Videorama!

Her er ukas utvalgte musikkvideoer. Nas, Goatwhore, Christina Aguilera, Girson, The Weeknd og flere står på menyen.

Future – «Rider»

Når Future synger/rapper/crooner høres det ut som han gråter. Det er så fint. På «Rider», som er hentet fra teipen Astronaut Status, er Future på samma emo-stuket. Han bare vite om dama hans kan stille opp når det gjelder. Perfekt. I videoen får vi servert samma setting som Butch/Fabienne i Pulp Fiction. Fly avgårde, Future og drømmedamen din.

Marina and the Diamonds – «How To Be A Heartbreaker»

Marina blir kurtisert av menn i minimale badebukser. Litt homoerotisk er det også. Låta er hentet fra Electra Heart, waliserens andre album. En kan si mye rart om selve sporet, men videoen er i det minste underholdende.

Goatwhore – «Death to the Architects of Heaven»

Si bandnavnet høyt. Si det igjen. Fantastisk, ikke sant? Dette bandnavnet er herved undertegnedes favoritt. Hardt, rått og rett-i-trynet. Ordentlig death metal fra New Orleans. Goatwhore, mann. Goatwhore.

Girson ft. Jonas V & Petter B – «Later som»

Det er mange som gleder seg til Girsons Turboneger-EP. «Later som» viser defintivt gode takter. Her med mesterkokk Petter Beyer i Hawaii-skjorte og den unge hardhausen/gateflammen Jonas V.

Miguel – «Do You…»

Ekstremt velkledd og ekstremt kjekk. Miguel har nettopp levert et av de lekreste R&B/neo-soul-albuma i år, og følger fint opp med video til sporet «Do you…». Vi får se kjekkasen kline med ei dame på biljardbordet og vi får henge med på spillejobb. Gode ting. PS: «The Thrill» har også fått seg en video. Driftig mann.

Gojira – «Explosia»

For å sitere våre goder venner i Pyro: – Goddamn. Gojira er så enormt gode.
Det kritikerroste franske metallbandet gjester straks Norge. I mellomtida kan du lene deg bak og sjekke ut videoen til «Explosia». Ja, det er et konsertopptak.

Killer Mike – «Reagan»

Animert video fra rapperen Killer Mike. En dødsrå kis. Med albumet R.A.P Music er han i det samfunnskritiske hjørnet og «Reagan»-videoen er ikke noe unntak. Fiffig video.

The Weeknd – «Rolling Stone»

Kanadieren Abel Tesfaye står bak gratis-teipene House of Balloons, Thursday, Echoes of Silence. Anbefales sterkt. Sporet her er hentet fra Thursday og 12. november slipper han debuten Trilogy. Gjett om jeg gleder meg. Dette er melankolsk R&B og aldeles nydelig. En perfekt video til en perfekt låt.

Christina Aguilera – «Your Body»

Altså. Christina – eller Xtina – vil jo ha kroppen din. Dama med den rå stemmen sier så. Det er mye pastell og sminke i videoen. Men det legger ikke en demper på moroa. Hun kunne ha glidd rett inn i Jersey Shore-gjengen med de antrekka.

Kinee ft. Ava – «Walk Me Through»

Kinee fra Oslo/Fredrikstad med et funky, drivende spor. Stilistisk reint. Hennes «No Regret» fikk plass på Videorama for et snau måned siden. Videoen viser et slags platonisk (?) trekant-forhold. Fin-fint. Mer om Kinee her.

Nas ft. Amy Winehouse – «Cherry Wine»

Sjølve Nas serverer drinker i «Cherry Wine». Det er vemodig å høre Amy Winehouse på hooket, men også veldig fint. Stilig låt og video av New York-legenden.