– Forhåpentligvis smiler du minst fem ganger

Fra og med lørdag kan du høre to nye, og én velkjent stemme på kanalen. Bli bedre kjent med gjengen i P3s nye radioprogram Lunsjkake!

På lørdag starter det splitter nye radioprogrammet Lunsjkake på P3. Hver lørdag og søndag fremover fra klokken 12.00 til 14.00 skal de tre Lunsjkake-ingrediensene Olav, Christian og Line, kjent fra P3 morgen, lose deg gjennom helgens formiddager.

Sjekk ut: P3morgen-Lines MGP-låt

– Jeg vet at man aldri skal si at man skal få folk til å le, men jeg har lyst til at det skal bli morsomt, jeg. Du trenger ikke gapskratte, men forhåpentligvis smiler du minst fem ganger i løpet av programmet. Jeg tror på ingen måte at vi har funnet på kruttet her, men jeg er temmelig sikker på at lytterne vil oppleve en dynamikk mellom programledere som de ikke har hørt før. Huff. Dette ble teit, sier Olav.

Fra lørdag kan du høre Olav, Line og Christian på radioen hver helg. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
– Du trenger ikke gapskratte, men forhåpentligvis smiler du minst fem ganger i løpet av programmet, sier Olav (til høyre) om Lunsjkake. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Vi skulle gjerne sagt at min farfar het Lunsjkake

Hva er Lunsjkake?
– Lunsjkake er en slags kjøttkake med mye greier i. Man putter inn mais, gulrot og andre grønnsaker for at det skal bli et mer komplett måltid – både med tanke på næringsstoffer og smaksmessig. Lunsjkake på P3 derimot, er et underholdningsprogram. Og så hadde det jo sikkert vært fint å si at vi trekker paralleller til hvordan vi som gruppe er som en lunsjkake, som for eksempel at programmet består av forskjellige spalter, akkurat som lunsjkaken har mais, gulrot og så videre. Men det gjør vi altså ikke. Og jeg står ikke inne for den sammenligningen, sier Lunsjkakens andre ingrediens Christian.

Hvorfor valgte dere navnet Lunsjkake?
– Utelukkende i mangel på et bedre navn. Vi skulle gjerne sagt at min farfar het Lunsjkake, men det gjør han ikke. Vi likte det. Det ga oss positive assosiasjoner, så da kjørte vi bare på med det.

Lunsjkakes tre hovedingredienser:

 

Olav

Olav

Navn: Olav Svarstad Haugland
Fødselsdag & stjernetegn: 6. Mars, 1988. Fisk og følsom.
Kallenavn: Ingen spesielle. Christian kaller meg noen ganger for «Laffen». Kreativt. Ellers har jeg uendelig mange pinlige hiphop-navn jeg har brukt ila rappekarrieren min, men de får du bare vite hvis du hører på programmet.
Hobby: Fotball, kultur (lav og høy), øl og ferie.
Jeg samler på: Sanseinntrykk… Nei, jeg er egentlig forbi samlealderen. Eller. Nei. Jeg samler på Chelseadrakter! Er ikke gammel nok likevel.
Favorittuttrykk: Det er tidsbetinget. Akkurat nå liker jeg «sweet-a-meats» og «Dittofitto». Har ikke funnet på det selv, og det er skuffende. Ellers liker jeg ord som eskapisme, prostata og «6-0 til Chelsea».
Til lunsj spiser jeg aller helst:Variert kost.

Hva er Olavs beste egenskap?
Christian: Olav får ting gjort, og så er han veldig morsom. Og flink i FIFA. Uff, det var tre. Men vi har alltid lovet å være snille med hverandre. Ja – og så er han snill.

Har Olav noen dårlige egenskaper?
Christian: Olav kan bli litt streng noen ganger om ikke ting blir gjort. Men det er han klar over. Ikke fordi han har selvinnsikt, men fordi jeg har sagt det til han.

– Jeg har uendelig mange pinlige hiphop-navn


Line

Line

Navn: Line Elvsåshagen
Kallenavn: Jeg har alltid hatt lyst til å bli kalt tynn og lekker, men det er det ingen som har gjort ennå.
Fødselsdag & stjernetegn: 19. Juli 1990. Derav er jeg en kreps. Skulle heller ønske jeg var en krabbe.
Hobby: Favoritten er å se på Jupiter og andre stjerner og planeter i stjernekikkerten min i all stillhet. Ellers så liker jeg å spise og snakke med katten min Tut.
Jeg samler på: Bilder av dyr (spesielt hester, katter og fisker), alt som har noe fluesopp-relatert ved seg, Science Fiction-filmer, barnebøker med fine illustrasjoner, sengetrekk med gamle mønstre og dyre- og astronomibøker.
Favorittuttrykk: “Let every day be a party with cakes and hot dogs and soda and happy faces”
Til lunsj spiser jeg aller helst: Aller helst vil jeg foretrekke en god / middels suppe fra krinkens kantine. Ofte hender det at jeg klarer meg med en syrlig kaffe fra maskina.

Hva er Lines beste egenskap?
Olav: Line utstråler en enorm positiv energi, som er veldig smittende. Man får rett og slett lyst til å være morsom rundt henne. Også har hun selvironi. Jeg har skjønt at det er viktig i denne bransjen.

Har Line noen dårlige egenskaper?
Olav: Jeg har faktisk ikke kjent henne lenge nok til ha lagt merke til noen dårlige egenskaper hos Line. Jeg har skjønt at hun er dårlig med økonomi, men velkommen i klubben. Også tror jeg hun kan være en potensiell smatter. Isåfall må vi ha en intervensjon.

Se også: Line på båttur med Austin Mahone!

Og se da Line fikk måte Kronprinsesse Mette Marit på prinsessens bursdag her!

– Jeg har skjønt at hun er dårlig med økonomi


Christian

Christian
Navn: Christian Fredrik Mikkelsen
Kallenavn: CF, Seff, Sniff, «han høye».
Fødselsdag & stjernetegn: 13.12.90, Skytten
Hobby: Spiller gitar og spill på TV, drikker øl med venner.
Jeg samler på: Gode minner, øyeblikk som tar pusten fra me og hesteknokler.
Favorittuttrykk: Sweeetahmeats (det betyr at noe er bra) og «boarding completed» (det som flyvertinner sier når man skal fly.)
Til lunsj spiser jeg aller helst: Jeg spiser helst tynn pizza, men jeg er ikke tynn nok til å spise det hver dag. Har det som regel strålende så lenge lunsjen er varm. Det er hverdagsluksus.

Hva er Christians beste egenskap?
Line: Christian er snill som et lam og veldig morsom. Han er høy og da er det ekstra godt å klemme han. I tillegg liker han suppe, så der bånder vi litt ekstra. Christian er også veldig smart og flink til å lage sanger som handler om hvor glad han er i meg.

Har Christian noen dårlige egenskaper?
Line: Som oppvokst på beste vestkant skulle man tro Christian var hakket høyere på pæra – det er han heldigvis ikke. Men det han derimot må jobbe med i tiden fremover er sin gjentatte gjesping, som forekommer i tide, og oftest i utide. Det skal vi ta opp i plenum.

– Jeg spiser helst tynn pizza, men jeg er ikke tynn nok til å spise det hver dag.

Hør Lunsjkake hver lørdag og søndag fra klokken 12 til 14 på P3!