Videorama!

Fyll opp med ukas ferske musikkvideoer, fra artister som Pharrell, Big Sean og Kindness.

Kindness – «This Is Not About Us»

Kindness er soloprosjektet til den hengslete briten Adam Bainbridge, som også gjør en formidal danseinnsats på parketten i musikkvideoen.

«This Is Not About Us» er hentet fra det finfine albumet Otherness, som fikk terningkast fem av P3s anmelder, og helt sikkert blir et musikalsk høst-høydepunkt for flere synthglade mennesker!

Erlend Bratland – «Silent Sister»

De fargerike hårlokkene og øyeskyggen som Erlend Bratland, sammen med den store stemmen, ble kjent for da han vant Norske Talenter i 2008 er borte vekk, men han har fremdeles musikk i hodet.

Det ble denne uken rabalder da det kom frem at den unge hordalendingen snek seg inn på forbudt område for å spille inn musikkvideoen til den nye balladen «Silent Sister».

Nå blir han visstnok anmeldt, men det var kanskje verdt det? Døm selv.

Pharrell Williams – «Gust of Wind»

Pharrells skogvokter-aktige hatt kommer endelig til sin rett i musikkvideoen til «Gust of Wind», hentet fra G I R L-albumet.

Med på den fargerike høst-moroa er også franskmennene i Daft Punk, som i videoen er symbolisert ved to enorme, svevende steinhjelmer.

Linda Vidala – «Topstory Girl»

Oslo-jenta har allerede fått oppmerksomhet for sine tidligere singler, «World Peace (It’s Our House)», «Warzone» og «Stressing Me».

Nå er hun aktuell med den egenproduserte «Topstory Girl», som er en blanding av jazz, pop og reggae, og har gitt sporet en flott musikkvideo.

The Well – «Separate Ways»

Her kommer en rykende het musikkvideo fra det relativt ferske bergensbandet The Well. Debutsingelen «Separate Ways» sender tydelig nikk i retningen mot svære stadionband som Coldplay, Kings of Leon og The Killers, som bandet også oppgir som inspirasjonskilder.

Amusement Park – «Roar Ivory»

Amusement Park føyer seg inn i den lange rekken av hardtslående rockeband fra Stavanger og omegn. De har gitt røffe «Roar Ivory», som allerede har blitt anbefalt av Urørt, en kledelig musikkvideo.

KløverKnekt og Skarre R – «Null Null Stress»

De to unge rapperne Skarre R og KløverKnekt har som mål å spille på VG-lista-konserten i hjembyen Bergen neste år, og blåser med det hele budsjettet på en enorm musikkvideo til «Null Null Stress».

Over 100 dansere, midt i Bergen sentrum, er med på å lage det som kanskje er vestlandsbyens største musikkvideo noensinne.

Big Sean – «Paradise»

«Paradise» er en av de fire låtene Big Sean slapp etter han ble signert på Jay Z sitt managementfirma, Roc Nation.

I musikkvideoen ser vi Detroit-rapperen briske seg foran en ildrød Lamboghini, mens han spytter på en blytung beat, signert produsentvirtuosen Mike Will Made It.

Jessie J – «Burnin’ Up» ft. 2 Chainz

Jessica Ellen Cornish, eller Jessie J, forsøker å holde tritt med store popkanoner som Rihanna og Katy Perry, og kler derfor av seg i musikkvideoen til «Burnin’ Up».

Hele åtte personer har samarbeidet om å skrive låten, hentet fra platen Sweet Talker, som er ute mandag 13. oktober.

Broken Bells – «After the Disco»

James Mercer og Danger Mouse har endelig visualisert sporet «After the Disco», som er hentet fra det litt tamme albumet med samme navn. I musikkvideoen utforsker de hva som skjer faktisk «etter diskoen», men finner ut at det er ikke særlig stas, og ender derfor opp på dansegulvet igjen.