– Sklir perfekt inn i mørketida

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med seks låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Skaar og Kygo + Dagny.

Liive – «Umulig å gå»

Liive treffer virkelig en nerve hos meg fra første sekund i låta «Umulig å gå». Her reflekterer hun over kjærlighetens uforventede vendinger og plutselige inntreffelse.

Det åpner med en sår og naken vokal i mange lag og harmonier, litt som Imogen Heap gjør i sin «Hide and Seek», noe jeg er veldig svak for. Jeg får assosiasjoner til melankolsk folkemusikk, og som en jente fra tjukkeste Telemark føles det som hjemme.

Videre utvikler låta seg i en litt overraskende retning, nemlig til deilig oppløftende popmusikk! Den gir oss en god dose lys og varme i det brutale novembermørket som har kommet over oss. Når det er mørkt når du står opp og mørkt når du kommer hjem, er det godt å ha denne låta i lomma som en liten energibar du kan ta fram i nøden.

Taran Cesilie Hofvind
Programleder «P3kveld»

Kygo + Dagny – «Lonely Together»

Da Dagnys karakteristiske stemme plutselig dukket opp i en liten låttease Kygo delte på Instagram tidligere denne uka, var det mange som ble i ekstase.

Stjerneduoen utfyller og kler hverandre i denne energiske poplåta. Det låter friskt og lekent, samtidig som begge artisters særpreg er tydelig bevart. Dagnys stødige vokal og meloditeft bygges opp av sømløs produksjon, hvor Kygo har lekt seg med stemmer og oppkuttet vokal som rytmiske element.

Jeg liker ekstra godt at det høres ut som Kygo har latt seg influere av Dagnys uttrykk i sin komplekse produksjon. I tillegg til å låte veldig Kygo har låta et mer nordisk poppreg.

Les anmeldelsen av Kygo sitt nye album «Thrill Of The Chase» her.

«Lonely Together» er Ukas låt på NRK P3.

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Nils Bech + Dutty Dior – «Touch»

Dutty Diors briljante halvt år gamle rapduett med Arif, «Søvnløs i Shibuya», lever fortsatt i hodet mitt uten å betale husleie.

Nå har «Hallo»-helten teamet opp med en annen musikkbransje-storebror: Selveste Nils Bech. En gullstrupe av en artist, som snek seg inn i både hodene og hjertene til hele det norske folk for seks år siden med den legendariske «Skam»-scenen i kirken. Gleder meg til adventstida begynner om to uker og jeg kan sette på denne igjen!

På papiret er Dutty og Nils rimelig forskjellige artister, men på duetten «Touch» passer de sammen som fot i hose. Dette er en deilig, sløv og romantisk 80-tallsballade som sklir perfekt inn i mørketida. Diors dystre, raspete rapvokal gjør seg helt ypperlig sammen med Bechs inderlige og høytsvevende sopranstemme. Hvem skulle ha trodd?

Det er godt mulig dette blir en ny julefavoritt, selv om låta heldigvis også har andre bruksområder.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Skaar – «Something like this»

Dersom du av en eller annen grunn ikke har sjekket ut Skaar sin opptreden på «NRK-Scenen» denne høsten, se å gjør det! Den er fryktelig god, og veldig kult laget.

Hele episoden avslutter med en låt som først i dag er tilgjengelig for allmennheten. Det er jaggu på tide at jeg slipper å måtte gå inn på NRK TV hver gang jeg vil høre «Something like this»!

Riktignok er ikke dagens versjon av låta 100 prosent lik som den vi blir servert i «NRK-Scenen». På TikTok har nemlig Skaar vist følgerne sine to ulike intromelodier og spurt hvilken de likte best. Introen som er i TV-versjonen er mer basstung og generisk. Den andre introen, som er med på dagens slipp, er preget av lekne pianotoner som virkelig setter standarden for et smilefjes av en låt.

Nok et skikkelig godt singelslipp fra dronningen av Stord! Dette er det tredje slippet fra 24-åringen i år, og i 2023 er det album på vei.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Egge – «The Sims»

Det er ikkje rart Metaverse vart ein flopp når «The Sims» allereie har late folk leve alternative liv i over 20 år. Den magiske verda der den usikre 12 år gamle utgåva av P3-journalistar, kunne heite det same som «The Matrix»-karakterar, ha ein godt betalt jobb i militæret og drukne i bassenget.

For eit liv!

Men det er ikkje berre 12-åringar som lengtar etter å leve eit alternativt liv. Ei melodiøs basslinje og akkurat passe lo-fi synths leier an når den bergenske indiepop-artisten og humørspreiaren Egge i dag er ute med ein låt om nettopp det.

Anten temaet er utruskap, å kjenne seg utilfreds eller kva det skulle vere, har han ei eiga evne til å pakke det inn i ein miks som både fenger og sjarmerer. Ei skjult perle i den norske musikkfaunaen.

Sjur Systad Tyssen
Journalist

Orio + M Huncho + Malik Montana – «By any means»

20 år gamle Orio fra Groruddalen går gjennom litt av et eventyr i år, og det fortsetter å være gøy å følge det.

Den talentfulle beat-makeren ble i våres produsent for en av Skandinavias største og mest omstridte rappere: Svenske Yasin. I høst slapp Orio også en låt med marokkanske Demon324.

Men enda mer internasjonalt skulle det bli.

Ingen vet hva Orio egentlig heter. Og det samme gjelder den mystiske, maskerte London-rapperen M Huncho, som Orio i dag har sluppet den deilige singelen «By Any Means» sammen med. På låta medvirker også tysk-polsk-afghanske Malik Montana.

Fra første sekundet man setter på låta, er beatene umiskjennelig Orio – slik vi først møtte dem da Groruddalen-kompisen Rambow rappet på norsk over dem i 2021 (og vant «Årets Urørt»-finalen i samme slengen)

Å ett år senere få høre to av Europas store stjerner rappe på polsk og britisk engelsk over dem, gjør jo at man blir litt stolt over Oslos unge, store sønn. Dette låter hardt og sløyt samtidig, globalt og uanstrengt, og det er en åpenbar kjemi mellom kjempene. En fet, uventet perle.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3.NO: