– Oppskriften på en lekker juleballade

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fem låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Ary og Röyksopp + Astrid S.

Rana – «Make me wanna»

Urørtsiden serverer som vanlig nye ferske navn, og ofte flere positive og hyggelige overraskelser. Møtet med denne artisten var absolutt det.

Over en fremtredende beat flyter Rana sin myke og ustressede vokal, og det varme r&b-uttrykket smitter over en god energi til både kropp og sinn.

Samtidig blir interessen min vekket og jeg er begeistret over hva som kan vente rundt neste sving. I og med at dette er den første låten artisten fra Oslo laster opp på «Urørt» sine sider.

Jeg kommer i hvert fall til å varme meg på denne en stund fremover, mens jeg reserverer litt plass i spillelistene mine til mer fra Rana.

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»

Synne Vo – «Desember»

Det måtte jo komme en julelåt fra Synne Vo. Den følsomme stemmen hennes, sammen med en nydelig dialekt og nære tekster er oppskriften på en lekker juleballade.

«Desember» er en melankolsk låt om savn og forventningen om at alt skal være som det alltid har vært i julen. Gjennom en inderlig kjærlighetshistorie setter Synne Vo ord på de blandede følelsene mange kjenner på i møte med høytiden.

Vakre strykere, korpstrommer og nedstrippa piano krydret med klassiske juleakkorder skaper et magisk lydbilde.

Er det en ny juleklassiker vi har med å gjøre?

«Desember» er Ukas låt på NRK P3.

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Röyksopp + Astrid S – «Just Wanted to Know»

I dag slipper Röyksopp sin tredje skive på seks måneder. 2022 har vært et vanvittig produktivt år for tromsøduoen, og fra forrige kapittel, «Profound Mysteries II», er det kanskje Astrid S-samarbeidet «Let’s Get it Right» mange husker best. Et spor som minnet om stilen på «The Understanding»-plata som Röyksopp slapp da Astrid var bare 9 år gammel.

På dagsferske «Profound Mysteries III» finner vi mer Astrid S, og mer nostalgi. Vi skal enda lenger tilbake i tid: låta «Just Wanted to Know» høres for meg ut som Astrid S som synger oppå en fusjon av 2001-skivene «Melody AM» (Röyksopp) og «Discovery» (Daft Punk).

Vi snakker altså funk-innflytelser pluss chillout, og ikke minst en av 2022s beste, unge vokalister i skjønn forening med årtusenskifte-godlyd. En gledelig utgivelse, som også er meget avslappende. På tide å tenne stearinlysene, finne frem pleddene og døse av til litt deilig, høstlig elektronika.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Ary – «Angels among us»

En ukegammel låt som fortjener mer spotlight.

Ary sin Bylarm konsert i høst sitter fremdeles i meg. Det er en av de mektigste konsertopplevelsene jeg har opplevd på en stund. Flere av låtene fra februar-albumet «For evig» satt som et skudd, spesielt en av mine favorittlåter i år «My awe sustains».

Men det ble også spilt uutgitte låter og høydepunktet var «Angels among us».

Dersom du ikke fikk hørt denne på klubben forrige uke, så håper jo du lykkes bedre denne helgen. «Angels among us» er en storartet edelsten som gir klubbmusikk en ny dimensjon. At Ary har produsert godheten helt selv gjør det enda bedre.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Tape Trash – «Old highs»

Jeg elsker når ny musikk gjør meg nostalgisk. Passende nok tar «Old highs» meg rett tilbake til ungdomsskolen, da sjangrene alternativ rock og emo dominerte iPod-en min.

Bandveteranene i duoen Tape Trash har nemlig latt seg inspirere av musikken de selv hørte på som tenåringer. Dette høres på de melodiøse gitarene og den energiske vokalen til Anders Magnor Killerud (Ludvig Moon, Team Me) og Kristofer Mathias Staxrud (Spielbergs, Ludvig Moon).

De to nevner lydsporet til videospillet «Tony Hawk’s Pro Skater» som inspirasjon til «Old highs». Og intensiteten i versene alene gir meg nesten lyst til å kaste meg på et rullebrett og skrape opp begge knærne mine sånn at jeg kan sette på denne låta mens jeg får ut aggresjonen etterpå.

Anna Nor Sørensen
Programleder i «P3ligaen»
Anna Nor Sørensen

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3.NO: