Ny musikk på P3

Lykke Li, FKA Twigs og Jeremih er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg elleve nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Nico & Vinz – «Find A Way»

Mye har blitt sagt om Nico & Vinz’ listetoppsuksess i USA i disse tider, men kanskje ikke like mange vet at dette også er et prosjekt som startet sin karriere på Urørt – som det sto i overskriften fra Ukas Urørt-intervjuet fra 2011: «Envy – det neste store?». Resten er historie, som det heter, og «Find A Way» er hentet fra den kommende filmen The Good Lie, som har premiere i september/oktober.
Den noe Simon & Garfunkel-inspirerte låta kan høres uti traileren for filmen her:

Emilie Nicolas – «Nobody Knows»

Apropos «det neste store», så har vi her en ny singel fra Emilie Nicolas etter hennes nylige suksesskonsert fra Øyafestivalen. Dette er en gammel demo som har fått nytt arrangement, og er hentet fra debutalbumet Like I’m A Warrior som slippes 29. september.

Ryn Weaver – «OctaHate»

Her kommer det et amerikansk stjerneskudd med glamorøse samarbeidspartnere: New York-baserte Ryn Weaver har på denne debutsingelen
produksjonshjelp av Michael Angelakos (Passion Pit), Benny Blanco, Charli XCX – og vår egen Cashmere Cat. Forvent stor buzz rundt denne artisten fremover – og velfortjent, med en av årets mest catchy singler i lomma.

Rubblebucket – «Carousel Ride»

Og apropos catchy: Brooklynbandet Rubblebucket har rukket å gi ut tre album uten nevneverdig suksess, men dette er noe som kommer til å snu seg med denne her, hentet fra deres Survival Sounds (ute ultimo august). Et haltende orgel, bråkende fuzz og hissig dynamikk gjør denne lett til en sensommerfavoritt der den høres ut som en blanding av Nelly Furtado og Sleigh Bells – på best tenkelige måte.

Jeremih – «Don’t Tell ‘Em» (feat. YG)

«Don’t Tell ‘Em» er andre singel fra den amerikanske artistens tredje album Late Nights, og den andre låten på kort tid som refererer Snap!-låten «Rhythm Is A Dancer» (den første var Bastilles «Of The Night»). På denne seige, DJ Mustard-produserte låta har han med seg rapper YG. Det må ellers legges til at DJ Mustards egentlige navn er Dijon McFarlane, noe som jo er morsomt i seg selv.

The Weeknd – «Often (Kygo Remix)»

Bergensartisten Kygo har enda ikke sluppet noe originalt låtmateriale, men alle forventer at han snart tar steget opp fra remiksernes rekker – noe vel den ferske signeringen til Sony og det faktum at folk har begynt å lage quizzer av typen “Hvor mye vet du om Kygo” bevitner. I mellomtiden kan man kose seg med denne svært presise remiksen av The Weeknds «Often», som kanadieren slapp tidligere i sommer.
Dette mente Ali om hans 2013-album Kiss Land.

Say Lou Lou + Lindstrøm – «Games For Girls»

Den australsk-svenske duoen Say Lou Lou har man stiftet bekjentskap med tidligere her på P3, gjennom låtene «Maybe You» og «Beloved», hhv. listet i 2012 og 2013, men det er først nå med dette svært fine samarbeidet med Hans-Petter Lindstrøm at de virkelig planter føttene grunnstøtt på dansegulvet. «Games For Girls» er en passe jålete og småskitten discolåt med sterk signatur fra nordmannen med et og annet uventet søtt element. Albumet Lucid Dreaming slippes først i februar.

FKA Twigs – «Two Weeks»

Britiske Tahliah Barnett avlyste beklageligvis sin planlagte Øyaopptreden, men heldigvis har hun nå sluppet sitt etterspurte debutalbum LP1, der store og dyre produsenter som Clams Casino, Devonté Hynes (Blood Orange), Paul Epworth (Adele) og Emile Haynie (Lana Del Rey, Eminem) figurerer. På «Two Weeks» er nettopp Lana Del Rey og kanskje Portishead gode referanser, der den mytiske artisten tråkler seg gjennom tekstlinjer av typen «Motherfucker, get your mouth open, you know you’re mine» med største selvfølgelighet.

Lykke Li – «Gunshot»

Nå er det snart høst, og dermed idealårstid for å hive på en ny låt av Lykke Li. Dette er den andre singelen vi spiller fra I Never Learn (terningkast fem av Trine her), og enda en påminnelse om at svensken fortsatt sliter med anger, forhold og sånne greier.

Nothing But Thieves – «Graveyard Whistling»

Interessant tittelbruk fra denne kvintetten fra Southend-On-Sea, men et marginalt bedre bandnavn enn The Pigeon Detectives. Uansett: Denne kledelig pompøse pop/rocklåta har allerede overopphetet streamingtjenester i England, og man skal ikke se bort fra at dette vil skje her hjemme også.

Deorro – «Five Hours»

Deorro er den amerikanske DJen Erick Orrosquieta, og hans «Five Hours» har allerede begynt å gjøre seg bemerket på assorterte klubber der ute, muligens noe på grunn av at den utgis av Aviicis LE7ELS-etikett. Gode fem millioner youtubevisninger sier sitt.