Psykedelisk nytelse

Ukas Urørt, Izakaya Heartbeat, leverer fengende indierock. Låta Narcoleptic Highway er en smakebit fra et kommende album du bør få med deg!

Urørt mener:
”Med sin suggererende vegg av gitarer gjorde Izakaya Heartbeat Urørtredaksjonen målløse. Vi applauderer det nye tilskuddet i Oslos psykedeliske musikkundergrunn.”

Bandet startet som Christian Larsens soloprosjekt for omtrent tre år siden. Han hadde et knippe sanger han ville spille inn og fikk hjelp av kompisen sin Kenneth Amundsen.

– Det var litt tilfeldig at det ble noe band ut av prosjektet, jeg hadde egentlig bare tenkt å spille inn en skive for min egen del, som jeg kanskje kunne gi til venner. Etter hvert viste det seg at prosjektet ble litt mer omfattende, og jeg satte sammen et band i november i fjor. Vi spilte våre første konserter i februar i år.

Gitarsterke
Utvelgelsen av bandmedlemmene ble ganske tilfeldig, men alle er venner og bekjente fra gammelt av. Izakaya Heartbeat består nå av Christian Larsen (gitar og vokal), Kenneth Amundsen (Mindy Misty, Starbug, Handmade) på trommer, Magnus Husum (Far From Tellus, Laconic Zero) på synth/gitar, Ole Martin Aaserud (Epikurs Euforie, Riot Dogs) på bass, Øystein Sandsdalen (Le Corbeau, Serena Maneesh) på gitar og Øystein Monsen (Donjon Doxy) trommer.

– Med fire gitarister blir det definitivt mye lyd, mange gitarer og melodier som går i sikksakk rundt hverandre i musikken.

Izakaya Heartbeat på konsert (Foto: Maria Kartveit)
Izakaya Heartbeat på konsert (Foto: Maria Kartveit)

Krautpsykedelisk hypnorock
– Musikken kan kanskje beskrives som monoton og suggererende sonisk rock. Eller psykedelisk indierock, sier gitarist og vokalist Christian Larsen.

De andre bandmedlemmene bruker ”Krautpsykedelisk hypnorock”, Sonic Youth-linken og spesielt Thurston Moores soloprosjekter, og adjektivet ”fengende” når de beskriver musikken til Izakaya Heartbeat. Det blir en atmosfære på konsert som de trives med å spille. Av andre inspirasjonskilder nevnes Can, Usa Is A Monster og Deerhoof.

Narcoleptic Highway
Riffet til låta som imponerte Urørtredaksjonen denne uka lagde Christian for ti-tolv år siden.
– Men sangen slik den nå framstår er adskillig nyere. Teksten kan tolkes fritt, jeg vil ikke sette for mye lokk på hva ting handler om, legger han til.

Plateslipp og spillejobber
– Planene framover er å dra til russland i september, plateslipp for skiva vår Ancient Asobi/ In Arcadia i november, i tillegg til å spille konserter, så mange som mulig!

-Andre favoritter på Urørt?
Meadows And Io er helt klart en urørt-favoritt!

-En siste appell til folket?
– lev vel!