Ny musikk på P3

Cashmere Cat, Franz Ferdinand og The Cheaters er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg hele åtte nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Cashmere Cat – «With Me»

Vinneren av prisen for Årets nykommer under P3 Gull gikk i år til Cashmere Cat. Magnus August Høiberg har lenge vært en flinkis, men det er som Cashmere Cat at han virkelig har blitt en kraft å regne med innenfor internasjonal elektronisk musikk. «With Me» er første låt ut fra Wedding Bells EP og er et svært godt eksempel på hans intrikate, elegante og regelløse produksjonsstil hvor myke piano- og fløytemelodier møter komplekse beats og opphakket vokal.

Les mer om Cashmere her.

Say Lou Lou – «Beloved»

Det er mye som fascinerer med drømmepop-duoen Say Lou Lou; Elektra og Miranda Kilbey er svensk-australske tvillingsøstre, som ser ut som supermodeller og synger som engler. I fjor var de representert på våre spillelister med den høstfargede «Maybe You», som fortsatt har evnen til å varme deg når du fryser i den norske høst og vinterkulden. «Beloved» (b-siden på singelen «Better in the Dark») viser duoen fra en noe mer direkte side. Likevel så er den så myk og trygg at den vil komme til å bli din bestevenn på en desperat runde med julegaveshopping.

http://youtu.be/UOa3vAQUJSE

Calvin Harris + Alesso + Hurts – «Under Control»

Hva får du når Calvin Harris og Alesso slår sammen kreftene sine og powerduoen Hurts legger vokal? Svaret er en oppskriftsmessig, men ekstremt fengende dancelåt som med stor sannsynlighet kommer til å bli julens store dansegulvslager.

Ry X – «Berlin»

Ry X er australske Ry Cuming, og denne nydelige, lavmælte låten er hentet fra hans årsferske EP Berlin. Her har du et typisk eksempel på hvor minimalistisk og sakteflytende god popmusikk kan være. Ikke din typiske radiolåt, men mer et øyeblikk som får en til å glemme alt rundt seg.

Tinie Tempah – «Children of The Sun»

Den britiske grimeren har skjønt hva som funker og hiver seg nok en gang på popkarusellen. Når han i tillegg har John Martin, kjent gjennom Swedish House Mafia, til å synge et av Tinies sterkeste refreng til nå lukter det hit.

Tinie Tempah var på besøk hos Christine og la blant annet et vers på Truls’ «Out of Yourself».

Tove Lo – «Out of Mind»

Tove Lo er fra Sverige og gjør hva svensker kan best, levere hjerteskjærende storby-pop. «Out of Mind» bringer ikke noe nytt til bordet, men skaper en omfavnende illusjon om at du hører noe trygt og velkjent. Men som på gjennombruddsingelen «Habits» viser Tove Lo også på «Out of Mind» at hun besitter et mørkere sinn enn de aller fleste pop-kollegaene sine akkurat nå. Ikke overbevist? Se den selvforklarende videoen til «Out of Mind her:

The Cheaters – «20 000 Miles an Hour Girl»

Medlemmene i norske The Cheaters føler nok at de er født på feil side av 50-tallet. Nå er de tilbake etter seks års stillhet med sin energifylte retrorock, og det med mer vitalitet enn noen gang. For selv om bandet fortsatt liker seg best i slengbukser og høyhalsede gensere har (i-ferd-med-å-bli) Norges neste stjerneprodusent Erlend Mokkelbost gitt bandet en nødvendig moderne boost. «20 000 Miles an Hour Girl» høres ut som en Volvo 240 tilkoblet bøttevis med NOS.

Franz Ferdinand – «Bullet»

Vel er det ikke lenger slik at alle ser til Glasgow for å høre den yppigste danserocken, og Franz Ferdinands dager som toneangivere er nok passé. Dette stopper dem imidlertid ikke fra å lage de beste, umiddelbare refrengene, og denne bestenoteringen fra årets Right Thoughts Right Words Right Action har akkurat dét.