Slår seg endelig sammen igjen: – Alarmerende og hypnotisk

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fem spor! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Nasrii og Arif med Stig Brenner.

Cherie Mwangi – «Sis»

Cherie holder internasjonalt nivå når hun kommer brennheit i låta «Sis». Fra du hører producertagen til Orio i starten av låten bommer ikke Cherie på en eneste beat. Hun sier hun «gjør gatene varme», og – som ungdommen i dag sier – er det «no cap».

Etter hennes forrige singel «Handsfree» var fallhøyden stor for den unge rapperen, men hun viser seg igjen som en av de mest lekne og allsidige rapperne vi har her for øyeblikket. Om skryte-rap skulle hatt en mal, så hadde det vært denne.

Med det høye nivået vi har fått på de forskjellige kvinnelige rapperne her i landet, er jeg veldig gira på en cypher med Myra, Cherie, Babylucifa og Ash, kjenner jeg. Hvem må jeg ringe for å få til dette?!

Nathan «Nate» Kahungu
Programleder, «StudioP3»

Arif + Stig Brenner – «Kattepus»

Et kjærkomment tilskudd i Bane og Batman-katalogen, endelig. Stig Brenner og Arif teamer opp igjen på en tung, men atmosfærisk hiphopnugget, som vitner om gode ting i vente fra den sporadiske duoen.

Det er kanskje ikke så veldig overraskende at disse to på glitrende vis utfyller hverandre på «Kattepus». Livsvisdom og andre viktige ting spyttes, og gjenhørsgleden er overraskende stor. Disse gutta er som veteraner å regne, så det er en selvfølge at de ligger tyngre i sporet enn noensinne. Det gleder et hiphophjerte mer enn det en skulle tro *hjerteemoji*.

«BBB / vi hitter different», majuer Brenner over alarmerende og hypnotisk produksjon, og jeg kunne ikke ha vært mer enig.

Ali Soufi-Grimsrud
Musikkansvarlig i NRK P3

Gabrielle – «Eg ser deg»

Popstjernen fra Bergen viser oss nok en gang hvorfor hun er en av Norges beste og største med singelen «Eg ser deg». Med lystige og kjærlige tekstlinjer og en Daft Punk-lignende vocoder-effekt på bridgen, er dette en låt jeg ikke får nok av.

Ja, denne helgen er jeg mer enn klar til å «eat, pray and repeat» til hennes fjerde album «Klipp meg i ti og lim meg sammen», som kom ut sist uke.

Dette er en av høstens fineste låter, og gir oss håp om et lys i det kommende tussmørket.

«Eg ser deg» er «Ukens låt» på NRK P3

Amira Morstaq Ali
Musikkansvarlig i NRK P3

eskil

Nasrii – «Sant»

Dette er ikke en debut! La meg med glede reintrodusere Nasrii til ditt liv.

28-åringen fra Oslo fikk meg hekta i 2018 med låta «Gir deg opp» med Store P: Her ble jeg hypnotisert av Nasrii sin stemme og vakre harmonier, og jeg er like betatt av årets slipp. Nasrii har markert seg som en viktig bidragsyter i norsk r&b, og er nå endelig tilbake med en ny singel, «Sant».

«Sant» leverer et fengende refreng og en nostalgisk produksjon som tar meg tilbake til 90-tallets r&b. Hva mer kan man ønske seg på en fredagskveld?

Nasriis lettfattelige tekster flyter uanstrengt med produksjonen og tematikken. I likhet med artister som f.eks. SZA har Nasrii et talent for å si mye med få ord. Dette er en post-hjertesorg-låt som vi garantert alle kan relatere oss til.

Amira Morstaq Ali
Musikkansvarlig i NRK P3

eskil

Veps – «His Brother»

Veps er en lovende gjeng med sytten-attenåringer fra Oslo. Bandet landet for et halvt års tid siden en platekontrakt med det Brooklyn-baserte labelet Kanine Records, og i høst har de imponert på bransjefestivalene Vill Vill Vest og Bylarm.

På det tidlige materialet til Veps var musikken sjarmerende, skranglete, søt og vimsete. Da var det fort gjort å ikke bare trekke paralleller til 90-tallets alternativrock, men også kontemporære favoritter fra undertegnedes luneste indiespillelister, som Soccer Mommy, Snail Mail og Courtney Barnett.

På den nye låta «His Brother» får vi derimot se bandet fra en ny side. Nå er gitarene til Veps mer brummende og bråkete, og vokalen går over til sinte skrik i refrenget. «His Brother» er rett og slett fylt med en forfriskende dose faenskap. Liker du alternativrocken din rå, upolert og catchy, er det på tide å sjekke ut bandet til Laura, June, Maja og Helena. Rockens fremtid er ennå lys.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

eskil