– Vi har ingen plan B

Nico & Vinz tror ikke de kommer til å bli enda større. De vet det.

Nicolay Sereba og Vincent Dery har kommet en lang vei fra gutterommene på Holmlia og Lambertseter. Helt til Los Angeles, faktisk. I løpet av det siste året har de spilt på VG-lista topp 20 på Rådhusplassen, vært gjester hos talkshowkongen Jimmy Fallon, turnert med Usher og vunnet prisen som Årets Spellemann. Senere denne måneden kan du se dem spille på P3 Gull.

Østkantguttene har levert popmusikk med inspirasjon fra hiphop og world music, og har blitt tatt imot med åpne armer over store deler av verden. Den internasjonale gjennombruddssinglen «Am I Wrong» toppet listene i flere land, og nådde en fjerdeplass på Billboard-listen i USA. Beste norske siden A-has «Take On Me». Men Nico & Vinz er ikke opptatte av å følge suksessformelen fra forrige gang. De er ikke opptatt av formeler i det hele tatt.

– Vi tilhører en generasjon som ikke er så opptatt av sjangergrenser. Det er samme om det er EDM, akustisk eller klubbmusikk, så lenge det er bra.

Duoen er ute med EPen Cornerstone i disse dager, og album nummer to er planlagt tidlig på nyåret. Vi kan vente oss en variert, men gjenkjennelig variant av Nico & Vinz.

– Vi tror publikum vil høre en utvikling og en modningsprosess i den nye musikken, samtidig som det fortsatt er den samme følelsen. Det er veldig Nico og Vinz.

Store drømmer

Grunnsteinen i prosjektet Nico & Vinz synes å være en urokkelig tro på at alt skal gå bra. Temaet går igjen i samtalen med gutta, og også i tekstene deres. «Am I Wrong» kunne sånn sett ikke hatt et mer passende tema: Vi skal bli størst, samme hva alle andre sier.

– Samfunnet forteller deg at drømmene dine er urealistiske, men det ble jeg bare motivert av. For meg startet det allerede med fotball fra jeg var liten. Jeg hadde store drømmer fra starten, og det tok lang tid før jeg skjønte at ikke alle hadde det sånn, sier Nico.

Se Nico & Vinz fremføre «Am I Wrong» på P3 Gull 2013:

 
– For meg handler det mye om foreldrene mine. Moren min kom til Norge fra Ghana på 80-tallet, og jeg har sett hvor hardt hun har jobbet for å gi meg de mulighetene jeg har fått. Og når jeg møtte Nico og Amanuel (Kidane, gruppas manager) skjønte jeg at de hadde det på samme måte. Det er viktig å ha folk rundt deg som backer, sier Vinz.

Samarbeid med Pharrell

Etter EP-slippet blir det en rask tur innom Norge for å spille på P3 Gull. Så er det rett tilbake til Los Angeles for å jobbe videre med det forestående albumet. De forteller at de skal jobbe med flere forskjellige produsenter og låtskriver, blant annet dukker ikke helt ukjente Pharrell opp.

– Han er en utrolig dyktig og kul fyr. Vi traff han i vår, og var i studio med han da. Vi holder kontakten og håper på å få til noe, forhåpentligvis i desember. Vi får se hva det blir. Kanskje han blir med på en av våre låter, kanskje han skal produsere noe for oss, eller kanskje vi blir med på hans greier.

Uten sikkerhetsnett

Er dere redde for at toppen er nådd?

– Nei. Det hender jo ting går litt saktere enn man vil, men da er det bare å legge inn litt ekstra innsats. Vi føler vi vet noe som folk ikke vet ennå. Derfor stresser vi ikke.

Har dere en plan B?

– Nei. Det er ikke noe rom for plan B. Vi er helt fokuserte på å få dette til, og vi vet at det kommer til å funke.

Flyr inn venner fra Norge

Det har rullet noen dollars inn på bankkontoen i det siste. Det meste går rett tilbake til musikken, men det er en annen ting guttene også bruker mye penger på.

– Vi flyr inn venner, familie og kjærester til steder vi er på jobb. Det er en skikkelig energiboost å treffe folk hjemmefra. Når man reiser så mye er det fort at det blir ensomt, spesielt i starten. Nå har vi mulighet til å fly inn våre folk, og vi merker hvor mye det betyr. Det er fort gjort å ta folk for gitt.

Norgesnedtur

«So now we’re back in Norway / That’s how we know we fucked up», lyder linjene i singlen «That’s How You Know». Det er visst ikke ment helt alvorlig, men et lite snev av sannhet er det likevel i det.

– Det hadde vært nedtur å ende opp i Norge nå som det går så bra. Og, altså, hvis ting hadde blitt som i låta, at Nico ble arbeidsledig i Norge og at jeg ble et coke head, liksom…
That’s how you know you fucked up, sier Vinz.

 
Se videoen til «That’s How You Know» her: