– Vi endte opp med en bot på 1500 kroner

Det gikk hardt for seg da Dårlig Vane skulle feire seieren i Urørtfinalen 2017.

I går kveld ble resultatet klart. Rapperne Dårlig Vane, bestående av bergensguttene Martin Steen-Hansen, Amadou Jobarteh og Lars-Kristian Holme, kunne endelig kalle seg vinnere av Urørtfinalen 2017.

Champagnen ble poppa fra scenekanten, og fjorårets vinner Cezinando hev seg over de tre guttene i ren ekstase når resultatet ble kjent. På hotellrommet til guttene dagen derpå er imidlertid stemningen en litt annen.

– Nei, det ble nok litt i seneste laget i går, medgir Amadou når han åpner romdøra og gnir seg i øynene litt over elleve på formiddagen.

Les også: Dårlig Vane er årets Urørt

https://youtu.be/un8QNNzra-I

Nach på hotellrommet

Etter at Amadou har hamret på romdøra til Martin i drøye ti minutter, våkner også han omsider fra dvale og sleper seg inn på hotellrommet for å ta en liten prat om hva som egentlig skjedde i går.

Allerede klokka elleve på kvelden hadde de tre gutta tatt med seg tretti venner og bekjente fra norsk musikkbransje inn på det bittelille hotellrommet i Møllergata for å feire seieren.

– Det ble litt dårlig stemning da vi spilte musikk og drakk øl på rommet, men det var da vi begynte å røyke inne at det toppet seg. Det kom en fyr og banka på, også fikk vi 1500 kroner i bot, sier Amadou.

– Men det er greit det, altså. Fyren var grei, og vi ble i det minste ikke kasta ut av hotellrommet. Boten splitta vi bare på to, så det er topp stemning, fyrer Martin inn.

Til tross for at Lars-Kristian var med på festlighetene i går, er han ikke å se noe sted i dag. Han måtte nemlig videre allerede klokka halv seks i dag tidlig, for å komme seg tilbake til deltidsjobben som barnehageassistent i Bergen.

Alle gutta er foreløpig avhengig av andre deltidsjobber for å kunne betale husleia, men det håper de kommer til å endre seg snart.

Les også: Urørtfinalistenes siste bønn

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ble nervøse

Gjennom oppkjøringen og ukesoppgavene finalistene måtte gjennomføre i forkant av finalen, opptrådte Dårlig Vane som ganske bråkjekke. De hadde hele tiden tro på at de skulle stikke av med seieren, og uttalte flere ganger at Emma Jensen var deres største konkurrent.

Under selve finalekvelden kom imidlertid nervene på overflaten, og gutta lurte på om de kanskje hadde undervurdert noen av konkurrentene.

– Lüt hadde jo flydd inn en hel mengde fans, og det ble hevet både bh-er og truser opp på scenen. Det var et helt vilt lydnivå, og når vi så den responsen alle fikk kjente vi at vi ble nervøse, sier de til P3, før Martin legger til:

– Det var veldig tydelig at mange i publikum ikke var vår type crowd, og det ble vanskelig å skape den energien vi vanligvis bringer på scena.

En som ikke var nervøs, og har vært skråsikker på gruppas seier hele veien, var fjorårets vinner, Cezinando.

– Jeg husker Cezinando kom og fortalte meg at vi kom til å vinne Urørt, og det var før vi i det hele tatt var nominert, sier Martin.

https://youtu.be/7krcQ8sKhi0

Ny musikk

Nå håper Dårlig Vane på å utnytte oppmerksomheten de får gjennom Urørt til å gi ut ny musikk. Etter planen kommer det en ny EP med hele seks låter før juni, og i mellomtiden skal de slippe en ny singel. Kanskje til og med en musikkvideo, om de får tid.

– Det blir fremdeles ganske hard hiphop, men på en annen måte. Du kan nok si at det blir Dårlig Vane i en ny drakt, sier Amadou.

I motsetning til mange andre artister ser ikke guttene mot USA og utlandet for å få suksess. Da måtte de ha rappet på engelsk, og det er helt uaktuelt, i alle fall for Martin.

– Det blir jo fort så veldig tilgjort. Det å skulle rappe med en amerikansk aksent når du ikke engang prater engelsk til vanlig blir ikke ekte, og det er ikke oss. Da sikter vi heller mot å selge ut spektrum tre dager på rad som Karpe Diem har gjort, det er stjernegoals, sier han, før han kjapt legger til:

– Men når det gjelder sangtekster og musikkmateriale måler vi oss nok mer mot A-laget og resten av NMG-huset. Ikke Karpe Diem.

Mer rekker vi ikke å prate om før manager og rapper Girson bryter inn i samtalen. Dårlig Vane er nødt til å haste videre opp til Nrk Marienlyst for å bli med i Christine-sendingen. Fyllesyken får bare vente.

Les også: Hvem leverte live?

https://youtu.be/vqe-cTsLjfM