Skriv låt med Lars Vaular

– Over hele verden sitter det mennesker i fengsel for å ha sagt sin mening. Sammen kan vi lage en hit som betyr noe, sier rapperen om prosjektet han har inngått med Amnesty i Norge.

Lars Vaular. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Lars Vaular. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Den albumaktuelle bergenseren Lars Vaular og Amnesty i Norge samarbeider om en tekstkonkurranse som blir lansert i dag. Rapperen inviterer videregående-elever og ungdom i Norge til å skrive en låt om ytringfrihetens helter. Man kan melde seg opp fra og med nå, og innsendte tekster blir vurdert av Lars Vaular.

Vil få folk til å uttrykke seg selv

Amnestys kampanje vil gjøre ungdom oppmerksom på verdens samvittighetsfanger. Vinneren får muligheten til å sluttføre låten sammen med Spellemannprisvinneren før den utgis. Elevene kan melde på bidrag alene, med venner eller sammen med hele klassen sin.

MELD DEG PÅ KONKURRANSEN HER!

I videoen du ser under, forklarer Vaular om viktigheten av prosjektet.

– Over hele verden sitter det mennesker i fengsel for å ha sagt sin mening. Sammen kan vi lage en hit som betyr noe, sier han.

– Jeg har aldri hatt mennesker som skriver tekster for meg, så bare det er en stor utfordring. Jeg gleder meg til hva ungdommen skriver og hvordan jeg kan bruke det til å lage en sang. Jeg håper på å få folk til å tørre å uttrykke seg selv, forteller rapperen til NRK.

Belyse maktmisbruk

– Med fare for eget liv kjemper aktivister, journalister, bloggere, advokater, lærere og andre for å belyse maktmisbruk og skape et bedre samfunn. Vi kaller dem ytringsfrihetens helter og krever deres umiddelbare løslatelse. Nå kan folk hjelpe disse heltene ved å skrive teksten til Lars Vaulars nye låt. Teksten skal handle om heltene og bidra til å gjøre historiene deres bedre kjent. De fire sakene er samvittighetsfangene Pussy Riot, Raif Badawi (saudi-arabisk mann som er fengslet for å ha startet en blogg), en etiopisk journalist dømt til 18 års fengsel og en tibetansk filmskaper dømt til seks års fengsel, står det i presseskrivet.

Lars Vaular om prosjektet: