Videorama!

Siden det er to uker siden forrige samling av musikkvideoer byr vi på mange stjerner denne runden. Azealia Banks, Drake, Nicki Minaj, Primal Scream, Depeche Mode og Lana Del Rey venter på deg.

Azealia Banks – “No Problems”

Azealia Banks krangler mye på nett, og en av de siste feidene hennes er med Angel Haze. Det har som vanlig resultert i en såkalt disstrack som også har fått bilder. Se opp for både Diplo og Steve Aoki i videoen som starter med digitale raute-lyder og inneholder mange glade mennesker. Alt er forresten filmet under Ultra Music Festival der Azealia Banks etter vår anmelder Marie Kommisars mening gjorde en helt ordinær konsert.

Drake – “5 AM In Toronto”

Godgutten Drake henger ut i hjembyen Toronto i sin nye video, og kjører bra på i tempo og tyngde. Damene som spiller volleyball i videoen har ikke mye klær på, men sånn er det tydeligvis i Toronto da, vettu.

Snoop Lion/Drake/Cori B. – “No Guns Allowed”

Kranglingen om våpenlovene i USA har gått ganske langt når til og med Snoop (her som Lion) hiver seg inn i debatten. Teksten og videoen til “No Guns Allowed” er definitivt et bidrag til siden som vil ha strengere lover. Snoops datter Cori B. og Drake hjelper til. Spørsmålet er om det hele blir for tynget ned av klisjeer. Døm selv.

Lana Del Rey – “Chelsea Hotel No. 2”

Lana Del Rey gjør gammel Leonard Cohen-vise. Svært vakkert. Ikke mye mer å si om den saken.

Keep Of Kalessin – “Introspection”

Metalbandet Keep Of Kalessin slapp overraskende en ny låt og video under årets Infernofestival i Oslo-påsken. Med gitarist Arnt nå også som vokalist, og hardere toner enn det folk som kun har sett bandet på Grand Prix er vant til. Fint det.

Nicki Minaj/Lil Wayne – “High School”

Lil Wayne hadde noen tøffe dager etter epileptisk anfall for noen uker siden, og fikk lunken kritikk av P3musikks Adiele Helen Arukwe for sitt nye album I Am Not A Human Being II, men han får da kost seg godt med Nicki Minaj i hennes nye video “High School”. Det er da noe. Eller mye. Velg selv. Enda en bonus for Lil Wayne er at de to sammen lurer hennes sugar daddy og stikker av med alt i safen hans.

Primal Scream – “It’s Alright, It’s OK”

De skotske indietraverne i Primal Scream er tilbake til sin egen tidlige 90-talls lyd på siste singel “It’s Alright, It’s OK”. Vuggende og slentrende rock, her hjulpet av en svart-hvitt video fra New Yorks gater. Superdeilig.

Mudhoney – “I Like It Small”

Tidenes beste grungelåt? Enkelt. Mudhoneys “Touch Me I’m Sick”. Egentlig ikke enkelt, men jeg latet som om det var enkelt. Seattles evige underdogs seiler uansett stadig stødig videre, uten suksess og ville fans utenfor døren, men med all ære i behold. Helter for alltid. I videoen til “I Like It Small” blir Mudhoneys øvingslokale plutselig invadert av festen halvveis. Den nye platen til Mudhoney heter Vanishing Point, og den er god.

The-Dream/Fabolous – “Slow It Down”

Nysoul-sjarmøren The-Dream ber folk om å roe seg ned via sin nye singel. Ikke roe ned som i å slutte å skyte hverandre eller å slutte å pushe narko. Neida. The-Dream sikter til beats per minute. Dj-ene må roe ned greiene. De må la de langsomme følelsene få spillerom. I videoen får du se masse pene mennesker klå litt på hverandre. Blant annet er Fabolous en av de med lange fingre. Namedropping av Michael Jackson, Lil Kim og R. Kelly får du også.

Flaming Lips/Bon Iver – “Ashes In The Air“

Indiegalningene i Flaming Lips forvirrer, som alltid. Ikke bare gir de nå ut video til låten “Ashes In The Air” fra samarbeidsplaten The Flaming Lips And Heady Fwends som kom i fjor akkurat samtidig som de slipper sitt nye album The Terror som forleden fikk god kritikk hos oss. De overgår også seg selv i galskap i videoen. Enøyde romfarere, babyer med voksenansikt, nakne og blodige mennesker, barn gjennom kjøttkvern? Flaming Lips har det.

Arlie Mucks – “Cloud”

Siddisene i Arlie Mucks har flyttet til Bergen for å satse på musikken sin, og har så langt fått litt skryt i lokalpressen. Nå har tiden kommet for å satse, og det hele starter med musikkvideo til låten “Clouds”. Selve sangen er delt i to med en rolig og Coldplaysk start før Arlie Mucks kjører på med gitarer og rytme i noe som minner meg om gode gamle Kula Shaker. I videoen spiller bandet i skog og by, mens kvinner i brudekjoler danser rundt. Men ikke fortvil, ingen brudekjoler ble skadet under innspilling. “Clouds” og flere andre sanger av Arlie Mucks kan lastes ned via Urørt.

Charlie XCX – “What I Like”

Jeg er ikke helt sikker på hvorfor jeg liker musikken til Charlie XCX. Det kan være fordi hun med sin britiske aksent og poppete låter ligner litt på Kate Nash og Lily Allen, men produksjonen er langt mer elektronisk hos Charlie. Samme kan det være. I sin nye video har Charlie invitert noen venner på besøk. De har det moro på soverom og i badekar. Akkurat hvorfor de sitter i badekaret med klærne på er jeg usikker på. Kanskje de har med ekstra skift? Sikkert.

Efterklang – “The Ghost”

Danske Efterklang imponerer med låten “The Ghost” og dobler opp på imponeringsskalaen med videoen der folk dør og blir til spøkelser som har det fint selv om de ble gjennomsiktig. “The Ghost” er hentet fra albumet Piramida som er ute nå.

Girson – “Turboneger”

Girson fra A-Laget slipper snart ep, og benyttet sjansen til å filme video til låten “Turboneger” da A-Laget spilte oppvarming for nettopp Turbonegro i Bergen nylig. Dermed får du se både Turbofans og Turbomedlemmer i skjønn forening med bergens mest typete rappere når Girson kjører på. Det ryktes at koblingen A-Laget og Turbonegro ikke gikk helt hjem hos Turbofansen, men det forteller videoen ingenting om.

Tyler, The Creator – “IFHY”

Tyler, The Creators nye video – som han har laget helt selv – er en fiffig sak som utspiller seg i et dukkehus. Helt til dukken blir tatt ut av huset sitt. Bra laget. Tyler, The Creators ferske album Wolf fikk nylig en femmer på terningen av vår mann Ali R. S. Pour. Han kan rap. Du kan stole på den karen.

Depeche Mode – “Soothe My Soul”

Depeche Modes nye video inneholder en naken kvinne og en slange. Pluss bandet da. Det er vel alt. Ikke enormt spennende. Delta Machine fikk forresten en noe kjølig anmeldelse av P3musikks Anders Veberg.

Stone Sour “Do Me A Favor”

Corey Taylor har satset mye mer på Stone Sour enn på Slipknot etter Paul Grays dødsfall, og snart dukker albumet House Of Gold And Bones Part 2 opp. Som da er en oppfølger til del 1 som kom i fjor. Første video er en animert sak med zombier og mimring.

Chris Brown – “Fine China”

Hadde jeg vært faren til hovedpersonen i denne videoen hadde jeg også forsøkt å nekte henne å henge ut med Chris Brown. Du vet. Selv om Brown her synger om at han skal behandle henne som vakkert porselen. Det sier de alle… Påkostet video med masse god dansing fra Brown, og en våpentung avslutning. Han mystiske forskeren fra Lost spiller faren.

John Grant – “GMF”

Amerikanske John Grant blander sine sterke tekster med et poppete og av og til diskofisert uttrykk, og har med det begeistret mange med sin siste plate Pale Green Ghosts. P3musikks Marius Asp ble så revet med at han skrev en P3: elsker om Grant. I videoen beviser Grant at han er ganske dårlig med basketballen, men god til å vandre rundt i byen. Fin video og enda finere låt.

Passion Pit – “Cry Like A Ghost”

Passion Pit drar frem nok en god video og teamer den opp med en av låtene på fjorårets Gossamer-album som fikk godkjent av vår anmelder Jørgen Hegstad. Denne gang danser en pike seg gjennom sine kjærlighetsforhold i en lekkert laget video som gleder og imponerer.

Yeah Yeah Yeahs – “Sacrilege”

Pre-hipster hipsterne i Yeah Yeah Yeahs er tilbake igjen med sitt nye album Mosquito, og i videoen til den svært poppete låten (ligner den ikke litt på Florence + The Machine?) skjer det mystiske og hevnaktige ting i en småby fordi modell Lily Cole ligger med absolutt alle innbyggerne.