Den 6. februar har en rekke nye programmer premiere på P3. Fra klokken 15-17 mandag til torsdag skal programlederne Mathias Nylenna og Stian Blipp lede en sending som dras mellom Platon og Pokémon.
– Programmet heter Verdens Rikeste Land og skal være det programmet som kan ta baklengs salto, vise pung og snakke om politikk samtidig. Verden er vår lekeplass, sier Stian.
Les mer om P3s nye sendeskjema her.
En behersket småbarnsfar og en frekk ungkar skal underholde, undervise, oppløfte og opplyse. Programmet skal favne bredt og er et synonym på Norge, brukt både alvorlig og ironisk. Det brukes ofte som avslutning på et dårlig argument, men sier samtidig mye om programmet.
Platon og Pokémon
22 år gamle Stian Blipp ble i fjor kåret til årets radiotalent og senest i forrige uke utnevnt av Adresseavisen som én av sju kulturpersonligheter man skal se opp for i framtiden. Han er standupkomiker og har vært 29 år gamle Mathias Nylennas kollega siden i fjor sommer. Nå skal de fra Tyholt i Trondheim regjere sammen i Verdens Rikeste Land.
– Når jeg kommer hit på mandagen og stort sett har sittet hjemme og sett gullrekka, gått tur og skiftet bleier, er det godt å møte Stian og få fylleangsten tett på kroppen igjen, sier Mathias.
Fylleangst, søndagsturer, politikk og kjendiser. Kollegene er like forskjellige som temaene de planlegger å streife innom på de to timene de vil lytterne skal føle at det er verdt å leve.
– Mens jeg lærte om Platon på Blindern, lærte Stian om Pokémon på barneskolen. Det er helt sant. Jeg er ikke noen professor i filosofi, det er ikke det jeg mener, men jeg kan fortsatt navnet på flere filosofer enn Pokémon-figurer, sier Mathias.
Brødskive med pålegg
Med seg på laget har de sportsfanatiker Sven Bisgaard Sundet og reporter Silje Ese Haugen. Og gjester, selvfølgelig. Allerede fra første sending har de lagt (gjeste)listen så høyt at de ikke er sikre på hvordan de skal klare å følge opp. Det er neppe noen grunn til umiddelbar bekymring.
På to timer skal de oppholde seg i Norge, de skal til Afrika, til TVen og til verdensrommet. Det blir som å lese en avis: når man har fordypet seg i granskende dybdeartikler og alvorlig hjerneføde vil man etterhvert bare ha noe å le av. Det er nok nettopp derfor de passer så godt sammen.
– Når du har lest de lange kronikkene kan du bla over til tegneseriene, for der er jeg, sier Stian.
– Jeg er brødskiva, han er pålegget, avslutter Mathias.
Følg Verdens Rikeste land på twitter og like dem på facebook her.