Redd for øyenbryna og psykisk smell

Tuva, Niklas, Ronny og Vida Lill gleder seg til å starte årets P3aksjon, men gruer seg til utfordringene.

Klokka 19.00 gikk Ronny Brede Aase fra P3morgen, Tuva Fellman og Niklas Baarli fra Verdens Rikeste Land, og nykommeren Vida Lill Berge fra Voksenpoeng inn i studioteltet på Solsiden i Trondheim. Det er klart for 100 timer med radio, TV og nett for å gi skolegang til barn i krigsrammede områder.

– Dette blir skikkelig gøy. Jeg forventer at det blir en stor innsamlingsfest, sier Ronny.

– P3aksjonen er det kuleste som skjer i hele år, legger Tuva til.

Skyhøye forventninger

I fjor samlet P3aksjonen inn 5 575 831 kroner til Røde Kors. Det var over to millioner mer enn året før. Og programlederne har håp om å samle inn enda mer i år. Niklas har skyhøye forventninger til årets aksjon.

– Jeg har aldri hatt så høye forventninger som nå. Vi har mange års erfaring på dette, og jeg føler vi overgår oss selv hvert år.

Her kan du se programmet for årets aksjon!

Pengene som samles inn går til UNICEF, og skal brukes til å gi barn i land som Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan klasserom og skolemateriell som kan sikre dem en framtid.

Oppussing og nye sko

Niklas har lada opp til årets aksjon med en real tequila-fylla – og pussa opp leiligheten sin. Han har gått inn for å ikke lenger være «familiens late får».

– Jeg har blitt en «do-er». Jeg har blitt han som bare gjør ting. Og det skal jeg være i P3aksjonen også. Jeg har fått et ekstra gir.

Han oppfordrer lytterne og seerne til å kaste utfordringer på ham. Tuva har forberedt seg ved å se på dokumentarer, spise sjokolade og god mat – samt kjøpt nye sko.

– Ronny sier jeg blir aggressiv hvis jeg har for små sko.

Tøff i trynet

I løpet av 100 timer skal programlederne få utfordringer som de ikke aner hva innebærer på forhånd. Ronny har fått beskjed om å spare skjegget, og han innrømmer at han blir skuffa hvis det ikke har skjedd noe med det innen søndag. Tuva har valgt å ikke tenke så mye på hva som kan skje med henne.

– Jeg blir kvalm av å tenke på hva som kan skje med meg. Produsenten har sagt at jeg ikke kommer godt ut av dette, sier Tuva.

LES OGSÅ: Slik kan du bidra til årets aksjon!

Høyder, mørket eller øyenbryn som fyker er Vida Lills største frykt.

– Jeg har vært jævlig tøff i trynet, så jeg er redd det skal gå hardt utover meg.

Hva skal dere gjøre for å få inn mer penger i år?

– Vi ofrer alt, om vi må, avslutter Niklas.

Årets programledergjeng gleder seg til å komme i gang med P3aksjonen. Tuva og Vida Lill er de første som skal jobbe om natta. Foto: Tom Øverlie, NRK P3