Hør det beste fra P3s første bursdagsdag

RR syns den fjerde resepsjonisten holdt skyhøyt nivå, og Espen Thoresen skapte magiske øyeblikk med sitt comeback på P3. Les mer!

2. oktober er det 20 år siden P3 hadde sin aller første sending, og det har vi satt av hele uka til å feire sammen med deg!

Les også: Gamle helter gjør comeback

Dette er noen av høydepunktene fra første dag med bursdagsfeiring:

Are og Odin i P3morgen

Først ute med å feire gamle P3-helter var P3morgen, som inviterte Are og Odin på besøk. Det er mange år siden sist de var innom P3, og da måtte det oppdateres på både livet, kjærligheten og jobbstatusen til Odin.

– Halvøkologisk sau e fortsatt mitt hovedgebet da, og i tillegg så driv æ nær-ekstrem-lokalradioen Radio NamNam oppi Namdalen, der æ he eitt program som hete Ull og Tøys, sa han.

Hør første del av intervjuet med Are og Odin

Sauebonden Odin Jensenius og bygutten Are Sende Osen hadde program sammen fra 2002 til 2005, og forteller at de ble som et gammelt ektepar. Les mer om dette, og mye av det andre som skjedde i 2002, her.

Du kan også klikke deg gjennom 20 år med P3s historie.

steminngs

Odin om RR

Live Nelvik spurte Are og Odin om det var noen muligheter for comeback for de to trønderne.

Deinn dagen Radioresepsjonen starta på radioen: Det var ækkelt å hør på. For dæm va så flink.

– Da kjære Nelvik, må vi bli jo kvitt tre gutter først som driver og jobber med noe som heter Resepsjonen. Det er jo flata vårres dæm tok over,å æ må innrøm’ at deinn dagen Radioresepsjonen starta på radioen: Det var ækkelt å hør på. For dæm va så flink. Æ vart lei mæ innji mæ, forteller Odin.

Hør mer av intervjuet med Are og Odin

Are og Odin deltok også i P3morgens musikk-quiz, der de blant annet skulle synge videre på låtene. Det ble det mye lyd og mye latter av.

Hør hele quizen med Are og Odin

Den fjerde resepsjonisten

rr

Denne uka vil Radioresepsjonen feire P3s 20-årsjubileum med å sende en time lenger, og ha med seg en ny lytter hver dag i den siste timen.

Les også: Disse fire får være med i RR

Først ut var Thomas Tvedt fra Randaberg. Han er 21 år, studerer musikk og er født blind, noe de fire tøyset mye med i løpet av timen.  Thomas fortalte blant annet om da han var 9 år og faren hans prøvde å lure han til å tro at han var mørkhudet.

Hør første stikk med Thomas i RR

Før Thomas gikk inn i studio gledet han seg veldig, og han var ikke spesielt nervøs for å snakke på riksdekkende radio.

– Jeg tenker at det blir gøy uansett hva som skjer. Jeg skal bare kose meg, og hvis jeg skulle svime av er det jo fortsatt tre andre der som kan prate, sa han før han gikk inn.

Etterpå var han kjempefornøyd med opplevelsen og overrasket over hvor avslappet det var i studio mellom stikkene.

Holdt skyhøyt nivå

Jeg vet ikke helt om det har gått opp for meg ennå, men det gjør det kanskje når jeg hører podcasten.

– Jeg vet ikke helt om det har gått opp for meg ennå, men det gjør det kanskje når jeg hører podcasten. Det var veldig gøy og jeg det var så lettpustelig der inne. Det er virkelig bare tre personer som sitter og prater, og det er ikke noe særlig forskjell på når mikrofonen er av eller på, sa han.

Thomas skulle gjerne ønske at han var en del av RR hver eneste dag, men det var likevel selve møtet med gutta som var det aller største for han.

– Jeg har hørt på dem i fem-seks år, og da jeg møtte dem ble jeg veldig overraska over hvor likt det var å høre dem på lufta. Jeg ble litt sånn: «Er det virkelig sånn de høres ut i lys levende live?!»

Steinar, Tore og Bjarte syns også det var veldig gøy å ha Thomas i studio, og følte at timen gikk helt av seg sjøl.

Det var en fest å ha han i studio.

– Det var en fest å ha han i studio, og han gjorde jobben enkel for oss. Han var et naturtalent. Vi forventer at han får et eget radioprogram, hvis P3 kjenner sin besøkelsestid, sa Bjarte.

Finn hele sendingen her.

Dream the dream

D03A9793 kopi

Espen Thoresen gjorde comeback på P3 i dag med spesialprogrammet «P3bursdag», som går fra 14-15 fra mandag til torsdag, og fra 13-15 på fredagen. Espen fikk blant annet besøk av Trine Grung, som leda programmet Poprush på 90-tallet. Hun og Espen mimra tilbake til tida i P3, og Trine takka kanalen for at hun har to barn i dag, siden hun møtte Jostein Flo i P3s lokaler. I dag er de skilt.

Det burde jo ringt en bjelle når Jostein Flo oppgir Jan Teigen som sin favorittartist.

– Det burde jo ringt en bjelle når Jostein Flo oppgir Jan Teigen som sin favorittartist. Da lukter det bråk langt nedi gata, Trine Grung, sa Espen.

Thoresen, som er kjent for sin legendariske tulle-telefoner, har planlagt å plage den finske ambassaden hele uka. I dag ringte han til den finske ambassaden i Belgia, med båndopptaker’n klar.

Hør Espen ringe til den Finske ambassaden

Gunhild Dahlberg kom også på besøk. Hun var endel av XL-redaksjonen, hvor hun blant annet tolket folkekjære sanger på sin helt egen måte. Sammen med skuespiller Trine Svendsen, som har spilt fantine i Les Misérables, framførte hun «I dreamed a dream».

Det ble både vakkert og veldig grusomt.

Hør duetten med Gunhild Dahlberg og Trine Svendsen

Dj Abstract i Lydverket

Lydverket feirer P3s 20års-jubileum med å blant annet la gamle DJ-er boltre seg.  Mandag besøkte P3-veteranen Dj Abstract Lydverket, og fikk ta over studio og platespilleren i 20-minutter. Men først mimret han litt tilbake til tida på P3, sammen med Ruben Gran. Et øybelikk han husker spesielt godt er da han ga Detroit-legenden Carl Craig feedback under et intervju på Kvartfestivalen.

– Det piper jo voldsomt i ørene hans og han kaster av seg headsetet og skriker «My ears, my ears are bleading». 

Hør Dj Abstract i Lydverket

Her er spillelista til Dj Abstract i Lydverket