Dette er årets vinnere!

Onkl P og Slekta, Kygo og Susanne Sundfør ble kveldens store vinnere.


– Tusen takk til alle som har stemt, sa Onkl P og de fjerne slektningene da de for andre gang vant pris under P3 Gull.

“Styggen på ryggen” slo konkurrentene “Fem Fine Frøkner”, “Since Last Wednesday”, “Vikje være i din verden” og “Snufs”, og er stemt frem til den gjeve prisen Årets låt av brukerne på P3.no. De vant også prisen for årets liveartist i konkurranse med Kvelertak, Highasakite, Team Me, og Emilie Nicolas.

Onkl P er en av Norges fremste rappere, og sammen med De Fjerne Slektningene, som består av mange av musikerne fra Oslo Ess, har han definert musikkåret 2014.

Bandet fikk også prisen for Årets live under P3 Gull 2014

Årets liveartist og årets låt

Det nye raprock-bandet, med OnklP i spissen, har hatt et eventyrlig 2014. De har gjort megasuksess med “Styggen på ryggen”, sluppet to album, og har gang på gang begeistret i liveformatet.

– Dagen før vi spilte vår første konsert sa vi «vi er Norges beste liveband». Det måtte vi jo følge opp, og det føler jeg vi har gjort nå. Tusen takk til alle som har stemt, sa OnklP sa bandet mottok prisen.

Musikerne selv kaller seg “Norges farligste boyband”, og består foruten Pål “OnklP” Tøien av Johan Larsson, Tommy “Manboy” Akerholdt, Knut Oscar Nymo, Åsmund Lande og Simen Stensland.

“Styggen på ryggen” tar for seg angst og tungsinn, og er bli hyllet for å være en både svært viktig og svært bra låt.

Blant annet uttalte komiker og skuespiller Odd Magnus Williamson at låta har reddet 2014.

Les også: – Den mørkeste låta

Se “Styggen på ryggen” fremført i en kirke i Oslo:

…og under P3aksjonen 2014:


Årets nykommer

Kygo - Årets Nykommer 2014 (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Kygo – Årets Nykommer 2014 (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

– Skulle gjerne feiret med dere i kveld

Vinneren av Årets nykommer på P3 Gull 2014 har satt Norge på det elektroniske kartet.

23 år gamle Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, har ennå ikke gitt ut en egen låt. Allikevel har han vært en av de mest definerende norske artistene det siste året. Han stakk av med P3 Gull-prisen Årets nykommer i konkurranse med Kaja Gunnufsen, Frk. Fryd, Aurora Aksnes og Store P.

Kygo sine remikser av Seinabo Seys “Younger”, The Weekends “Often” og Ed Sheerans “I See Fire” er blant låtene som har gjort bergenseren til en internasjonal suksess det siste året. Allikevel mener juryen at det vi til nå har sett kun er begynnelsen, og knytter sterke forventninger til Kygo i fremtiden. Hans første egne singel slippes mandag 1. desember.

Han har ved hjelp av enkle virkemidler skapt et eget uttrykk, og inntil han i sommer signerte med Sony Music lå flere plateselskap i budkrig for å sikre seg samarbeidet med 23-åringen.

“I See Fire”:

 

Dette skrev juryen i sin begrunnelse:

Kyrre Gørvell-Dahl har under navnet Kygo markert seg voldsomt det siste året, både her hjemme og internasjonalt. Med flere millioner avspillinger av sine remikser på SoundCloud, er han på svært kort tid blitt en spydspiss i EDM-sjangeren. Kygo baner vei for så vel norske som internasjonale produsenter og artister med sin tropiske chillhouse-suksess. Han har behaget og berørt en hel generasjon, og har nå et stort apparat i ryggen og flere egne låter kommende.

Kygo har utmerket seg med et langt roligere musikalsk uttrykk enn EDM-storhetene det siste året, og har gitt en ny generasjon musikk å slappe av til.

Les: – Jeg var lei av at alle skulle hoppe opp og ned
Anmeldelse, Kygo på Findings Festival: Hvor er poolpartyet? (4/6)

I sommer gjorde Kygo tre utsolgte opptredener i New York og tre i Los Angeles. For tiden er han på Europa-turné, som avsluttes i Grieghallen i hjembyen Bergen 20. desember.

Under P3 Gull stod Kygo bak miksebordet i Barcelona, og hadde derfor spilt inn takketalen for prisen Årets Nykommer på forhånd.

– Tusen takk for prisen. Jeg skulle gjerne vært med og festet med dere i kveld, sier han i videoen.

Det knyttes enorme forventninger til mannen som har løftet salget av lavalampe og gjort caps bak-frem til et varemerke.