Blir programleder for P3aksjonen

Skumle slanger, ubehagelige høyder eller kanskje en potet-tatovering? Ulrikke Falch vil prøve å ta alle utfordringer på strak arm.

  • Dette er P3aksjonen 2017
  • Sted: Solsiden, Trondheim
  • Tidspunkt: 18. oktober kl. 19.00 – 22. oktober kl. 23.00
  • Programledere: Tuva Fellman, Ronny Brede Aase, Vida Lill Berge og Niklas Baarli
  • Gjesteprogramledere: Arif, Piateed, Sondre Justad, Ulrikke Falch
  • Årets P3aksjon går til UNICEF
  • Pengene skal brukes på skolegang til barn i områder preget av krig og konflikt

– I fjor fikk jeg være med i noen minutter, da smisket jeg meg til å komme inn for å gi gjengen boller og kaffe, og nå gleder jeg meg veldig til å få hele opplevelsen av P3aksjonen, forteller Ulrikke Falch.

P3s egne Ronny Brede Aase, Niklas Baarli, Tuva Fellman og Vida Lill Berge skal lage 100 magiske timer direktesendt radio, TV og nett fra Solsiden i Trondheim. I tillegg kommer fire av Norges aller fremste artister og samfunnsstemmer for å bidra med mest mulig god stemning, basert på minst mulig søvn.

Dette er årets gjesteprogramledere:
Onsdag-torsdag: Arif
Torsdag-fredag: Ulrikke Falch
Fredag-lørdag: Sondre Justad
Lørdag-søndag: Piateed (Maria Stavang)

Dårlig humor vil forekomme

Humortalentet Maria Stavang, bedre kjent som Piateed, har allerede satt seg som mål å overgå P3morgens Ronny Brede Aase i «good times»-stemning, men tror ikke det blir en enkel jobb.

– Etter et visst antall timer uten søvn, og med nok sukker innabords, kommer det til å bli sagt og gjort mye rart. Det er ofte på dette tidspunktet jeg ler mest av meg selv og syns jeg er verdens morsomste. Men det er jeg altså ikke, understreker bergenseren.

SE OGSÅ: Alle høydepunktene fra P3aksjonen 2016

Hun krysser også fingrene for at stemmen hennes vil høres bra ut på radio.

– Jeg har fått en del klager på at jeg har dårlig diksjon, men jeg håper folk skjønner hva jeg sier, til tross for litt bred dialekt.

Piateed er ikke akkurat redd for å dumme seg ut, så P3aksjonen burde bli blåbær for henne:

Store sko å fylle

Voksenpoeng-programleder Vida Lill Berge er nyeste tilskudd til firkløveret av faste programledere under årets P3aksjon. Hun er spent på hvordan hodet hennes vil funke etter 70 timer med radio, men hun håper at folket vil like henne.

Vida Lill Berge, som til vanlig er programleder i Voksenpoeng på P3, gleder seg til å lede P3aksjonen sammen med Tuva, Niklas og Ronny. Foto: Martin Aas, NRK P3
Vida Lill Berge, som til vanlig er programleder i Voksenpoeng på P3, gleder seg til å lede P3aksjonen sammen med Tuva, Niklas og Ronny. Foto: Martin Aas, NRK P3

– Jeg synes det er kjempestas å være programleder, men det er store sko å fylle etter Silje Nordnes, som jo er en helt BAWS programleder, sier Vida Lill.

Hun legger ikke skjul på at hun er spent på hvorvidt nye programledere får gjennomgå ekstra mye av typen ubehagelige utfordringer under P3aksjonen.

– Slanger, høyder og mørket. Tre ting jeg absolutt ikke digger i det hele tatt, sier Vida Lill.

Vida Lill har allerede begynt å forberede seg til P3aksjonen:

Munkeklipp, dragshow, permanent og piercing

Det har nemlig blitt en slags tradisjon at programlederne får gjennomgå av P3aksjonens publikum, og i fjor var slett ikke noe unntak. Bilder av «Broder Baarli vol. 2»-sveis uten øyenbryn har brent seg fast i hukommelsen, og det har også øyeblikk som da Cezinando ble piercet i navlen og øret på direkten. For ikke å glemme da Ronny fikk benet gipset og en halv meter med extensions festet til hodet (dette var riktignok etter han måtte løpe over 17 kilometer i regnet på en tredemølle natt til søndag). Det er lite som tyder på at årets programledere skal få det noe lettere.

Ulrikke Falch er forberedt på å bli redd under sitt døgn som gjesteprogramleder.

– Men for aksjonens skyld så vil jeg kaste meg ut i det med godt mot.

Det er slike holdninger som bidro til at P3s fantastiske publikum samlet inn totalt 5,5 millioner til Røde Kors i fjor, og dermed knuste fjorårets rekord.

For skolebarn i krigsområder

I år går pengene som P3s programledere og publikum samler inn til UNICEF. Pengene skal brukes til å gi barn som lever i områder der det er krig, utdanning. Dermed kan publikum bidra til at barn i land som Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan får blyanter, skolebøker og annet viktig utstyr som kan sikre dem en framtid.

Piateed mener programlederne har en viktig jobb foran seg, men legger ikke skjul på at hun først og fremst skal kose seg under sendingen. Tatovering (slik Julie Bergan tok i fjor) og rosa pannelugg derimot, er noe av det hun frykter aller mest når det kommer til utfordringer.

– Sånne ting man sliter med å bli kvitt, eller i verste fall som er der for alltid, det håper jeg virkelig at jeg slipper, ler hun nervøst.

Gleder du deg til årets P3aksjon? Her kan du kose deg med noen deilige tilbakeblikk fra P3aksjonen 2016 mens du venter: