Videorama!

Opplev rockere, indiepoppere og urban-ligaen i finurlig forening når vi gir deg videoer fra Arctic Monkeys, Paul McCartney, Azealia Banks, Envy, Biffy Clyro og mange andre.

Paul McCartney – «Queenie Eye»

Macca sparer ikke på kjendiseriet i videoen til «Queenie Eye» fra albumet New. Blant tilhørerne i studio finner du Meryl Streep, Jude Law, Johnny Depp, Kate Moss, Tracey Ullman, Jeremy Irons, Tom Ford, Sean Penn – og selveste Captain Kirk den yngre – Chris Pine.

Arctic Monkeys – “One For The Road”

Apenes nyeste album AM er tidvis strålende, men når de lager video til et av platens mindre vellykkede kutt, og attpåtil presser ut en kjedelig sådan, da er det ikke mye jubel å spore hos meg. Stikkord er traktor og et forsøk på urban pop i Arctic Monkeys-drakt.

Envy – “In Your Arms”

Envy har på relativt kort tid blitt poppis her i Norge, og nå ser duoen mot utlandet. En fin døråpner dit kan være den meget gode videoen til nye singelen “In Your Arms” der vi får møte en kar som har mistet familien sin i en brannulykke og som forsøker å bygge en tidsmaskin for å forhindre det hele.

Azealia Banks – “ATM Jam”

Azealia Banks og en posse av smått påkledte kvinnelige venner er innholdet i videoen til denne Pharrell-gjestede nye singelen. Mye fint å se på, men utviklende mentalt it is not.

Jake Bugg – “Slumville Sunrise”

Jake Bugg er engelskmennenes nye darling og selger konsertbilletter som om det var gatedop. Siste video fra den unge artisten er laget av Shane Meadows som ga oss filmen This Is England, og som også er aktuell med dokumentarfilm om Stone Roses. I videoen stjeler Jake Bugg en ring. Rakkaren. Han har nok egentlig penger til å kjøpe seg juveler når han finner sin utkårne, men det blir da en tøvete løpevideo av det hele. Debutplaten til Jake Bugg fikk en firer av vår anmelder Kim Klev for omtrent eksakt et år siden.

Killswitch Engage – “Always”

Killswitch Engage er alltid litt emosjonelle, men i bandets siste video til smått pompøse “Always” setter de ny rekord. Det handler om søskenkjærlighet og død. Smått rørende. Det skal jeg gi dem.

Biffy Clyro – “Sounds Like Balloons”

Det er ikke mange dagene til Biffy Clyro kommer til Norge for å gjøre flere konserter, og jeg må medgi at jeg gleder meg en hel del til konserten i Bergen. Ekstra mye glede ble det da Biffy Clyro slapp video til “Sounds Like Balloons” som er satt sammen av livebilder fra fansen. Et slags vorspiel.

Midlake – “Antiphon”

Midlake var ganske populære her i Norge for noe som føles som ti år siden, men som i virkeligheten er omtrent seks år siden. De har uansett et nytt album på vei, og det som blir tittelkuttet til Antiphon har fått en video som består av kornete bilder som passer fint til den gode psykedeliske låten. Comeback?

Mac Miller – “Youforia”

Mac Miller går i softness croone-modus på “Youforia” og lar live-bilder fra turlivet bære videoen. Kjedelig det.

Besnard Lakes – “Colour Yr Lights In”

Kanadiske Besnard Lakes hanket inn en god anmeldelse hos oss for sitt fjerde album Until In Excess, Impercetible UFO, og derfra har bandet nå sluppet videoen til ”Colour Yr Lights In”. I videoen møter vi en herre som helt tydelig er i ferd med å falle fra hverandre, og det passer godt til den noe innestengte musikken til Besnard Lakes.

Swearin’ – “Dust In The Gold Sack”

Hadde denne låten kommet i 1992 hadde jeg elsket den over alt på jord i lang tid. I 2013 synes jeg også at den låter herlig. Deilig deilig deilig gitarindie fra USA.

TRC – “10.000 Hours”

TRC (The Revolution Continues) er et av de mest spennende bandene i den stadig vitale engelske punk/hardcore-undergrunnen som ga oss Gallows. TRCs nye album Nation fikk god kritikk på våre sider av Asbjørn Slettemark nylig, men bandet klarer likevel å rote seg bort i politiet i sin nye video til “10.000 Hours”. Rabagaster.

Circa Waves – «Get Away»

For de som liker britisk indierock der ute. Her er et nytt band som imponerer. Jeg tror dette er debuten til Circa Waves som låter litt som Ash i sine glansdager.

The Belle Game – “River”

The Belle Game er et nytt bekjentskap for meg, men jeg kommer nok til å høre mer på dem etter å ha sett videoen til “River” der vi følger en prostituert herre som har en litt vel tøff natt på jobb. Nydelig musikk.

Parade Of Lights – “We’re The Kids”

Norskprodusert musikkvideo med barn som leker Edderkoppen (Spiderman om du vil), Lynvingen (Batman om du vil) og Supermann i kamp mot den slemme Jokeren? Solgt. Bandet heter Parade Of Lights og kommer fra USA, mens det er norske Danie Antonsen som har laget video.

Lamb Of God – “Vigil”

Metalcore-veteranene i Lamb Of God har lagt et traumatisk år bak seg, og roer ned med å relansere det klassiske albumet As The Palaces Burn i ny drakt. Det medfører også at låten “Vigil” har fått en ikke veldig god video.

Amund Maarud – “Her Favorite One”

Amund Maarud har gått i arkivet for å lage sin nye video. Fine klipp fra et musikalsk liv farer over skjermen mens Amund og Malin Pettersen fra Lucky Lips fremfører låten. Retro på så mange vis.

Man The Machetes – “Mageplask”

Liker du Kvelertak kan det hende du finner noe av verdi også hos like norske Man The Machetes som tidligere i år ga ut platen Idiokrati. Sjekk dem ut via videoen til “Mageplask”.

Linkin Park/Steve Aoki – “A Light That Never Comes”

Den dagen jeg liker samarbeidet mellom Linking Park og Steve Aoki blir min siste dag på jord.