveger seg videre til God Alone Knows, et verk bestående av tre døde sauer hengende i korsformede stillinger i hver sin tank.

God Alone Knows og Mother And Child (Divided). Foto: Prudence Cuming Associates / afmuseet.no
God Alone Knows og Mother And Child (Divided). Foto: Prudence Cuming Associates / afmuseet.no

– Jeg liker veldig godt ting som er utstøtt.

Det finnes tydelige paralleller mellom Hirst og Aurora. I tillegg til å være utøvende kunstnere, deler de også en interesse for døde insekter.

– Jeg samler på møll og litt andre insekter også. De er så fine. Møll har for eksempel vakre mønstre på vingene sine som vi aldri ser. Jeg tror mange er redde for møll også. De lager mye lyd når de flyr, spesielt når de blir litt store, sier Aurora før hun tar en kort tenkepause.

– Jeg liker veldig godt ting som er utstøtt.

LES OGSÅ: – Jeg må ta vare på meg selv | Se: P3 Spanderer: Aurora – Running With The Wolves

– Viktig å være snill med seg selv

Aurora er på Astrup Fearnley for å fremføre sin nye låt, «Conqueror». Artisten, som nettopp vant Spellemannpris i kategorien Årets Nykommer, forteller at låten handler om å stå sterkt alene.

AURORA avbildet på P3 Spanderer-innspilling. Foto: Christopher Oulie, NRK P3
AURORA avbildet på P3 Spanderer-innspilling. Foto: Christopher Oulie, NRK P3

– Det er viktig å finne sine egne bein å stå på, før man lener seg på andre. Denne låten skiller seg ut fra de andre låtene mine. Det er deilig å ha en sang som ikke gir deg lyst til å gråte, sier hun.

Hvordan man finner sin egen Conqueror, er hun litt usikker på.

– Folk dømmer seg selv for ofte. Man tror ofte man kan være bedre enn det man er. Det er viktig å være snill med seg selv og å innse hvor sterke og modige vi er. Det tror jeg er en god begynnelse.

Når opptaket er ferdig, er det en fornøyd Aurora som møter P3 ved utgangen.

– Det er veldig inspirerende å utøve sin form for kunst mikset inn i en annen type kunst. Jeg likte spesielt godt å være inne i kuen. Ingenting er mer inspirerende enn å være på innsiden av en ku, smiler Aurora.

Se flere P3 Spanderer