P3 Spanderer: Billie Van

Billie Van synger sin helt ferske «How Can It Be So Hard» med sine kompanjonger Mikhael Paskalev og Jonas Alaska på brygga i Tønsberg.

Bak navnet Billie Van finner du Merete Pascual, men artistnavnet er allerede så innarbeidet at selv venn og spillepartner Mikhael Paskalev kun omtaler henne som Billie. Første gang vi så Billie var som korist for Jonas Alaska da han turnerte rett etter debuten sin. Hun er også et aktivt medlem av bandkonstellasjonen til Mikhael Paskalev. Men på Slottsfjell er det Billie som står i fokus, og både Jonas og Mikhael er med – i bakgrunnen.

Se også: P3 Spanderer: MØ | P3 Spanderer: Phil T. Rich & B.A.W.S | P3 Spanderer: Lemâitre
På vei ned til brygga i Tønsberg forteller Billie at debutalbumet så og si er ferdig, og at utgivelsen er planlagt i oktober.

Billie Van med Paskalev og Alaska på Slottsfjell 2013. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Billie Van med Paskalev og Alaska på Slottsfjell 2013. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Det er veldig gøy å spille med Jonas og Mikhael, men det er deilig å være i gang med sitt eget, forteller hun. De er en sammensveiset gjeng, som så langt det lar seg gjøre alltid bidrar til hverandres spillejobber.

Midt på den travle bryggerekka i Tønsberg byr Billie Van, Mikhael Paskalev og Jonas Alaska på den splitter nye «How Can It Be So Hard» og gir båtfolket en herlig pause fra dancehitsene som vanligvis preger omgivelsene.

P3 Spanderer er en serie opptak hvor vi utfordrer norske og internasjonale artister og band til å forlate den trygge konsertscenen og spille låter i litt mer utradisjonelle settinger. Opptreden filmes i ett take, og vi redigerer ikke opptaket.