En tårevåt avslutning

Over 250 lyttere møtte opp på det som ble P3morgens tredje julefrokost og en tårevåt avslutning for Live som igjen tar en pause fra radio.

Allerede klokken 05.00 i morges hadde de mest ihuga lytterne blitt til en rekke med spente publikummere, i det duse morgenmørket utenfor Store Studio på Marienlyst.

Se videoer med høydepunkter lengre ned i saken

En time senere var frokosten i foajeen servert og sendingen i gang. Den morgentrøtte ansamlingen kunne sakte, men sikkert kvikne til med smurte rundstykker og rykende kaffe, og sammen med Live, Ronny og Silje – bare meter unna denne morgenen.

Les også: Hvem blir den store taperen?

– Det er så utrolig koselig at de møter opp til full sal i Store Studio klokken seks om morgenen for å se oss. I tillegg er jeg veldig glad i juletradisjoner, og nå har vi på en måte lagd vår egen, sier Ronny.

Han sitter backstage sammen med resten av gjengen i P3morgen, etter den tre timer lange sendingen. Innpakkede julegaver ligger på bordet i midten og Silje er i full gang med å rise løs papiret på sin.

– Det er ikke noe annet å si en at vi leverte et strålende produkt, sier Live selvsikkert med et smil om munnen.

P3morgens julefrokost 2013. Foto: Rashid Akrim / NRK P3
P3morgens julefrokost 2013. Foto: Rashid Akrim / NRK P3

Gråting og signering

De tre har stått i drøye 30 minutter, signert og stilt opp på bilder med publikummere som ville ha med seg et lite minne fra den hyggelige og spesielle morgenen.

– Det er så gøy å kunne se lytterne sine – de man er så glad i. De som sender oss meldinger og ringer inn hver morgen. Det som er gøy å se er at de er så forskjellige på alle mulige måter, men at de likevel har én ting til felles som de samles over her i dag, sier Live lettere rørt og med tunge øyne.

Det ble nemlig en tårevåt avslutning på frokosten da P3morgen takket for seg til stående applaus med vissheten om at Live forlater P3morgen for denne gang.

– Dere skjønner at det bare er skuespill at jeg gråter, ikke sant? spøkte Live under stående applaus fra publikum mens hun tørket vekk tårene etter en lang klem fra Silje.

Hun sitter henslengt i en stor stol backstage nå. Mindre lei seg, eller rørt, enn i sted.

nissenisse

– TV er overhode ikke like kult. Radio er den suverene vinner, men jeg tror ikke det er dumt å gi seg selv litt nye utfordringer heller. Jeg pleier å sammenligne det med ekteskap: Man elsker jo kona si, men man har jo noen ganger lyst til å pøke på noen andre, digge på byen, sier Live.

Mystisk nissebesøk

I tillegg til livemusikk fra Honningbarna og Matilda var det denne morgenen klart for den store finalen i Ronnys Advendstevling – en konkurranse Ronny har hatt gående i hele desember. Den går ut på at Live og Silje har måttet svare på spørsmål om jul og advent, og i dag skulle den store taperen kåres. For taperen av konkurransen måtte nemlig fremføre en julelåt på sitt barndomsinstrument. Silje på fiolin og Live på piano, begge med tilhørende vokal.

Tevlingens siste og avgjørende del var en gjettelek. En utkledd nisse kom snikende inn døra og jentene fikk stille spørsmål for å prøve å komme frem til hvem den mystiste nissen var.

– Det var egentlig helt greit å tape den gjetteleken for jeg var ikke i nærheten av å gjette riktig. Da Silje gjettet Trond Viggo, ristet jeg bare på hodet for jeg var helt sikker på at det var Harald Are Lund, eller noe. Jeg ante ikke at det kunne være Trond Viggo, men så er jeg ekstremt dårlig på gjetteleker også da, sier Live.

Julegavene er fortsatt tema rundt det lave bordet. En julekule, snekret sammen av Silje til Ronny, fanger oppmerksomheten. Live vil også ha en sånn. Den viser nemlig henne, sittende naken på kula, akkurat som hun gjorde under P3 Gull for noen uker siden.

P3morgens julefrokost 2013. Foto: Rashid Akrim / NRK P3
P3morgens julefrokost 2013. Foto: Rashid Akrim / NRK P3

Lives nødløsning

Så var tiden inne for å finne ut hvor godt Live husket gamle kunster. En noe nervøs Live forteller publikum at de ikke må reagere på hennes lille “twist” under opptredenen, for at ikke radiolytterne skal skjønne noe. Hun hadde nemlig i siste liten klart å lure med seg en aldri så liten forsterkning.

– Planen var jo å spille alt selv. Jeg hadde tenkt på ideen om at noen som kan spille piano skulle ta over, men så rakk jeg ikke å gjøre noe mer med den tanken. Men så innså jeg jo at gitaristen til Matilda kanskje kunne være en løsning, forteller Live som helt tilfeldig møtte gitaristen back scenen og spurte om han kunne steppe inn.

Andre del av fremføringen av Mariah Careys «All I want for Christmas» hørtes dermed overraskende bedre ut enn den første delen, som Live spilte selv.

ronnyponny

Tar juleferie

Nå gleder gjengen seg til å ta en velfortjent ferie. Ronny reiser hjem til Førde i morgen ettermiddag, Silje reiser nordover og Live drar en tur på fjellet i løpet av romjulen. Ronny og Silje gleder seg aller mest til å hive i seg julemat og slappe av. Live, på sin side, er med glad i godteri enn julemat og kjøpte sin første pose med juleskum i går, samt en pakke med pepperkaker.

– Jeg har litt problemer med å komme i julestemning, så jeg kjøpte meg en boks med pepperkaker i går. På søndag skal jeg også bake pepperkaker for å gi datteren min et lite inntrykk av jul – noe det er veldig lite av hjemme hos oss akkurat nå.

Det skal mindre til før Silje kommer i julemodus:

– Når de henger opp sånne blinkende lys utenfor tannlegekontoret på Tøyen da føler jeg på julestemningen med en gang. Jeg er ikke hard å be, sier Silje.

 

P3morgens julefavoritter:


 

– Hun er morsom når hun ler

Det er ikke bare Live som synes det er trist å forlate P3morgen. Tvert i mot synes også lytterne det er kjipt å miste en av sine favorittstemmer. Vi spurte publikum hva de ser etter i en god programleder og hva deres beste Live-øyeblikk er:

2_2

Sonja Gjesdal (22)

– En med mye humor. En som er folkelig og blid. Det er viktige egenskaper
– Hun virker generelt vimsete, men slipper unna med det fordi hun er så sjarmerende.

3_3

Marte Bollum Henriksen (20)

– Jeg var på P3 Gull og da hun satt på den kula var helt fantastisk. Det er mitt beste Live-øyeblikk.

1_1

Einar Gjellan (18)

– En som er utadvent, gir av seg selv og byr på seg selv. Det er viktig. Personen må også kunne komme med usminka kommentarer og bare rope ut det hun/han føler for. I tillegg må jo denne personen være kvikk om morgenen!

– Siden jeg vant radio, så må jeg jo si at det er mitt favorittøyeblikk med Live. (Einar vant en dab-radio da Live svarte riktig på hva som var hovedstaden i Bosnia, i quizen «hva er hovedstaden i…» red. anm.)

6_6

Cristian Breivik (25)

– Det er jo vanskelig å komme etter Live, men jeg liker Ida Fladen veldig godt. Hun var kul i prosjekt perfekt og en sånn type tror jeg kunne gjort seg godt i lives sko.

– Latteren til Live. Det er noe av det jeg liker best. Også tar hun seg selv veldig lite høytidelig!

Se høydepunktene fra julefrokosten her:

Honningbarna

Honningbarna synger deilig er julen

 

Live gjetter hovedsteder

 

Matilda covrer Coldplay

Bildegalleri

 

Ronnys Adventstevling. Finale!

 

Live spiller piano

Matilda synger live