Vakkert og absurd

Trenger du inspirasjon på kulturfronten? Sjekk ut P3-folkas anbefalinger!
Les: Syrenavnene som kjendisene gir barna sine

Er du drittlei av spillelista di på Spotify? Tar du deg selv i å se alle sesongene av How I met Your Mother på nytt fordi det ikke er noe bra på tv?

Vi har snakka med folk fra blant annet National Rap Show, Silje&Christine, P3morgen, Banden og Lydverket, for å finne ut hva P3s programledere og kulturelskere fortærer av musikk, film, eller tv-serier for tiden. Her er deres anbefalinger!

DJ Hercules fra National Rap Show

– Jeg vil anbefale å sjekke ut konserten til Black Milk som spiller på Livingroom i Oslo i oktober. Han er en artist fra Detroit i USA, som vi har spilt ganske mye på radio i det siste. Han har akkurat sluppet en ny plate, som faktisk heter Album of the Year, så han går ganske høyt ut, men det er en bra skive.

Ta turen til Black Milk på myspace!

Ronny fra P3morgen

– Tv-serien Weeds er alltid aktuellt! Det er så gjennomført gøy. Det deilig humor og veldig sånn gi faen holdning som jeg liker veldig godt. Generellt så er tv veldig stas, filmen er jo død nå som tv-seriene begynner å bli så gode. HBO’s nye serie Boardwalk Empire er et eksempel på dette. Når det gjelder Gulity Pleasure: Gossip Girl og Greys Anatomy.

Christine Dancke fra Silje&Christine

– Jeg har begynt å tro på at trance kommer til å bli mer kredibelt. Kult, nesten. Det har vært en sjanger dansemusikkpolitiet aldri har akseptert helt, men i det siste sniker tracelyder seg inn i flere sanger fra mer respekterte hold.

Sjekk ut de første anmeldelsene av Boardwalk Empire her!

Ta for eksempel Swedish House Mafia. Axwell, Steve Angello and Sebastian Ingrosso har alle vært semi-store på egenhånd, men sammen har de tatt internettet med storm.

I sommer hadde de Pharrell med på laget i dansegulvslageren «One», mens det britiske stjerneskuddet Tinie Tempah er med på deres nyeste singel «Miami 2 Ibiza». Her er trancesynthen anno russetida på begynnelsen av 2000-tallet svært fremtredende.

Når Silje og jeg spiller rundt i landet er det helt tydelig hva folk vil ha etter klokka 01 og noen øl. De vil ha «Pon the floor»-trommer (Major Lazer låt, red.anm.) og «steke»-synth, sier Christine.

Sjekk ut Swedish House Mafia her!

Mari Garås Monsson fra Urørt

– Jeg har hengt meg helt opp i Bloody Beach i det siste, og låta Bonanza som de var Ukas Urørt med blir spilt hyppig i Urørtredaksjonen.

Les også: Bloody Beach som ukas urørt

De har lovt at de skal spille litt konserter i høst og jeg gleder meg veldig til å få sett de live. Innfrir de like bra på konsert, kan det ikke bli annet enn vill jubel rundt dette bandet i tida fremover.

Aristillus er et av bandene som Urørt-Mari er gira på for øyeblikket. (Foto: Bandets urørt-side)
Aristillus er et av bandene som Urørt-Mari er gira på for øyeblikket. (Foto: Bandets urørt-side)

Aristillus fra Oslo er unge (16, 17 og 18 år) og utrolig flinke folk. De er fulle av potensiale og klare til å bli en nytt friskt pust inn i den norske hardcore-scenen, og kan kanskje bli de nye som tar over etter forgjengere som JR Ewing.

Cold Mailman fra Bodø er et litt eldre band med lenger historie på Urørt enn de andre bandene jeg har nevnt. Likevel har jeg lyst til trekke de frem da jeg mener dette er et band med så mange kvaliteter at jeg bare venter på at interessen rundt de virkelig skal ta av.

Jeg gleder meg veldig til å høre hele skiva deres «Relax; the mountain will come to you». som kommer i oktober, og følge de videre utover. Nydelig indiepop til folket!

Ken Wasenius-Nilsen fra Banden

Denne fyen er de virkelig verdt å se en film om. (Foto:http://speedlevitchonline.com/)
Denne fyen er de virkelig verdt å se en film om. (Foto:http://speedlevitchonline.com/)

– Jeg anbefaler dokumentarfilmen The Cruise fra 1998. På overflaten er dette en reise gjennom New York City, men egentlig er det et cruise gjennom en av verdens merkverdigste hjerner – nemlig den som ligger og flyter oppi skallen på Timothy «Speed» Levitch, New Yorks mest absurde – og mest velartikulerte – bussguide. Alle med en film-IQ over Transformers 2 må elske denne.

Steinjo fra Bestevenn

– Jeg kan anbefale den den siste Røyksoppskiva. Den har gått i det siste hjemme hos me, og jeg liker spesielt godt låta «Tricky Two». Jeg synes det er et av de beste norske banda for tiden, og alle platene deres har vært veldig gode, sier Steinjo. Jeg hørte dem live for første gang for en måned siden da de spilte sammen med Jean-Michel Jarre. Det pørsregna, men det var en helt utrolig stemning, sier Steinjo.

Se hva som skjedde da Lydverket tok med seg «Senior» og Røyksopp på gamlehjem…

Rune Håkonsen fra Søndagsmorgen

Den absurde britiske sykehusserien Garth Marenghi’s Darkplace er absolutt verdt å sjekke ut. Jeg datt bokstavelig talt av stolen første gang jeg så denne serien. Den har ikke gått på tv i Norge enda, men er tilgjengelig via Play.com og andre nettbutikker for en billig penge. Det er en parodisk, tullete, morsom, absurd sykehusserie satt til 80-tallet. Bland i litt skrekk, spenning og tullete musikk så har du en uslåelig miks.

Ellen Ramstad i Lydverket

– Akkurat nå er det Kvelertak som gjelder. De er kanskje Norges beste liveband akkurat nå. Jeg har sett dem flere ganger på festival i sommer, derfor skal det også bli utrolig kult å få dem live på Lydverket fra Internasjonalen, sier Ellen.

Du kan se Kvelertak på Lydverket torsdag kl. 21.30 på NRK2

LO-FI-FNK har i år endelig begynt å jobbe med oppfølgeren til Boylife fra 2006. Første offisielle singel heter Sleepless, en låt som lover bra for det kommende albumet. Men se for all del bort i fra de første 15 syke sekundene av denne ellers så vakre, svart-hvitt-videoen.

Har du noen anbefalinger du vil dele med P3s lesere? Kommentér i vei!