Skal finne sin indre Kanye

Popyndlingene Haim vil hente inspirasjon fra hiphop-superprodusenten til nytt materiale.

California-søstrene, Este Arielle, Danielle Sari og Alana Mychal, slo for alvor igjennom i fjor med låter som “Falling”, “The Wire” og “Forever”, og solgte ut konserter over hele verden. Debutalbumet ble omtalt av P3s anmelder som: «Svimlende talentfulle søsken overlever hypen, men debutalbumet mangler den samlende følelsen», og fikk terningkast fire.

I løpet av fjoråret besøkte de Norge flere ganger, blant annet på Øyafestivalen – der de gikk til topps. I et nytt intervju med Rolling Stone forteller nå trioen at de vil jobbe med ny musikk i 2014, og blant annet hente inspirasjon fra Kanye West.

– Det er et jævla mesterverk

– Vårt nyttårsforsett er å oppdage nye ting, dra til nye steder og bli inspirert av forskjellige typer musikk. Vi har hatt det sprøeste året, og nå er vi på det punktet der vi er klare for noe nytt, forteller Alana.

“Let Me Go” – Haim live på Marienlyst:

Les flere saker av Haim her.

De er allerede booket til flere festivaler i sommer, blant annet Coachella i april og Slottsfjell i juli. I tillegg til å legge ut på sin største turné, skal de også jobbe med neste utgivelse, og det er spesielt én artist som får ekstra stjerner i boka av California-bandet.

– Vi skriver alltid på nye låter og prøver å finne ut nye «vibes». Vi prøver å få ut våre indre «Kanyes», sier Alana.

Wests album Yeezus fikk terningkast fem av P3s anmelder, der han skrev «På Kanye Wests sjette album får lytteren et ettertrykkelig innsyn i rapperens evige estetiske egotripp». Skiva var også Haims favorittalbum fra fjoråret og Alana beskrev det som «Det er et jævla mesterverk».

På tampen av fjoråret oppsummerte P3 musikkåret, der Haim var listet til et av fjorårets beste internasjonale album, og fikk en andreplass over beste internasjonale låter.

Haim – “Falling”: