nrk.no

Sigrid (25) var i tvil om hun hadde valgt rett karriere: – Noe jeg fremdeles dealer med

Hun er kjent for selvtilliten og tilstedeværelsen på scenen. Derfor kommer det kanskje som en overraskelse at Sigrid noen ganger tviler på om dette er noe for henne.

– Folk har et inntrykk av at jeg alltid har masse energi og at jeg alltid er «ready to go». Men jeg blir veldig sliten, sier Sigrid til P3.no.

Den 27. november skal hun opptre under den niende utgaven av «P3 Gull», i tillegg er hun nominert til «Årets låt».

25-åringen er en av landets største popartister akkurat nå, og er hyllet av tidsskrifter verden over med sin internasjonale braksuksess.

Blant annet er hun hyllet av Time, verdens største ukentlige nyhetsmagasin, for å være en mester i pop. Hun ble også utropt som det mest lovende artistnavnet i BBCs årlige «Sound Of»-kåring i 2018.

Skjermdump tatt 10.11.2021 kl. 10:30

Med sin suksess på globale hitlister er hun godt vant til artistlivet. Men selv for Sigrid kan ting bli for mye.

Gjenåpningen var et sjokk

Etter en to år lang pause kom Sigrid endelig tilbake med ny musikk i vår. Hun forteller at det var godt å være tilbake på scenen, men at overgangen fra den rolige tilværelsen hjemme i Ålesund har vært tøff.

Sigrid har på seg en brun bukse og står under flere titalls lyskastere. Hun stirrer ned i kameraet under henne med et selvsikkert blikk.
GLOBALE FANS: Sigrid har en ekstremt internasjonal fanskare, låtene hennes har spesielt satt spor etter seg i Storbritannia. Foto/grafikk: Markus Indrebø Langlo/ Jonas Bødtker

– Det er veldig deilig, men jeg tror jeg fikk litt sjokk først. De første turene jeg hadde til London etter det åpnet, var jeg sånn: «Hva faen er det her?»

Hun påpeker at artistjobben består av å møte nye folk hele tiden, noe som kan bli veldig intenst når hun kun har hengt med familien og kjæresten i over et år.

Overgangen var så brå at Sigrid begynte å tvile på seg selv.

– Jeg begynte å bli litt usikker på om jeg egentlig passet til det jeg driver med, fordi jeg var så overvelda.

– Jeg tror jeg må regne med at jeg kommer til å ha sånne perioder igjen, legger hun til.

Mye av stresset Sigrid har kjent på, skyldes ikke kun den hektiske hverdagen. Å holde seg oppe på hitlistene kan også oppleves som et evig jag.

– Det er veldig press, og det er en bransje som fokuserer på tall og hvor på lista man havner. Hitlista forandrer seg jo hver eneste uke, er man topp ti, så er man det kanskje et par timer før det kommer en oppdatert liste. Boom, så er du ute. 

P3LIVE: Sigrid med unik og magisk liveversjon av «Mirror». Foto: Scream Media / Vrang Produksjon

– Får jeg til dette her?

Til tross for alt stresset jobben medfører, føler Sigrid seg utrolig takknemlig for suksessen hun har opplevd. Derfor har hun slitt med dårlig samvittighet dersom hun blir lei av jobben.

– Det er jo lett å føle på skyld for at man ikke elsker jobben sin hver eneste dag, og at man føler at man må det. Men nå har jeg innsett at det er ikke hver dag man drar på jobb hvor det er helt fantastisk, og det er faktisk helt normalt.

Men hun tror ikke hennes jobb er den eneste hvor motivasjonen kan variere, eller at hun er alene om å ha dager med dårlig selvtillit.

– Man må regne med at man kommer til å ha dager der det er litt sånn: «Får jeg til dette her?» og «passer jeg til dette her?». Den tvilen må man bare leve med. Men det er litt vanskelig, så det er absolutt noe jeg fremdeles dealer med. 

Hun tror det viktigste er å være glad i jobben sin og å ha det gøy på jobb.

– Det er jo så lett og så vanskelig på samme tid, sier hun og trekker på skuldrene.

Sigrid står foran en blå vegg og stirrer spørrende ut til siden.
SKRIVER MED EN AV DE STØRSTE: «Mirror» som Sigrid ga ut i vår, er skrevet sammen med blant annet norske Caroline Ailin, som også skriver for Dua Lipa. Foto/grafikk: Markus Indrebø Langlo/ Jonas Bødtker

– Jeg er egentlig ganske introvert, jeg liker veldig godt å være alene. Det går ikke helt hånd i hånd med jobben min. 

Men å trives i sitt eget selskap er ikke utelukkende en negativ ting som artist.

– Jeg får tid til å være introvert når det kommer til låtskrivingen. Når jeg bruker mye tid på å tenke på følelser og sånt, så blir det fine låter ut av det, sier hun.

Og flere fine låter skal det bli. I løpet av neste år kommer nemlig Sigrid med nytt album. Da kan hun love mer bra musikk i kjent Sigrid-stil, fremført på et mer organisk vis.

– Jeg ville ikke lagd musikken jeg lager hvis jeg ikke synes den var dritbra, sier artisten.

Stem på hvem du mener fortjener å vinne «Årets låt» her!

LES MER OM «P3 GULL»:

Siste fra P3.no: