– Perfekt for deg som gir faen i kommafeil, sandal-regler og hva moren din sier

Det holdt visst ikke å stenge av hele E6, nå skal Rambow til toppen!

Rambow + Blizzy – «Til Toppen»

«Rektors kontor», gullplater og PR-stunt på E6 var kun oppvarmingen. Nå skal Rambow til toppen.

Og han er ikke langt unna. I 2021 ble Furuset-rapperen kåret til «Årets Urørt». I 2023 slapp han debutalbumet, «Mager Men Metter Mager», som i skrivende stund har blitt streamet over 10 millioner ganger. Rambow bygger stein på stein.

I «Til toppen» får 20-åringen med seg den svenske rapperen Blizzy, som har herjet på de svenske hitlistene i et snaut tiår. Sammen mestrer de kunsten å flexe på alt og alle, uten at det blir weird.

Låta er en herlig cocktail bestående av ungdommelig mot, lekne bars og «IDGAF»-mentalitet. Med andre ord perfekt for deg som gir faen i kommafeil, sandal-regler og hva moren din sier.

Håvard Steffensen
Journalist

Ary – «Werewolves»

På sine siste utgivelser ga Ary oss prisvinnende, mørk elektronika, men nå som hun endelig er tilbake igjen, er det i ny drakt. Ingen beats, ingen følelse av strobelys, bare klangen av et piano og hennes egen, såre vokal.

«Werewolves» er Ary på sitt hittil mest nedstrippede, en låt som på den beste måten romantiserer melankolien og mørket i oss. Om du liker det dystre og drømmende universet til artister som Lana Del Rey eller Billie Eilish har du kommet til riktig sted.

Tekststrofen «I dont want to be okay» treffer hardt, dette er en låt som gir deg mulighet og lov til å grave deg ned i følelsene dine.

Vinteren er heldigvis ikke helt over enda, så legg deg ned under dyna og dykk ned i mørket med Ary på øret.

Ane Linea Solberg
Journalist
Ane Linea Solberg

The Clumps – «Citizens»

Nytt rockeband som lagar skitten og fengande rock, hurra!

The Clumps er namnet og dei held til i Bergen. Her går det i alternativ rock som osar sjølvsikker energi.

Bandet nøler ikkje. Dei kastar oss rett ut i eit jagande vers med riff av typen «rett-i-trynet».

Melodiane er på eit vis enkle og gir assosiasjonar til namn som Nirvana og Queens of the Stone Age. «Citizens» skin som best når den ærlege vokalen får plass til å boltre seg i refrenget.

The Clumps seier seg ikkje nøgde med å skrive ei energisk rockelåt, dei krydrar låten med detaljrik produksjon. Eg er sikker på at det her hadde stått seg særs bra i ei rockebule ein sein kveld.

15. mars kjem dei med ny EP, skriv det i kalenderen din.

The Clumps med «Citizens» er utvalgt til «Urørt anbefaler» denne uka.

Jarand Aga Baas
Journalist «Urørt»

Espen Roness

Fay Wildhagen – «ohmygod»

ALL ABOARD THE FAY TRAIN!

Fay Wildhagen er tilbake, og det er virkelig på den beste måten hun gjør det. Det har nemlig gått hele seks år siden bæringen slapp album. Glem selvfølgelig ikke den fortryllende synkplaten «AKSEL» med Kristoffer Lo, men det er lenge siden vi har fått så mye fra bare artisten Fay. Det er heldigvis alltid verdt ventetiden.

Ikke bare har hun produsert, arrangert, skrevet, sunget og spilt på alle låtene selv, men med på hele platen hører vi alt fra besteforeldre, lillesøster og Øystein Greni, til fotograf Johanna Siring og bestekompis Sondre Justad.

På albumets desidert raskeste og mest oppløftende låt «ohmygod», finner du begge sistnevnte i det ekstremt fengende ropekoret. I vaskeekte The war on drugs-stil, er låta et episk lokomotiv som røsker deg fra vintermørket, og kaster deg inn i sommeren. Et perfekt soundtrack til en noe uforventet forelskelse, i øyeblikket du slutter å ha kontroll på de utallige sommerfuglene i magen.

Apropos forelskelse: jeg er så himla svak for det kontrastfulle, lekne og samtidig behagelige lydbildet Fay skaper i «ohmygod», mellom hennes forsiktige stemme og den rastløse gitaren. Det er rock, men det er også SÅRT.

Fay Wildhagen med «ohmygod» er ukas låt på NRK P3.

Jon Vu-Yen Nguyen
Prosjektleder i «Urørt»

jon

Tyr + Arif + Siyabång – «Tyrs vals»

Det er ikke engang to år siden Tyr begynte å gi ut musikk under eget navn, etter å ha rappet på engelsk som Wonder The Boy gjennom oppveksten.

På norsk går han dypere og mer personlig, og bruker erfaringer fra egen rusproblematikk, kjærlighet og en ungdomstid i rampelyset.

I dag slipper han debutalbumet sitt «Bedøvelse gjør mester», der han får den mørkere siden av livet og musikken mer plass.

På et av høydepunktene, «Tyrs vals», får han med seg både Arif og den dype stemmen til Siyabång, og legger det over et pianospor som moren skrev til ham som baby. Det er trappy, hardt og emosjonelt på samme tid, og viser spennet i musikken, men også miljøet til Tyr.

Omtalen er hentet fra anmeldelsen av Tyrs dagsferske album «Bedøvelse gjør mester». Les hele anmeldelsen her!

Sofie Martesdatter Granberg
Musikkanmelder
Sofie Martesdatter Granberg

Kasha Kawasaki – «Kasta ut av Munch (K.U.A.M)»

Kongsberg-gutten Kasha Kawasaki kaster ut en låt som rett og slett har flydd mitt øre forbi. Men heldigvis har den blitt plukket opp av «Urørt», som har listet den på ukas anbefalinger.

Med seg på laget har 24-åringen fått med seg det unge talentet Ejlis fra Valdres som tilfører sine silkemyke toner, og stjerneskuddet Boman fra Oslo.

Det er ikke kun musikken som er imponerende på Kasha Kawasakis CV. På sjekklisten kan han blant annet krysse av å ha danset med Karpe, spilt i en kortfilm og spilt i de to NRK-seriene«Blank» og «Nudes»!

I «Kasta ut av Munch» tar gjengen for seg hendelsen da Lisana Preteni ble, som tittelen tilsier kasta ut av Munch(museet) i 2022. Dette fordi hun hadde på seg en jakke som det stod «free Palestine, boycott Israel. Dette leverer de gjennom en taktfast og spennende bop-beat produsert av Oscar Bondø.

Når artisten ved hjelp av norsk rap, R&B og iransk kultur skildrer sitt perspektiv rundt seg og seg selv på låtene sine, blir han utrolig spennende å følge videre!

Navninder Singh Mann
Journalist

Jesper Nondal

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: