– Vi har med noen helt eksklusive godbiter hit

Sortland-ordføreren forventer høyere oppslutning enn innbyggertall. Du kan se VG-lista Topp 20-showet live på P3.no fra kl. 18.00.

VG-lista Topp 20 er klare for sitt siste og kanskje gjeveste stoppested – vinnerbyen Sortland, og du kan se det hele live på P3.no fra kl. 18.00

Les også: Sortland er by X!

For det var den lille byen Sortland i Vesterålen i Nordland som etter et svært kreativt videobidrag endte opp med å vinne hele konkurransen og det store VG-lista showet.

Og i kveld gjester artister som Gabrielle, Sval, Kråkesølv, Lemaitre, Sandra Lyng og Omer Bhatti den blå byen, omringet av vakker natur. Sortland profileres nemlig som «Den blå byen ved sundet» etter et initiativ om å male alle bygninger i nyanser av blått. I dag er det et tyvetalls bygninger i sentrum som er malt i den samme knallblå fargen.

Christine Dancke gleder seg til å dra på Topp 20-turne til Sortland. (Foto: Hilde Holta-Lysell)

– Jeg tror det blir helt episk

Også her er det programleder Christine, som leder dagtidsshowet med samme navn på P3, som skal geleide oss gjennom moroa. Har du forresten sett da Christine steppet inn for Onkl P og rappet hans vers på Kaveh-låta «Snufs» under showet i Stavanger? Se det her!

– Jeg forventer det villeste publikummet så langt i år, og ikke minst et forrykende show på scenen. Vi har med noen helt eksklusive godbiter hit til Sortland, frister Christine som selvfølgelig håper det kommer masse folk, men som tipper stemningen blir bra uansett.

– Jeg tipper stemninga blir fantastisk uavhengig av alt. Jeg tror nok jeg og de andre i crewet kommer til å få en liten tåre i øyekroken i løpet av kvelden.

Ordfører Grete Ellingsen. (FOTO: OVE AALO)

– Jeg håper så mange som mulig slutter opp

Og det kan hende den lille kommunen har tatt Christine på ordet, for ordfører Grete Ellingsen forteller at de har satt hele Sortland på hodet i forkant av konsertbesøket, og at hun håper på inntil 12.000 publikummere – omtrent 2000 flere enn innbyggertallet.

Les også: Vi har aldri vært i en så liten by

– Bare innen to timers radius har vi steder som Narvik, Harstad og Lofoten. Vi har ordnet med kart over parkeringsmuligheter i samarbeid med profesjonelle aktører, og mener vi skal være i stand til å ta imot publikumstall på både 10- og 12.000. Det er ferietid, men jeg håper så mange som mulig slutter opp.

Se hvilke artister som spiller på Sortland:

Sortland 30. juli:

Tidspunkt: Kl. 18.00 – 20.00
Artister:
Staysmann og Lazz
Katastrofe
Lemaitre
Garbrielle
Sval
Marion Ravn
Donkeyboy
Sivert Høyem
Kråkesølv
Sandra Lyng
Anders Nilsen
Omer Bhatti
Sondre Justad

Anders Nilsen fikk med seg på Stian Thorbjørnsen, bedre kjent som Staysman, under VG-lista i Stavnager. Foto: Jørgen Klüver, NRK P3

 
Se alt fra VG-lista på Rådhusplassen her. | Se også P3 Spanderer med Katy B