Opplev Topp 20 fra Bergen

Tre overlykkelige fans fikk møte DJ Broiler bak scena – slik var Topp 20-showet i Bergen!

– Tusen, takk, tusen takk!

Viktoria, Emma og Vivian på femten og seksten år er blant de 11.000 som troppet opp på Festplassen i Bergen for å se VG-lista Topp 20-showet onsdag kveld.

Jentene var tidlig ute for å kapre gode plasser, og har ventet i fem timer for å se DJ Broiler opptrer. De tre tenåringene er blodfans av duoen Mikkel Christiansen og Simen Auke, som under navnet DJ Broiler har gitt oss låter som «Afterski», «Keegas» og ikke minst «Vannski» som er sommerens store landeplage.

Nå er jentene i ferd med å bli belønnet for tålmodigheten – de skal få møte Mikkel og Simen.

– Jeg elsker musikken til DJ Broiler, utbryter Viktoria.

– Det er sånn musikk ungdommene liker, sier Emma. Viktoria nikker anerkjennende og forklarer at DJ Broiler lager tekster de kan kjenne seg igjen i.

Det var stort å få klem av DJ Broiler for Emma, Viktoria og Vivian. (Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK P3).
Det var stort å få klem av DJ Broiler for Emma, Viktoria og Vivian. (Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK P3).

– Tekstene beskriver oss og situasjoner vi kan befinne oss i på en spesiell måte.

– Også er de morsomme da! Jeg ler når jeg sitter og hører på låtene, forteller Emma.

Det er tydelig at jentene er «starstruck» når de får klem av både Mikkel og Simen, og det er ikke bare på grunn av at gutta lager musikk de er glad i.

– Han er så fin, i hvert fall han ene, fniser Viktoria mens de to andre jentene nikker entusiastisk.

Når P3 spør hvem som er finest roper jentene i kor:

– MIKKEEEEL!

Emma, Viktoria og Vivian fikk møte DJ Broiler under VG-lista Topp 20-showet i Bergen. (Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK P3).
Emma, Viktoria og Vivian fikk møte DJ Broiler under VG-lista Topp 20-showet i Bergen. (Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK P3).

– Bergen skrik så høyt dere klarer!

DJ Broiler åpnet VG-lista Topp 20-konserten på Festplassen onsdag kveld til ellevill jubel fra publikum. Bassen var tung og stekingen høy da duoen fremførte låta «Vannski».

Øs, pøs regnvær la ingen demper på stemningen i Bergen, og da Hordalands-gutt og Idol-finalist Eirik Søfteland kom på scenen etter DJ Broiler hadde taket løfta seg om Festplassen hadde hatt et.

– Hvordan ser det ut som jeg har det, utbryter Eirik Søfteland på spørsmål på hvordan det var å stå på scenen foran bergenspublikummet.

– Det var latterlig bra, jeg er så pumpa nå!

Eirik er fra Os utenfor Bergen, men har bodd i Bergen i flere år og anser byen like som «hjem» like mye som Os. Han har aldri opptrådd foran så mange mennesker i Bergen tidligere og synes det var ekstra gøy.

– Bergenserne er patriotiske og ikke beskjedne, så de skriker og hyler som bare det, sier han.

LES OGSÅ: Cir.Cuz – Vi lager det ingen andre tør å lage.

DJ Broiler fikk publikum til å "steke" under VG-lista Topp 20-showet i Bergen. (Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK P3).
DJ Broiler fikk publikum til å «steke» under VG-lista Topp 20-showet i Bergen. (Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK P3).

Idol-nykommere og Idol-jubilant

Det var høy representasjon fra Idol-gjengen under onsdagens konsert. I tillegg til Eirik opptrådte Astrid Smeplass, og ikke minst Kurt Nilsen som avsluttet showet med «She’s So High» mens hele Festplassen sang med.

– Det er alltid spesielt å opptre i Bergen, de er et eget folkeslag her som passer godt til mitt hjerte. Det er alltid god stemning, sier Kurt Nilsen, som feirer tiårsjubileum for Idol-seieren i år.

Kurt gikk på scenen like etter Astrid som var med på forrige runde med Idol og han synes det er flott å se at Astrid gjør det så bra.

– Det er godt å se at folk fra Idol gjør det bra, og Astrid fortjener absolutt plassen. Hun er talentfull, flink og vakker og jobber hardt for å komme dit hun vil. Hun har en visjon, en drøm, og hun er sulten – det er viktig, sier Kurt.

Idol-jubilanten er så begeistret for Astrid at han har latt henne få låne bandet sitt, siden det er fint for ham å vite at hun er i gode hender.

Astrid selv er takknemlig for å ha Kurt som mentor og hun synes det har vært veldig gøy å være med på VG-lista Topp 20-sirkuset så langt.

– Som Kurt pleier å si: du må smi mens jernet er varmt! Det har vært utrolig artig å være med, og jeg har blitt mange erfaringer rikere og lært masse, sier hun.

Det var 11.000 mennesker som troppet opp for å se konserten på Festplassen, og Astrid synes det var bra at så mange møtte opp selv om regnet høljet ned.

– De er kanskje vant til det her i Bergen, men jeg synes det er kult at de holder energien oppe selv om det regner. Publikummerne i Bergen er fantastiske, de synger, danser og hopper, det er det som gjør det gøy for meg å stå på scenen.

LES OGSÅ: VG-lista Topp 20 i Trondheim: Margaret Berger – En fantastisk fin plass å opptre på!

Astri Smeplass på VG-lista Topp 20-showet i Bergen. (Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK P3).
Astri Smeplass på VG-lista Topp 20-showet i Bergen. (Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK P3).

– Flaks at det regnet

Peder Losnegård aka LidoLido synes også det var veldig gøy å stå på scenen på Festplassen i Bergen, og Lido, han var strålende fornøyd med at det høljet ned under konserten.

– Det hadde jo ikke vært riktig om det ikke regnet mens vi spilte i Bergen, så det var flaks med været, fleiper han.

LidoLido skryter av publikummet og synes de ga ham god respons på scenen. Han er en artist som er inspirert av sjangre som gospel og jazz og han synes det er fint at det vi kan kalle bass- og stekegenerasjonen liker musikken hans.

– Jeg tror egentlig vi undervurderer unge menneskers musikksmak. De blir ofte servert veldig fabrikkert musikk, men mange av mine låter har sterke gospel- og jazz-referanser og det er ofte de låtene de liker best, og at gospelkor-partiene av låta er det de synes er best, forteller han.

– Jeg tror unge har like avansert musikksmak som voksne selv om musikken de får høre ofte ikke er så avansert, men når de først får høre noe annet så liker de det.

Publikum var helt med tross i at regnet høljet ned under VG-lista Topp 20-showet i Bergen. (Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK P3).
Publikum var helt med tross i at regnet høljet ned under VG-lista Topp 20-showet i Bergen. (Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK P3).

– Hopp som en bratwurst!

Et av kveldens høydepunkter var selvfølgelig da P3s egen Olli fikk hele publikum til å hoppe som bratwürster. Låta «Bratwürst», som begynte med et innslag i programmet Boller & Burritos, har nå fått publikum over hele Norge til å hoppe opp og ned under VG-lista Topp 20-konsertene.

– Det er flere og flere som har hørt låta nå, og alle i den indre sirkelen er helt med, forteller Olli. Han synes det er morsomt at hans opptreden er et av de innslagene som har fått publikum mest med.

– Det er veldig gøy, jeg har ikke så mye å sammenligne det med, sier han og forteller at det måtte lages en snillere versjon av låta før «Bratwürst» fikk bli med på Topp 20-turneen.

– I Trondheim glemte jeg hele første vers siden det var ny tekst, men i dag gikk det greit.

Hør «Bratwürst» igjen og igjen og IGJEN her!

Og hvordan er det å være han merkelige fyren med pølselåta?

– Det er langt unna det jeg egentlig er. Jeg tar på meg skuespillermaska, så går det greit, men er det dette jeg skal bli huska for, liksom?

Det er nok stor fare for akkurat det, men Olli synes det er hyggelig at så mange synes låta er morsom, og til slutt har han én beskjed:

– Jeg vil bare avslutte med å si at jeg elsker alle fansa.

Opplev VG-lista Topp 20 på nytt! Oslo|Stavanger|Trondheim|

Neste uke reiser VG-lista Topp 20 til Bodø, og da står disse artistene på scenen:

Admiral P
Ask Embla
Astrid Smeplass
Envy
Eva & The Heartmaker
LidoLido
Marion Ravn
Robin og Bugge
Siri Vølstad Jensen
Sirius feat. Daniel De Bourg
Sirkus Eliassen
Truls

Dette er litt av det du kan vente deg!

Sirkus Eliassen:

Admiral P:

Envy:

Eva & The Heartmaker:

Har du gått glipp av Topp 20-turneen? Her finner du alt fra VG-lista Topp 20!