Alt fra Hove

Anmeldelser, intervjuer, video og bilder fra Hovefestivalen 2013.

Hovefestivalen setter Tromøya på hodet denne uka. Med over 50.000 solgte billetter og 72 artister på programmet er festivalen blant landets aller største – og uka med konserter, campliv og fest er for mange sommerens høydepunkt. P3.no dekker Hovefestivalen tungt.

Her finner du alle anmeldelsene fra Hove – siden oppdateres fortløpende. 

Her finner du alt P3-profilene Ronny Brede Aase og Niklas Baarli gjør på Hove.

Her finner du alle konsert- og stemningbilder fra Hove.

Fredag: P3 møtte Calvin Harris!

Niklas og Ronny som har kosa seg som gjøglere på Hove denne uka. På festivalens siste dag reiste de rundt på campen for å sjekke om det var noe liv igjen i folk. Var det nok energi igjen til en siste kveld med konserter, fest og moro? Se video her!

P3 fikk også ti dyrebare minutter med produsenten Calvin Harris, som kunne fortelle at samarbeidet med Rihanna var det største som nonesinne hadde skjedd ham. Les intervjuet her

På konsertfronten gav Bullet For My Valentines karismatiske frontmann Matthew Tuck alt og skapte metallfest på Hovesfestivalens Amfiscene. Konserten ble belønna med terningkast 5!

Les også intervjuet med Miguel, som dessverre ikke leverte godt nok under kveldens konsert.

Torsdag: Frank Ocean skapte festivalmagi

Torsdagen på Hove var på forhånd dagen det var knyttet høyest forventninger til. Frank Ocean avbrøt fjorårets Øya-konsert etter fire låter, men på Hove gjør han opp for seg; konserten var en parademarsj gjennom en vanvittig sterk katalog, og fikk terningkast seks av vår anmelder. 

Norges eget urbane håp, Truls, måtte nøye seg med fire øyne på terningen for sin konsert på Hovescenen. Også P3-elskede Peace og franske Phoenix fikk firere, mens California-bandet Trash Talk og deres effektive hardcore fikk en femmer for sin konsert.

Niklas og Ronny lever fremdeles festivallivet – i dag sjekker Niklas ut hvor kjent han egentlig er for festivalpublikum.

 

Onsdag: Fra terningkast 1 til 6

runditønesPublikum våknet til en grå og tung dag på Hove onsdag.Været var trist – men Tønes greide å skape nydelig stemning under sin konsert onsdag ettermiddag.

billievanOgså Billie Van og Mikhael Paskalev lyktes i å spre jovial og koselig sommerstemning da de gjestet Ronny og Niklas’ matspalte og rullet høye terningkast for indrefileten som serveres på festivalens gjesteområde.

Deretter tok ettermiddagen en dramatisk vending, da en scenearbeider omkom under opprigg til konserten til Messerschmitt. Han døde trolig av hjertestans.

rundiwell
Musikalsk sett bød onsdag på mange gode opplevelser – men også én spesielt dårlig. How To Dress Well sikret festivalens første sekser med sin blanding av sval elektronika og ektefølt r&b, og viste seg som en strålende formidler også i liveformatet. Danske Volbeat havnet i den andre enden av skalaen, og får festivalens første terningkast én; med sin ville sjangerflørt sto de for det anmelder Kim Klev kaller en av de verste timene i sitt liv.

Samme anmelder lot seg overraske over The Script, og slo til med en femmer til bandet han i utgangspunktet hadde liten tro på.

The Lumineers lurte også frem gåsehuden; folkfavorittene hadde publikum i sin hule hånd, og sto til en solid femmer på terningen.

rundiceelo

Det samme gjode CeeLo Green med sin kaloribombe av en konsert. Tidligere samme kveld fortalte den trippelaktuelle artistenP3 at voldtektsanklagene han har hatt rettet mot seg det siste året har gjort at

han har vokst musikalsk. Les intervjuet her. 

 

Tirsdag:
Norsk åpning, quesedillas og pratsom Macklemore

runde_atlanterCampen og den tilhørende scenen Plenen har riktignok vært i gang noen dager, men tirsdag gikk det offisielle startskuddet for Hovefestivalen 2013.

Festivalen har god tradisjon for å la solide, norske band åpne Hovescenen, og Atlanter bar stafettpinnen videre på høyst verdig vis. De mange som fremdeles festet utenfor teltene sine gikk glipp av en strålende seanse fra bandet som også står bak en av årets beste norske plater.

runde_okkultuFørste Hove-dag sto i de norske artistenes tegn; knallharde Okkultokrati fulgte opp fjorårets anerkjente album Snakereigns med en konsert som rotet rundt i bekmørk materie med stort hell, og tydeliggjorde viktigheten av at festivalene tør å satse på band som ikke er for alle, men som leverer enormt bra innen smalere sjangre.

runde_macklemoreTirsdagens headlinere gjorde det langt dårligere. Party-rapper Macklemore og hans kumpan Ryan Lewis kunne skapt kveldens beste fest med «Thrift Shop», men duoen rotet seg bort i intetsigende prat og leverte en kjedelig time som kun sto til tre øyne på terningen. Det samme gjorde stadion-rockerne i Kings Of Leon. Før konserten intervjuet vi dem, og de sa at målet deres med musikken først og fremst er at den skal være gøy. Men bandet fikk kun en treer av anmelderen vår – som mente  følelsen av tomhet var det som betegnet konserten best.

Heller ikke megahypede AlunaGeorge imponerte. Britene fikk kun en treer, og kun vokalist Aluna gjorde en god jobb på scenen. Jake Bugg var hakket bedre; den britiske 19-åringen ga flere av låtene sine nytt liv fra scenen.

runde_ronnyogniklas

Musikken var ikke det eneste som skulle bli domfelt på Hoves første dag. Radiostjernene Ronny Brede Aase og Niklas Baarli, fra henholdsvis P3morgen og Verdens Rikeste Land, har i år en ambisjon om å spise seg gjennom Hoves mattilbud sammen med artistene på programmet for å finne den beste – og den mest elendige – festivalmaten. Sammen med den norske houseduoen CLMD startet de uka med quesedillas – og de fire guttene endte opp i vidt forskjellige kanter av karakterskalaen da måltidet var inntatt og terningen skulle trilles.

Er du på Hove? Husk å stikke innom P3-teltet i handlegata for å vinne premier, slappe av og nyte festivaldagene. 

p3teltet-hove-2013