P3 Spanderer: MØ

Se og hør MØ synge «Maiden» til hestene på en stall utenfor Tønsberg.

Danske Karen Marie Ørsted, har som MØ blitt et navn på manges lepper. Hennes kombinasjon av pop med et småskittent elektronisk bakteppe har ikke bare gitt henne oppmerksomhet i bloggsfæren, men har også ført til radiospilling internasjonalt – blant annet her på P3.

Se også: P3 Spanderer: Billie Van | P3 Spanderer: Phil T. Rich & B.A.W.S | P3 Spanderer: Lemâitre

På vei til festivaljobber i Storbritannia er hun i Tønsberg for å spille på Slottsfjell, og vi grep sjansen til å få henne med på den aller første P3 Spanderer. MØ stilte med to gitarister, en trommis og en på sampler da vi tok henne med ut til en hestestall utenfor Tønsberg.

P3 Spanderer: MØ. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
P3 Spanderer: MØ. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Jeg elsker hest, utbryter MØ da vi forteller hvor vi skal, og hun skifter raskt fra gullpumps til joggesko da vi ankommer stallen. Mens fire jenter rir rundt på ponniene sine får vi servert en tilnærmet akustisk versjon av «Maiden» under stekende sommersol. Dette er den første låta Karen Marie gjorde som MØ, og ble definerende for det lydbildet hun nå har. Låta i seg selv handler om det å ha store drømmer og de indre konfliktene som følger ved å prøve å nå den.

P3 Spanderer er en serie opptak hvor vi utfordrer norske og internasjonale artister og band til å forlate den trygge konsertscenen og spille låter i litt mer utradisjonelle settinger. Opptreden filmes i ett take, og vi redigerer ikke opptaket.