Video: Honningbarna covrer Christine (!)

Programleder Christine Dancke blir overrasket av punkrockbandet som spiller en versjon av rapsingelen «Jenteinvasjon» direkte på lufta.

– Nei, er det sant? Å, herregud.

Dette er programleder Christine Danckes umiddelbare reaksjon når punkrockbandet Honningbarna, som ble belønnet med terningkast 5 for Opp de nye blanke av P3s anmelder, forteller til Christine at de skal covre «Jenteinvasjon».

Se opptaket øverst i saken.

Jobbet hardt med coveren

«Jenteinvasjon» er Christines rapsingel som stammer fra 2003, hentet fra albumet Knekt. Sporet ble spilt inn da hun var 17 år.

Omslaget til "Jenteinvasjon". Foto: Promo
Omslaget til «Jenteinvasjon». Foto: Promo


– Dette har vi jobbet sinnsykt hardt med, faktisk, ler vokalist Edvard Valberg sammen med resten av bandet – Lars Emmelthun, Christoffer Trædal, Fredrik Justnes og Nils Nilsen.

Se også: P3 Spanderer: Honningbarna – «Prinser av Sarajevo»

– Folk trenger å vite dette!

Latteren sitter løst når Honningbarna forteller nyheten. – Folk trenger å vite dette! sier bandet som påpeker at Christine rapper at hun vil bli journalist, men at det frister mer å bli rapartist på «Jenteinvasjon».

– Jeg ombestemte meg tydeligvis underveis, smiler Christine.

Honningbarna avbildet under P3 Spanderer-innspilling. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3
Honningbarna avbildet under P3 Spanderer-innspilling. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3

Edvard lurer på hvordan hiphop-Christine var kontra P3-Christine. – Hun var egentlig helt lik, sier hun og tilføyer at situasjonen minner om 30-årsdagen da hun fikk Tommy Tee i studio. Han spilte opp et par beats og fikk beskjed om å skrive et par linjer som hun måtte fremføre direkte på radioen.

Se: P3-Christine måtte rappe for Tommy Tee – og live på radio

– Jeg har egentlig lyst til å finne det berømte hullet som jeg kan synke ned i, men samtidig er jeg utrolig fascinert at dere har brukt tid på dette, sier hun til Urørtvinnerene fra 2011.