Fersket favoritten med buksene nede

Andreas fra Carnival Kids skulle bare hilse på et av sine forbilder.

Konkurransen er nå avsluttet og vinneren er kåret.

Festivalsommeren rykker stadig nærmere, og den første av de store, norske festivalene er Hovefestivalen, som snur Tromøya utenfor Arendal på hodet fra 28. juni til 3.juli. Festivalen er kjent for en av sommerens beste festivalcamper, store headlinere og generelt topp stemning – men var også stedet der trommisen i Urørt-finalist Carnival Kids støtte på et av sine forbilder i en relativt intim situasjon. Mer om det lengre ned i saken!

 Alt fra Hove 2013

I år byr Hovefestivalen på headlinere som Ellie Goulding, Imagine Dragons, M.I.A, Disclosure og Foster The People.

Om du vil ha med deg moroa (det regner vi med at du vil), kan du få kloa i to gratis festivalpass ved å dele din sjukeste festivalhistorie med oss i kommentarfeltet under. Det er opp til hver enkelt å velge hva som ligger i «sjuk» – og de beste historiene premieres med festivalpass.

Artistene som tilbringer sommeren på veien for å spille for festivalpublikum opplever gjerne noen røverhistorier i løpet av karrieren – her får du ta del i et utvalg:

Andreas Westhagen, Carnival Kids/Eye Emma Jedi:

drummer– Jeg spilte på Hovefestivalen i 2012 med Eye Emma Jedi og hadde gleden av å dele scene med et av mine favorittband. Etter vår gig kom jeg litt i prat med gutta rett før de skulle opp på scena for å rigge, noe som var veldig trivelig. Da jeg kom backstage så jeg at vi hadde rom rett ved siden av hverandre og så min sjanse til å bli litt bedre kjent.

– Etter å ha sett flere konserter (inkludert deres) og fortært et bedre måltid, bestemmer jeg meg for å dra skroget mitt i retning backstage for en prat. Jeg stikker innom vårt eget rom for å hente en øl, men hører rykter om at bandet allerede har dratt på hotellet. I god tro velger jeg allikevel å stikke hodet kjapt inn for å se om det fortsatt er noen der. Og ja, det var det: I sofaen sitter vokalisten med buksa på knea og en heldig kvinnes hode i retning penis. Jeg velger å tro jeg hverken ble hørt eller sett.

Farao Kari K. Jahnsen/Farao:

– Mitt sykeste festivalminne må være et av årene jeg var på Roskilde, da det var så varmt og tørt at de sendte ut advarsel mot urinstøv i lufta. Vi gikk rett og slett rundt og pustet inn svevende tiss dagen lang. Blir ikke bedre stemning enn det.

– Hver gang jeg kjenner lukten av gammel urin blir jeg sendt tilbake til Roskilde og alle de gode minnene jeg har derfra.


Gunnufsen

Kaja Gunnufsen:

– Jeg var på Roskilde i 2008, aller mest for å se Neil Young på Orange Stage. Vi stod mange timer i kø for å sikre oss god plass, og endte opp på første rad! Vi ble stående veldig lenge forran scenen før konserten begynte, og venninna mi bestemte seg for å stikke og se Lykke Li istedenfor. Jeg ble igjen alene – men det kunne jeg ikke brydd meg mindre om siden Neil Young skulle spille.

– Young kom på scenen, jeg var i ekstase og alt var som det skulle være. Men allerede under andre låt spydde sidemannen på armen/skulderen min. Dilemmaet var altså: Gå bak og vaske av meg mannens spy, miste plassen min som jeg hadde kjempet for i mange timer og gå glipp av noe av konserten. Eller bli stående resten av konserten med en fremmeds spy på kroppen min. Jeg valgte seff det siste.

arif-rund

Arif

– Det må ha vært det første året til Hove. Dro for å se The Diplomats. Hadde bare 200kr, kjøpte enveisbillett på Sørlandsekspressenikken. Kom til Arendal, uten mat, drikke, skift, eller festivalpass. Møtte en god venn som fikset meg backstagepass – resten er historie.

truls_1Truls:

Mitt sjukeste festivaløyeblikk var i fjor da vi skulle spille på Roskilde og jeg hadde mistet stemmen og ikke trodde jeg skulle klare og gjennomføre. Vi entret scenen og det sto 6000 mennesker der. Adrenalinet pumpet så hardt at stemmen plutselig var tilbake.