Videorama!

Det er gjestene som setter Videorama! på hodet denne uken. Rihanna, Miley Cyrus, Juliette Lewis og Sarah Silverman dukker alle opp i flotte roller når Drake, Foals, The Weeknd og flere slipper musikkvideo.

Drake – “Hold On We’re Going Home”

Drake har tydeligvis truffet blink med sin nye plate Nothing Was The Same. Vår anmelder Ali R. S. Pour flottet seg hvertfall med en skinnende sekser for albumet her om dagen. Videoen til “Hold On We’re Going Home” er en slags kortfilm i god Miami Vice-stil. Med Steven Bauer fra Scarface som skurk.

Mike WiLL Made-It – “23”

Den store snakkisen om Mike Wills video til “23” er at alles favoritt-twerker Miley Cyrus er med i den. Det er også Juicy J. og Wiz Khalifa. Sjelden har det vel vært mer aktuelt å betegne det hele som “litt av en gjeng”. Videoen handler om at gjengen tar over en skole, inneholder mye Miley og en hel del fine hint til gammel hiphop og Michael Jordan. Vanskelig å klage.

Metallica – “Master Of Puppets”

Metallica går nok en gang ett skritt videre, og slipper snart sin voldsomme 3d-film Through The Never som er en blanding av spillefilm og konsertfilm. Utrolig nok ser det hele ganske bra ut. Klipp fra filmen og “Master Of Puppets” i live-versjon? Jeg sier takk og ja.

Foals – “Out Of The Woods”

Siste singel fra det gode Holy Fire-albumet til Foals er “Out Of The Woods “ som kommer med en video som handler om en sliten kvinne som muligens ser syner.

A$AP Rocky – “Fashion Killa”

A$AP Rocky viser seg som litt av en type i videoen til “Fashion Killa” der han lett og ledig streifer rundt med Rihanna på sin arm. Litt spankulering, litt shopping, mye kos. A$AP Ferg får også være med.

http://youtu.be/cwDjulbthQ0

Psychic Friend – “We Do Not Belong”

Ukens beste video kommer fra det for meg totalt ukjente bandet Psychic Friend som har fått med komiker og skuespiller Sarah Silverman i sin “We Do Not Belong”. Silverman spiller vanligvis morsomme karakterer, men i denne vakre videoen har hun hovedrollen som en katatonisk pasient som finner glede i dans.

Rick Ross – “No Games”

Rick Ross = artig type. “No Games” = god låt med dårlig video. Ross kunne vel funnet på noe bedre enn å vandre rundt på et hotellrom mens bilder fra Scarface farer over skjermen? Ja, Rick. Vi vet at du er gangsta.

Deftones – “Romantic Dreams”

Deftones siste album Koi No Yokan er fremdeles en favoritt i heimen, for med sin blanding av det svevende, melodiske og tunge er Deftones aller best i rocke-klassen for tiden. Nydelige “Romantic Dreams” har fått en passende skatetung video som passer låten godt. Nytelse.

The Weeknd – “Pretty”

The Weeknd er en jækel på å lage videoer. De bare strømmer på. Den siste er til “Pretty” der alt går veldig sakte. The Weeknd lander fra en flytur, er passasjer i bil, tenker på en dame, spiser asiatisk, og kjøper blomster. Så blir alt veldig dramatisk. Du kødder ikke med The Weeknd, lzm. «Pretty» er hentet fra det superfølsomme albumet Kiss Land som fikk en god anmeldelse av vår egen følegutt Ali R. S. Pour da det kom.

Sky Ferreira – “You’re Not The One”

Sky Ferreira kjører et hardt 80-talls lyd-løp, med en liten dæsj av Blondie, i sin “You’re Not The One”, og det funker fint. I videoen handler det om han som ikke er den rette. Blodig blir det også.

Zedd/Hayley Williams – “Stay The Night”

Jeg kan gjerne medgi at jeg har en stor plass i hjertet og ørene mine for stemmen til Hayley Williams fra Paramore. Også når hun gjør ting utenfor bandet. Som i Zedds “Stay The Night”. En ekstra bonus er det at hun er med i videoen som handler om dans og samliv.

Chase & Status – “Count On Me”

Mye mer dans blir det når Chase & Status virkelig brenner på sammen med Moko i “Count On Me”. Rivende og ravende som om det var tidlig 90-tall igjen.

Touché Amoré – “Harbor”

Touché Amoré er lite vennlig tastaturmessig, men lager hysterisk bra musikk om du liker blandingen av rock og hardcore. Post-hardcore kaller de det. Jeg kaller det bare enormt bra musikk. Videoen til “Harbor” er ikke så mye å skryte av, men låten er det.

Charlie XCX – «Super Love»

Charlie XCX ga nettopp ut debutalbumet sitt, men har så mye god pop i blodet at hun freser til med nye låter allerede. «Super Love» er en fiffig låt der Charlie og kumpaner danser rundt i noe som minner om Tokyo. Dansende roboter trekker ekstra opp.

Morcheeba – “Gimme Your Love”

Jeg husker såvidt Morcheeba fra den dansbare delen av 90-tallet. De holder på fremdeles, og “Gimme Your Love” er jo en fin liten sak både lydmessig og visuelt.

Proviant Audio – “Once I Thought”

Proviant Audio tar hjem prisen for å se ut som verdens kjedeligste band i videoen til sin nye singel “Once I Thought”, men fine bilder fra festivalsommeren redder det hele fint inn.

Har Mar Superstar – “Prisoner”

Den merkelige karen Har Mar Superstar har funnet en god danserytme på sin nye singel “Prisoner”. Juliette Lewis er med i videoen. Til og med på sykkel. Alt med Juliette Lewis har klippekort i Videorama.

Mazzy Star – “California”

Tenk at Mazzy Star er tilbake med album etter fjorten lange år. Verden er av og til vakker. Som når Hope Sandoval synger. Herre. Smelt.

Jon Hopkins/Purity Ring – “Breathe This Air”

Den britiske produsenten Jon Hopkins har laget en meget god elektronisk poplåt med “Breathe This Air” der Megan James fra kanadiske Purity Ring leverer vokalen. Videoen er også fin med sin blanding av ro, natur, jakt og mulig tragedie.

Mudhoney – “The Only Son Of The Widow From Nain”

De fleste av de gamle grungebandene er operative igjen, men det aller tøffeste av de alle lot bare være å gi seg. Mudhoney var alltid på utsiden av suksessen, men like alltid leverandører av den tøffeste musikken. Siste album heter Vanishing Point og er Mudhoney slik jeg vil ha dem. Videoen til “The Only Son Of The Widow From Nain” er satt til et mentalsykehus. Kaos oppstår.