P3 Spanderer: Sondre Justad

Vi tok med oss Sondre Justad for å spille «Lovte dæ» i et iskaldt Sagene bad.

Det er 16 år siden gjestene kunne plaske smørblidt rundt i vannet i Sagene bad. Siden da har dørene vært stengt og bassenget tørrlagt. P3 Spanderer tok med seg Sondre Justad inn i det fredede murbygget en kald februardag. Det kom frostrøyk fra munnen inne, men artisten var likevel svært fornøyd med valget av innspillingssted.

– Jeg er utrolig glad i bading, først og fremst. Også er det litt melankolsk at det er så tomt. At det er litt forfallent og samtidig litt fint også, sier han.

I tillegg til å spille en nydelig versjon av «Lovte dæ», tok Sondre seg tid til en liten prat med P3s journalist, Ulla Kristine Rafaelsen (i et garderobeskap, naturlig nok). Resultatet er den ekstremt eksklusive miniserien «I skapet med Sondre Justad».

SE OGSÅ: Videoduell mellom Sondre Justad og Bendik.

Det som en gang var

I første episode forteller artisten oss om hva spanderer-låta «Lovte dæ» handler om.

https://youtu.be/PGgYz_5bRXE

– De blir vel gira, kanskje?

I episode 2 kan du se og høre en småflau Justad reflektere over hva som får jentene til å kaste undertøy på scenen på konsertene hans, og hva som får han selv til å kaste skjorta.

https://youtu.be/9Pcye_2n99o

– Det er jo helt sykt

Til slutt forteller Sondre om det aller fineste komplimentet han har fått, og historien om hvordan låta hans «Tilbake» reddet et forhold.

https://youtu.be/1JxA6U7ZHxI

Konserter og ny musikk

Når Sondre Justad ikke spiller inn P3-videoer i nedlagte offentlige bad, spiller han gjerne konserter. Han forteller at han og bandet skal være på turné nærmest kontinuerlig frem til september.

– Det er veldig luksus å få spille så mye. Det er veldig deilig å kunne være i det vi har laget, og at man har lov til å bare nyte at det eksisterer, uten å føle at man må skape noe nytt hele tiden.

Når maratonturnéen går mot slutten i høst, er han derimot klar for å roe litt ned.

– Etter turnéen har jeg lyst til å trekke meg litt tilbake og skrive nye ting, og kanskje gå i studio igjen, sier han.

Torsdag 28. april dukker lofotværingen opp på scenen på Christine live.

Se flere P3 Spanderer