Verdens best betalte

Calvin Harris topper en ny liste over hvem som får best betalt av verdens DJ-er.

Den britiske DJ-en Calvin Harris, som spilte på årets Hove-festival, når stadig nye høyder i sin karriere. Ikke bare er han blitt historiske på britiske hitlister to ganger på rad, etter å ha slått sin egen rekord.

Calvin Harris mener den elektroniske dansemusikken er i ferd med å nå astronomiske høyder. Foto: Calvin Harris på Hovefestivalen 2013. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.
Calvin Harris mener den elektroniske dansemusikken er i ferd med å nå astronomiske høyder. Foto: Calvin Harris på Hovefestivalen 2013. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Nå er han også verdens best betalte i sin bransje.

Topper lista

Det er magasinet Forbes, som har for vane å rangere folk etter hvor mye penger de klarer å tjene, som har plassert Harris på toppen av den nye lista foran kollegaene Tiësto og David Guetta.

Forbes hevder at Harris det siste året har tjent mer enn både Katy Perry og Jay-Z.

I januar skrev han under en avtale om å spille over 70 show på Las Vegas-klubben Hakkasan. Noe han trolig får fett betalt for, i tillegg til at han tjener på sin egen låtskriving og å være produsent for stjerner som Rihanna.

– Astronomisk vekst

– Veksten for elektronisk dansemusikk har de siste tre årene vært astronomisk. Jeg var tilfeldigvis på rett sted til rett tid, sier Harris til Forbes.

Tiësto er ifølge Forbes den DJ-en i verden som tjener nest mest. Foto: NTB Scanpix /  Ethan Miller, AFP.
Tiësto er ifølge Forbes den DJ-en i verden som tjener nest mest. Foto: NTB Scanpix / Ethan Miller, AFP.

Magasinet mener Calvin Harris har tjent 46 millioner dollar det siste året, eller omkring 272 millioner kroner. På andreplass finner vi den hollandske DJen Tiësto som skal ha sopt inn 32 millioner dollar, mens David Guetta på tredjeplass må nøye seg med 30.

Verdens 10 best betalte DJer, i følge Forbes:

  1. Calvin Harris (32 millioner dollar)
  2. Tiësto (32 m)
  3. David Guetta (30 m)
  4. Swedish House Mafia (25 m)
  5. Deadmau5 (21 m)
  6. Avicii (20 m)
  7. Afrojack (18 m)
  8. Armin van Buuren (17 m)
  9. Kaskade (16 m) / Skrillex (16 m)