VG-lista samlet Førde!

11 000 møtte opp for å se showet i byen med 13 000 innbyggere.

11 000 publikumere møtte opp på det stjernespekkede showet onsdag kveld i Førde – en by som huser 13 000 innbyggere. Artister som Sandra Lyng, Julie Bergan, Jesper Jenset og Suite 16 opptrådte live. Se hele showet øverst i saken!

jj

Og apropos Jesper Jenset. Det ble så selvfølgelig ekstra mye hyling fra publikum da han, og årets Urørt-vinner Cezinando, konkurrerte mot en gjeng utvalgte førdensere – under navnet Team Førde – om å få mest liv, jubling og sang fra publikum.

Hvem tror du vant? Svaret ser du her:

 

SE OGSÅ: Cezinando synger «€PA» live i en barnehage!

SE OGSÅ: Alt fra Rådhusplassen her!

Viste muskler på populær remix

Nok en gang ble den populære P3-remixen av Karpe Diems låt «Attitudeproblem» fremført live. Christine Dancke, Izabell, Bendik og Julie Bergan viste muskler på scenen i Førde.

 

Christines eksklusive mini-sightseeing

VG-listas programleder Christine Dancke trosset været og tok beina fatt da hun landet i Førde onsdag ettermiddag. Få timer før showet startet bega hun seg ut på tur til Hafstadkleiva, og ga oss en aldri så liten mini-sightseeing i Førdes vakre natur. Se Christines imponerende snapstory her:

 

P3 hang med Årets Urørt i Førde

Urørtvinneren Cezinando spilte på VG-lista i Førde og hang med NRK P3 i noen timer før showet:

Fra Japan til Førde for Suite 16

Under Førde-showet gikk det rykter om en av publikummerne hadde reist helt fra Japan for å se sin favorittgruppe, Suite 16 i Førde. Det var derfor ikke et vanskelig valg for Abiel å plukke ut hvilken fan som skulle få den eksklusive premien: Å sitte på scenen under Suite 16’s fremføring på VG-lista. Se når Abiel overrasker den heldige fanen her:

 

Ronnys topp tre Førde-tips!

Førde var årets “By Ekstra” og av 119 byer som konkurrerte om å få turneen til sitt hjemsted, var det Førde som stakk av med seieren. Onsdag kveld fikk byen den gjeve premien av et show. Vår egen Ronny Brede Aase, som er programleder i P3morgen til vanlig, er selv fra Førde. Fra ferieparadiset Hellas delte han sine beste Førdetips med oss:

Ronny Brede Aase er programleder i P3morgen og kommer opprinnelig fra Førde.
Ronny Brede Aase er programleder i P3morgen og kommer opprinnelig fra Førde.

1: Gå ein fjelltur

Førde er kåra til landets styggaste by (ufortjent, sjølvsagt), men naturen er jo fantastisk! Litt vel friluftslivorientert tips til meg å vere, men det er ein sjukt nice følelse å bestige eit fjell! Enklast og greiast er Hafstadfjellet som kan nåast via ein sti frå sentrum (som er kvalmande bratt) og ein fin grusveg litt lenger unna.

2: Ta ei øl på uteserveringa til Pikant!

Sjå elva flyte forbi, sjå over til banken og det gamle postbygget, dei 3,5 kjøpesentera som dominerer sentrum og vårt nye og voldsomme kunstsenter.

3: Ta eit deilig bad i elva!

Ved Hafstad vidaregåande skule kan du plumpe uti! Og du blir ikkje den fyrste! Ein gong bada fire elefantar som var på besøk med eit sirkus i elva akkurat der. Spyla seg med snabelen og køyrde på! Som ein bonus kan du her også sjå kunstinstallasjonen “Laksen”, som rett og slett er ein gigantisk laks av stein. Eg hugsar forøvrig at heile den norske langrennseliten gjekk løp på denne laksen ein vinter på 90-talet. Stilig!

Ellers anbefalar eg alle som kjem innom å nyte verdas finaste by så mykje ein klarar!