– River i hjertet

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med seks låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Röyksopp og ¡BangBang Watergun!.

Kryger – «Nostalgi»

Så sinnssykt fengende! Avsender Marie Kryger er ikke et ukjent navn fra «Urørt»-universet. Denne nostalgiske hiten (helt riktig, allerede en hit) er nemlig den fjerde låten fra Sandnesartisten som har blitt anbefalt av «Urørt»-redaksjonen på bare litt over et år.

«Nostalgi» er en dundrende gøy låt som virkelig griper tak i egen barndom med referanser som «Pokémon», «Rosa Helikopter» og gode gamle «Boksen går». Hun synger om paradis og ønsket om å dra tilbake, men også om en bekymringsfri fremtid.

Det har hun helt rett i, for fortsetter Kryger å lage slike hits kan hun muligens se mot en bekymringsfri artistkarriere. For dette er BRA!

Denne låta er hentet fra «Urørt»-universet

Jon Vu-Yen Nguyen
Prosjektleder i «Urørt»

jon

Jonathan Floyd – «Skygge»

Vi kjenner til Jonathan Floyd som en leverandør av sofistikert og dancy pop-r&b, noe som har gitt artisten velfortjent heder. Men livet er jo ikke alltid en evig fest, som kjent.

På «Skygge» synger han til seg selv som barn, og om hvordan kjipe ting kan prege en. Livet tar uante svinger, men sangeren fra Oslo synger åpenhjertig «du kan finne lyset i det som var bra».

Ukas låt på P3 er en effektiv popballade hvor en stilren gitarproduksjon lar Jonathan Floyd skinne best mulig. Det river i hjertet å høre på det her, men på en sunn måte.

Jonathan Floyd med «Skygge» er «Ukas låt» på NRK P3.

Ali Soufi-Grimsrud
Musikkansvarlig i NRK P3

¡BangBang Watergun! – «Two for two»

Bandet som har et navn som man fort legger merke til, lager også musikk som man fort får øynene opp for.

¡BangBang Watergun! sin siste låt er en momentan favoritt. Både gitaren og bassen skinner med sine ekstremt fengene riff, og når dette kombineres med den rytmiske beaten og den varme vokalen til vokalist Ragnhild Moan, kribler det både i magen og fingertuppene. Det er faktisk umulig å sitte stille og jeg kjenner at smilet kommer lett frem når jeg hører «Two for two».

Gjengen på 5, som henter referanser fra både hiphop, jazz og rock, balanserer alt perfekt. Det er verken for mye eller for lite, en låt sammensatt av flere spennende elementer og et godt samspill som lyser igjennom.

Dette skal være på øret mitt hver gang jeg er på vei til noe når sommervarmen snart kommer, for dette er den perfekte oppvarmingslåten til ethvert sommerevent, og jeg ser heller ikke bort ifra at den blir med inn på festen og.

Denne låta er hentet fra «Urørt»-universet.

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»

Röyksopp + Susanne Sundfør – «If you want me»

Röyksopp, bestående av duoen Svein Berge og Torbjørn Brundtland, har siden 1998 vært en av Norges mest kritikerroste og internasjonalt anerkjente elektronikaband.

Duoens nyeste verk, «Profound Mysteries» viser en umiskjennelig Röyksoppsk avslappethet og nærmest nonchalant tro på eget sound.

Tempoet er like sløyt som det alltid har vært, oppbygningen er tålmodig, og dyktige gjestevokalister er som vanlig like viktig som de to ringrevene bak spakene.

Etter hvert får vi også høre en stemme det er umulig å ikke kjenne igjen. Selveste Susanne Sundfør gjester både «If You Want Me» og «The Mourning Sun», og bare å oppleve den fantastiske stemmen hennes igjen er verdt et par dusin gjennomlyttinger.
Les hele anmeldelsen: Röyksopp – «Profound Mysteries» (terningkast 5)

Espen Borge
Anmelder

espen borge

Mall Girl – «Machine Gun Mystery»

Machine Gun Kelly er blant de få artistene som bekrefter at det ennå er liv i sjangeren rock, hevdet Mick Jagger her om dagen i samtale med svenske P4.

Her i Norge holdes rocken i live av alt fra Honningbarna og Brenns hardtslående 2022-skiver, til den underfundige og yrende underskogen av Oslo-indieband som Mall Girl.

Den kreative kvartetten er mestre i å lage låter som først virker som snille, søte indiepopspor, men som ganske snart slenger alt fra støygitarer til matterock-rytmer og maskingeværtrommer i fjeset på deg. På «Machine Gun Mystery» holder de det derimot usedvanlig lett og rolig.

«Oh how I wish I met my man Machine Gun Kelly», er en av de mange inderlige setningene låtskriver og vokalist Bethany Forseth-Reichberg lirer av seg på denne stemningsfulle, dagsferske låta. Nøyaktig hvordan man skal dekode de kryptiske tekstene til Mall Girl er ikke godt å si, og jeg blir neimen ikke klok på Jaggers utsagn heller, men én ting er sikkert: Jeg kjenner jeg gleder meg til Mall Girl entrer scenen på Øyafestivalen i sommer.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Probleman – «Huset du bodd i»

Ok, nå må vi alle følge med: Emocore. Fra Trondheim. Lastet opp en låt på «Urørt». I 2022.

Kultur-, student-, musikk- og matbyen Trondheim, som aldri helt har hatt en egen definert musikkbølge. Plutselig dukker en midtnorsk emocore-trio opp med en låt som lyser følgende inspirasjoner: Kråkesølv, Johndoe, Cloud Nothings og Japandroids. Er det lov å håpe på at dette kan være starten på trønderstadens første store bandbølge?

Både bandnavn og den nostalgiske teksten er erketrøndersk, riffene er elegante og smittende catchy, anført av en meget travel perkusjonsavdeling som lar ingen rockeføtter stå stille. Ja takk til mer melankolsk rock med intense trommer! Hilsen gammel hobbytrommis (suksessfattig eks-musiker).

Denne låta er hentet fra «Urørt»-universet.

Jon Vu-Yen Nguyen
Prosjektleder i «Urørt»

jon

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3