P3 Spanderer: Craig David

Se superstjernen fremføre sin nye singel “When The Bassline Drops”.

– For en deilig, frisk luft!

Craig David står på toppen av taket på NRK-bygget på Marienlyst. Den ikoniske R&B-sangeren betrakter den tåkebelagte utsikten mens mikrofoner blir festet på han og gitaristen. På innsiden står et knippe fnisende NRK-ansatte med mobilene holdt opp mot vinduet.

– Ja, du ville dra til Miami. Ja, du ville feste. Vel, nå har du gjort det og du kjeder vettet av deg.

Det er stas at Craig David befinner seg i P3-lokalene på en ellers grå ettermiddag. Den 34 år gamle briten sang seg langt inn i 90-tallgenerasjonens hjerter på tidlig 2000-tallet. Med låter som “7 Days” og “I’m Walking Away” smeltet han tenåringspiker over hele verden, og debutalbumet Born To Do It fra 2000 har solgt over 7 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Craig David avbildet under P3 Spanderer-innspilling på Marienlyst. Foto:  Ulrik Enersen, NRK
Craig David avbildet under P3 Spanderer-innspilling på Marienlyst. Foto: Ulrik Enersen, NRK

Nå er David i Norge i forbindelse med sitt nye DJ-konsept, TS5 – et mobilt discoshow kalt opp etter nummeret på leiligheten hans. Konseptet, som startet som en spilleliste på iTunes, har vokst til å bli en ukentlig klubbkveld i Davids bolig i Miami.

– Jeg er overbevist om at jeg snart kommer tilbake til Norge. TS5-prosjektet må opp og ut, sier David, som er svært fornøyd med gårsdagens fest på Rockefeller i Oslo.

– Luksuslivet blir kjedelig

“When The Bassline Drops” er Craig Davids første utgivelse siden 2010 og en smakebit på hans sjette studioalbum som slippes i løpet av 2016, Following My Intuition. De siste årene har David levd livet i Miami. Tatt en pause, rett og slett.

– Men luksuslivet blir kjedelig (…). Ja, du ville dra til Miami. Ja, du ville feste. Vel, nå har du gjort det og du kjeder vettet av deg. Det betyr ingenting for deg. Jeg var sulten på å komme tilbake i studio og vise folk hva jeg virkelig er god for, sa David til Complex for en stund tilbake.

Når opptaket er ferdig står en lang kø med selfies, sjenerte kjærlighetserklæringer og varme farvelord for tur. Undertegnede får til og med et kyss på kinnet.

– Are you feeling the vibe?, spør han før han forlater Marienlyst.

Ja, Craig. Uten tvil.

Se flere P3 Spanderer