Avstemningen er avsluttet.

Sigrid Raabe tok Norge (og verden) med storm da hun debuterte med låta “Sun“ i 2013. I etterkant har popartisten fra Ålesund levert hit, på hit, på hit, og skapt et popunivers som er høyt elsket i alle aldre – verden over. I 2017 vant hun prisen som Årets nykommer under P3 Gull, og i år er hun nominert til Årets låt med låta “Don`t feel like crying”.

Hun er ustoppelig, både på borte- og hjemmebane, noe som dette eksplosive og helstøpte popmonsteret tydelig demonstrerer – P3 Gull-juryen

PS: Du kan stemme så mange ganger du vil, helt fram til tirsdag 26. november klokka 13. Vinneren avsløres på P3 Gull, 30 november kl. 21.05 på NRK1 og p3.no.

SIGRID

BESTÅR AV: Sigrid Raabe.
FRA: Ålesund.
ALDER: 23 år.
DEBUT: 2013.

Hvem skreiv låta, og hvor var du da den ble skrevet?
Jeg skrev Don’t Feel Like Crying sammen med Emily Warren og Oscar Holter en dag i Oslo en gang i fjor! Jeg hadde jobbet med begge separat før, og de kjente hverandre, men dette var altså første gang vi tre jobbet sammen. Man vet jo aldri hvordan det kommer til å gå i sånne situasjoner, og det er alltid litt spennende den første halvtimen, men vi hadde det fryktelig gøy sammen. Og så gikk jo det skikkelig bra på skrivefronten og, haha. Bra dag i studio!

Hvor ofte hører du på din egen låt?
Du, jeg skal faktisk være helt ærlig å innrømme at jeg hører på låtene mine en gang i blant, og det er jeg egentlig ikke så flau over. Jeg har alltid ambisjoner i studio om at låten må bli så bra at jeg kan høre på den etterpå og ikke tenke over at det er jeg som synger den. Og så er det jo sånn at jeg/vi skriver tekstene for meg og for de som hører på. Altså Don’t Kill My Vibe er jo like mye en påminnelse til meg selv, som det er en historisk korrekt låt om hva jeg følte på i den skrivesessionen flere år tilbake som inspirerte meg og Martin Sjølie til å skrive låta. Jeg ble ikke respektert den dagen, og hvis det en veldig sjelden gang skjer nå så husker jeg på nettopp det. Det er jo litt sånn tøffe seg-låt, hehe. Og det tror jeg vi trenger iblant!

Setter du ofte på din/deres låt på fest?
Nei, det har jeg aldri gjort! Haha, herregud. Det der med å høre på egen musikk skjer bare på høretelefonene mine.

I hvilken situasjon bør man høre på låta?
Don’t Feel Like Crying handler om å ta seg sammen og prøve å tenke konstruktivt i øyeblikket på noe som er kjipt, selv om en vet at følelsene kommer til å ta deg igjen på et eller annet tidspunkt. Den dualiteten har jeg i omtrent alle tekstene mine – det finnes ikke én forklaring til en situasjon eller én manual til hvordan en skal takle noe. Man må jo bare prøve seg fram.