P3 Spanderer: Sigurd Julius

Sigurd Julius er på nye veier og har en ny epoke framfor seg. Se han fremføre «På vei» for aller siste gang denne sommeren.

Sigurd Julius er vel tilbake i hjemfylket Sør-Trøndelag etter en hektisk festivalsommer. I dag holdt han sin siste konsert på turneen under Pstereofestivalen i Trondheim. Men noen timer senere har Sigurd og bandet rigget opp til en ekstra liten opptreden – vær så god – P3 Spanderer Sigurd Julius «På vei» fra Antikvariatet i Trondheim.

Se også: Flere P3 Spanderer her!

«På vei» er en av låtenene fra debutalbumet Sigurd Julius som kom i fjor, og er en sang som handler om identitetsproblemer.

– Det finnes to typer identitetsproblemer. Den ene har man fordi man ikke helt vet hvem men man er. Den andre fordi man akkurat har funnet det ut og kanskje sliter litt med det. Jeg har vært der, og det tror jeg alle har. Også er det en sang om å være på vei – og alle de metaforenene det kan være.

Opplevd toppen og bunnen

I sommer har Sigurd virkelig fått smakt på turnélivet. Sammen med resten av bandet har han sittet timesvis i en trang og svett minibuss på vei til neste festivalgigg. Ifølge Sigurd har de opplevd både toppen og bunnen av hva en festivalsommer kan by på.

Hvordan har sommeren vært?

– Toppen var helt klart Slottsjfell, som gikk helt supert. Det var god stemning og fullt av folk som kunne sangene. Det var en fin kveld og en jævlig bra festival. Bunnen er jo der det ikke kommer noen folk. Jeg husker ikke helt hvor det var, men jeg husker det regna mye. I dag var også overraskende bra. Vi spilte tidlig, så vi trodde det kom til å komme lite folk, men det kom masse folk, oppmot 2000 tror jeg.

Sigurd er på hjemmebane her, men merker ikke særlig forskjell fra å spille på andre steder.

– Men det er klart at det er ekstra kult å spille på hjemmebane. Og så er det stor stas å avslutte festivalsommeren vår her.

Tiden etter finalen

Hvordan har tiden etter Urørt-finalen vært?

– Det har vært veldig mye rart å fordøye. Jeg har fått mye oppmerksomhet – noe som er veldig nytt og både gøy og kjipt. Det er kjipt å få en dårlig anmeldelse for eksempel, men oppmerksomheten har vært fin. Det aller kuleste er når folk tilfedlig kommer bort og sier at de liker det jeg gjør.

Les også:Sigurd Julius er Årets Urørt!

Tiden etter Urørt har gått fort for Sigurd Julius. Han har nesten ikke rukket å fordøye alle opplevelsene. Men framfor han venter en tid for akkurat det.

– Nå skal vi bare sette oss ned og fordøye. Etter i dag, og denne P3 Spandereren, har vi ingen planer i hele høst – og det er med vilje. Etter hvert skal jeg sette med ned og skrive på mitt neste album, som jeg ikke aner når blir ferdig. Det kan ta alt fra ett til ti år – for å være veldig pessimistisk. Vi er på et veldig, veldig tidlig stadie, men det er litt godt nå, etter en så hektisk periode.

Har du noen visjoner om hvordan andrealbumet kommer til å høres ut?

– Det blir litt mer rocka enn tidligere. Det blir det samme bandet, men vi skal finne nye veier.

Se Sigurd Julis vinnernummer med låta «Østavind» under Urørt-finalen her:

 

Mer fra Pstereo