nrk.no

Arian overvant sin største frykt!

Vi er godt i gang med dag to av «P3aksjonen». Selv om det startet tårevått for Arian, så endte det godt.

– Jeg er absolutt ikke klar. IKKE klar. Jeg har så høy puls, og klamme hender. Jeg klarer ikke, sa Arian fortvilet da utfordringen ble avslørt tidligere i kveld.

I forkant av aksjonen hadde P3-profilen delt at standup var noe hun fryktet mest:

– Jeg er livredd for standup og roasting, for det er situasjoner der jeg blanker helt ut. Jeg aner ikke hvordan jeg håndterer sånt, fortalte hun.

Da beskjeden om at hun skulle stå standup kom, presset tårene på hos den oppskakede førdingen.

– Nå er hjernen min i fryktmodus, og da klarer jeg ikke se det kreative. Humor en kvalitet jeg ikke har, sa Arian.

Standup-showet måtte hun uansett gjennomføre, men for at dere der hjemme skulle få se det måtte publikum samle inn til en totalsum på hele 1.400.000 kroner – og nok en gang gruset publikum målet:

Vi samlet inn over 1.427.000 kroner!

Se hvordan det gikk i videoen under:

– Nå overvinner jeg en av mine største frykter, sa en gråtkvalt Arian fra scenen.

– Kos deg, og husk at det er for en viktig sak, trøstet Henrik i det hun skulle sette i gang.

Så startet en svett Arian sitt aller første (men ikke siste?) standup-show!

Etter litt kløning med mikrofonen og stiv prat med publikum begynte hun å bli varm i trøya. Med baby-lyder, historie om da hun giftet seg som 5-åring og om livet på flytur fikk hun god respons fra publikum.

Følg aksjonen direkte på streamen!

Slik kan du bidra

  • Vipps til 26606. Slik kan du bidra til at programlederne må gjennomføre alle utfordringene!
  • Start din egen Spleis eller finne en du ønsker å støtte.

Spraytan, fittekost og solbriller

– Fy faen. Mr. Worldwide. Dette er helt sinnssykt, utbrøt Henrik torsdag ettermiddag.

Tidligere i dag avslørte nemlig medprogramledere Adelina og Martin at bæringen skulle få den store æren av å bli forvandlet til Miamis største legende, Pitbull – men kun om vi bikket 1.000.000 kroner i innsamling til «P3aksjonen».

I kjent stil leverte våre fantastiske lyttere nok en gang! Vi knuste målet og 1.090.598 kroner hadde blitt overført via Spleis og Vipps da tidsfristen løp ut kl.16.15!

– Han har et av de mest intense utseendene, lo Martin ondskapsfullt da han tidligere i dag avslørte at Henrik skulle bli selveste Mr. Worldwide.

Martin barberer skallen til Henrik. Det er et tjukt lag med barberingskrem på hodet hans og han ser skeptisk ut. Martin smiler fornøyd mens han barberer.
BLANK SKALLE: – Den søte bleike skallen har ikke sett lys på et år, sier Martin mens han barberer Henrik. Foto: NRK P3

– Det er helt sinnssykt

Pitbull er den rake motsetningen av Henrik. Den rappkjefta artisten er en harrytass uten selvkontroll, mens Henrik har full kontroll på det meste. 

– Jeg tenkte at dette er ille i seg selv, men så kommer det fra min nye venn fra sidelinja «kan ikke du rappe som Pitbull?», sier han med et nikk mot gjesteprogramleder og artist Kamara da han først fikk vite om utfordringen.

Følg aksjonen direkte på streamen!

MOTSETNINGER: Henrik fra Bærum og Pitbull fra Florida har i utgangspunktet lite til felles. Foto: NRK P3

– Wow! Se hvor kul han er! ropte en overasket Arian, med en jublende Martin fra sidelinja da Henrik Pitbull Farley entret studio.

– Du likner så mye på Pitbull at det er helt sinnssykt. Det lukter ungdomsskole i hele studioet her. Jeg klarer nesten ikke puste, for det er AXE det går i, påpeker Martin.  

Deretter gikk Mr. Worldwide opp på scenen med Kamara og fremførte «Timber», i ekte Pitbull-stil.

Kamara og Henrik står på scenen sammen. Henrik er skallet, har en smal stripe skjegg under leppa, har oransje spraytan og en brun dress på seg. Slipset er gult og prikkete.
TIMBER: Kamara og Henrik fremførte sammen på «P3aksjonen». Foto: NRK P3

Skrekkelig morgen

Torsdag morgen var det tid for Adelina Ibishis første store utfordring under årets utgave av «P3aksjonen».

Programlederen, kjent fra «P3morgen», er en skikkelig reddhare. Til hennes store skrekk, kom Henning Bang fra «P3ligaen» inn i studio bærende på et vaskeekte VR-sett, tilkoblet det skumleste skrekkspillet NRK kunne oppdrive.

– Jeg er så dødelig redd for spøkelser, mørke og overnaturlige ting, sukket Adelina.

For at Adelina skulle spille VR-skrekkspill, måtte det totale innsamlingsbeløpet nå 725.000 kroner i tide.

Målet ble nådd: Over 740.000 kroner hadde blitt overført via Spleis og Vipps da tidsfristen løp ut! Til medprogramleder Arian Engebøs store glede.

Adelina er tydelig skrekkslagen. Hun er i fullt VR-get-up og gaper mens hun fortsetter i skrekkspillet. Line gliser barnslig bak henne, mens hun skyver mikrofonen tett på Adelina, i håp om å få de beste reaksjonene.
IKKE FAN AV HORROR: Adelina levde seg inn i det virtuelle marerittet. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

– Å se folk spille VR er morsommere enn å spille selv, var Arians første reaksjon da hun så alvoret synke inn hos Adelina.

Da hun tok på seg brillene, måtte Adelina gå rundt i en mørk skog etter et bilkrasj, og overleve angrep fra zombier med en lighter som eneste verktøy.

– Jeg vet ikke hvorfor vi driver med sånt, sa hun forferdet etterpå.

Hun ble både litt kvalm og svimmel av opplevelsen, men var ellers i god behold etter seansen.

– Det føkker med hodet ditt, og kan ikke anbefales. Men det er fint å se pengene som har kommet inn, og nå skal jeg kose meg med litt Twist, konkluderte Adelina.

Forklarte hvordan pengene skal brukes

Adelina og Arian fikk også et hyggelig besøk fra Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge. Hun kunne fortelle om hvorfor årets aksjon er så viktig.

– Det har så store konsekvenser for den jenta som blir giftet bort. Du mister retten på eget liv, du blir tatt ut av skolen og du blir jo mor veldig tidlig – noe som kan være farlig for kroppen hvis du er alt for ung og skal føde. Det kan føre til død, og det gjør det alt for mange ganger. 

Årets aksjon fokuserer på landene Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger. I Niger blir 80 prosent av alle jenter under 18 år giftet bort. I de øvrige landene er det rundt halvparten. 

Bilde av Kari Helene Partapuoli. Hun har på seg en grå blazer med en blå t-skjorte under.
VIKTIG MED SKOLE: Jo lenger jentene kommer i utdanningsløpet, jo høyere blir giftealderen. Den kunne Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge fortelle. Foto: NRK P3

Partapuoli er redd for at koronakrisen har forverret situasjonen. 

– Fattigdom er enkeltårsaken til at barneekteskap skjer. Når fattigdommen nå øker under koronapandemien, er det mye som tyder på at barneekteskap også øker. Så det er farligere for jentene nå.  

Les også: Belal (22) kalte storebroren for «pappa» i åtte år

Heldigvis har Plan en god plan. Partapuoli kunne fortelle hva pengene som samles inn helt konkret kommer til å gå til. Utdanning er et viktig stikkord.

– Vi skal jobbe for at jentene fullfører studieløpet og kommer tilbake på skolen nå som de åpner opp igjen. Vi ser at jo lenger jentene går på skolen, jo høyere blir giftealderen.

Seksualitetsundervisning i landene er også et sterkt behov.

– Sånn at man vet hva som skjer med kroppen under puberteten, hvordan man kan bli gravid, og hvordan man kan unngå å bli gravid. Tilgang på fri prevensjon er også nødvendig, utfylte Partapuoli.

Farlig natt med «Karakter»-gutta

I år er både Henrik Farley og Martin Lepperød blant programlederne for «P3aksjonen». Da mangler det bare én person for å fullføre humortrioen «Karakter»: Jonis Josef.

Heldigvis for alle som liker den ekstreme energien som oppstår når de tre kompisene samles, ankom Jonis studio som gjest i tide til den første «P3aksjonen»-nattesendingen.

Da klokken slo midnatt og torsdagen offisielt var i gang, hadde komikeren fra Skien fått på seg et djevelkostyme, klar for fullstendig ufiltrert faenskap natten gjennom.

Jonis ser sjokket ut. Han står i bar overkropp, er fullstendig rødtmalt og er iført djevelhorn. Han påpeker noe med hånden. Antakeligvis noe tåpelig en av Karakter-brødrene hans driver med samtidig.
FORVANDLING: Jonis Josef hadde ikke vært lenge i studio før han ble omgjort til selveste Gamle-Erik. Foto: NRK P3

«P3aksjonen» sendes bokstavelig talt i 100 timer i strekk, så mens medprogramlederne Arian og Adelina la seg for å sove litt, holdt Martin og Henrik fortet på Solsiden sammen med den diabolsk kledde «Karakter»-kompisen.

Det gjorde også en lojal gruppe fans. Fire på natta, mens komikerne samlet inn penger for en god sak og smurte rumpa inn i saus med chilismak, var det fortsatt en lattermild og hes gjeng igjen på benkene utenfor.

Seks seks seks

Halv tre på natta ble to av publikummerne, kjæresteparet Ingeborg og Stian, invitert inn i studio til å synge «I Want It That Way» av Backstreet Boys.

Og litt over tre skjedde noe annet gledelig.

– Se hvilket tall vi har, ropte rødmalte, djevelhornprydete Jonis.

655 666. Djevelens eget tall preget i en stakket stund de siste tre sifrene av beløpet «P3aksjonen» 2021 har samlet inn til Plan International. 

Men dette var kun en liten forsmak. Nattevaktenes ambisjoner var enda høyere.

Jonis er gått ut til publikum, på utsiden av glassburet. Guttabois som akkurat er kommet ut av Heidis bar holder rundt ham. Jonis ser undrende ut i luften. Det ser ut som han lurer på hva han gjør der.
GOD STEMNING: Jonis snek seg ut av studio for å se hvordan det sto til med gjengen som ennå satt ute i publikum. Foto: NRK P3

Halv seks på morgenen skrek igjen en overtrøtt Martin ut i glede.

– Vi har klart det! Satan er på besøk! Wow, 666.000, sa han mens han kikket på skjermen som summerer opp det norske folks rause donasjoner.

Hos Henrik var stemningen god idet han satte kursen for hotellrommet på tampen av døgningen. Etter valget om å la hele nattens sending ha temaet helvete, syntes han det kjentes godt at beløpet ble nådd.

– Det er dritdigg. Det har vært dritgøy uavhengig av om vi nådde det målet. Men dette er jo en en ekstra ert på toppen av potetmosen, konstaterte han salig men søvnig.

«P3aksjonen» 2021

«P3aksjonen» byr på 100 sammenhengende timer med elleville utfordringer, deilig livemusikk og fjas – alt for en god sak, selvfølgelig!

Denne gangen går alle inntektene fra «P3aksjonen» til Plan Norge og deres arbeid med å bekjempe barneekteskap i Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger. Les mer om årets sak her.

Programlederne er langt inn i dag to fanget i glassburet på Solsiden, midt i Trondheim.

LES MER:

Siste fra P3.no: