P3aksjonen er i gang!

VIDEO: Ken har et helt eget triks for å få sove, mens Aishath gir den store omvisningen på aksjonsområdet.

– Jeg har en sykkel her som jeg tenker et par timer trening på, OGSÅ søvn, ler Ken Wasenius Nilsen. Han har forberedt seg på tre døgn direktesendt radio, og har tatt sine forbehold.

Sammen med Ronny Brede Aase og Aishath Afeef lar han seg låse inne i et telt på Youngstorget i Oslo for å samle inn penger til Norsk Folkehjelp og deres arbeid med å rydde miner på grensen mellom Bosnia-Hercegovina og Serbia.

Les mer om tv-aksjonen og bli bøssebærer her

Sjekk ut: P3reporter besøker Bosnia-Hercegovina

Hyper-natta

De siste timene i “frihet” har blitt brukt på middag, søvn, kaffedrikking og MASSE forberedelser. Det virker ikke som om noen av programlederne er særlig bekymret for den første våkennatta.

– Den første natta bruker alltid å være prega av stor leirskolestemning hvor alle bare løper rundt, er kjempegira, og prøver seg på ting de ikke får lov til, sier Aishath.

Hvorvidt leirskolestemninga oppstår kan man se på P3.no og radio utover natta. P3.no streamer fra teltet på Youngstorget dag og natt, tre døgn i strekk. Ønskelåter, gjester, og artister står på programmet, og P3aksjonens først gjest var Liv Tørres, generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

Les også: Disse spiller på P3aksjonen

Se P3aksjonens første gjest her:

Støtt Norsk Folkehjelp ved å by på noen av auksjonsobjektene til P3aksjonen her!
Casa del Aishath

Det må bli tatt spesielle hensyn når guttelus og jentelus blandes sammen i en herlig coctail i tre døgn, og Aishath får heldigvis litt spesialbehandling. Bli med på Aishaths rundtur i aksjonsområdet i videoen under.

PS: Vil du ha privatkonsert Kaizers Orchestra?

Veteraner

De tre programlederne er nærmest veteraner å regne når det gjelder aksjonsarbeid, og har blitt godt kjent med hverandre på den tiden de har vært innelåst sammen før.

– Det som er bra med Ronny er at han er en maskin, en duracellkanin som egentlig kunne ha kjørt hele dette showet alene. Aishath er jo jente, og er opptatt av å opprettholde et visst standard på hygiene, så det liker jeg, sier Ken.

Til tross for at de tre kjenner hverandre godt, bestemmer de seg likevel for å sette opp noen husregler for livet i teltet.

– Nå skal vi sitte her lenge, det er greit å gå gjennom noen grunnregler så Ronny ikke plutselig løper rundt her og spenner bein på Aishath, sier Ken.

1. Fysisk vold er ikke lov. Psykisk terror er litt lov (Det er nemlig en del av Kens personlighet)
2. Minst mulig nakenhet. (Aishath får lov)
3. Det er ikke lov til å spille Justin Bieber etter mellom 0100 og 0600.

Tror du programlederne klarer å opprettholde reglene? Hvor lang tid går det før programlederne våre er overtrøtte? Følg med på direktestreamen utover natta!