P3 Spanderer: Matthew E. White

Se den amerikanske favoritten gjøre «Big Love» alene med gitaren.

Onsdag kveld spilte Matthew E. White en etter sigende svært bra konsert på Parkteatret i Oslo. Noen timer tidligere på dagen besøkte han NRK for å spille live i Lydverkets studio – og i videoen øverst i saken kan du se han gjøre «Big Love», alene med gitaren.

Se: Alt fra P3 Spanderer

Den vanligvis orkestrerte og kor-fylte låta fra debutalbumet Big Inner gjør seg svært bra også i enkel versjon. Misjonærsønnen fra Virginia som tidligere i år ble gjenstand for varme følelser fra P3 ser ut til å legge hjertet i det han gjør også når det kommer til spilling i radiostudio.

29-åringen fortalte gledelig programleder Ruben Gran om albumet sitt, og om symbolikken bak de ulike elementene på coveret til Big Inner. matthew-e-white-big-inner

Bildene av de to musikklegendene King Tubby og Dr. John forklarer han slik:

– Da vi fant ut at vi ville ha noen ansikter på coveret, lurte jeg lenge på hvem jeg skulle velge. Valget falt på disse to fordi jeg synes de fortjener et anerkjennende nikk. De representerer henholdsvis musikkscenen i Jamaica og New Orleans, og har vært veldig viktige for meg, selv om man ikke nødvendigvis hører inspirasjonen fra dem i musikken min.

Videre fortalte mannen med skjegget at han har en ny utgivelse på gang. EPen Outer Face slippes i oktober.

– Den slippes både som en del av en oppgradert utgave av Big Inner, og som en egen EP, og inneholder fem nye låter som jeg gleder meg til at folk skal få høre.

Da Lydverkets programleder sa til gjesten at han synes hjemmestudioet til hans ser så hyggelig ut på bilder, fortalte artisten at han er opptatt av å gjøre det hyggelig rundt seg.

Matthew E White (Foto: Mattias Muller, NRK P3)
Matthew E White (Foto: Mattias Muller, NRK P3)

– Jeg jobber bedre når det er koselig rundt meg, men det er selvsagt det tekniske, lydforhold og slikt, som er viktigst.

Hør hele intervjuet her.