Videorama!

Få med deg ukas ferske musikkvideoer, fra artister som Kaveh, Thomas Dybdahl og The Green Children.

HeeMugen x Zawadi x Dizzet – «Flus»:

Blytungt fra trespannet HeeMugen, Zawadi og Dizzet. Her kan du forresten få testet hvor mange Oslo-slanguttrykk du kan. For å hjelpe deg litt, så betyr «flus» penger.

Thomas Dybdahl – «This Love Is Here To Stay»:

Høstfavoritten «This Love Is Here To Stay» har allerede vært ute et drøyt år, men blir først nå visualisert. Her gjør Dybdahl en beundringsverdig innsats på gulvet, selv om han selv synes dansingen var veldig keitete.

Axel & Storebror – «Verdens beste land»:

Nystiftet gruppe som bestående av Axel Purcell (Equicez), Hank von Helvete (Turboneger) og Simen Rem. I «Verdens beste land», som er deres aller første singel, benytter de sjansen til å harselere litt med Norge og kle seg ut som klovner i musikkvideoen.

Kaveh (m/ Yosef) – «Shamener»:

Hardkokte «Shamener» er hentet fra Kavehs debutalbum Sannheten Sårer, og nå har sporet også fått en adrenalinfylt musikkvideo signert Christian Bastiansen.

For et par uker siden spilte Grünerløkka-rapperen også et stjernespekket sett på P3 Gull-forfesten.
https://www.youtube.com/watch?v=XWeSgk0U2T8
https://www.youtube.com/watch?v=snLimxHU1h8

MØRK – «Kurchatov’s Last»:

Den 24 år gamle Senja-musikeren MØRK har sluppet musikkvideo til det stemningsfulle sporet «Kurchatov’s Last», som er den første singelen fra albumet som slippes i februar. Den stilige snutten er snekret sammen av regissør Carl Christian Lein Størmer.

The Familiar – «World Ends»:

Elektropop-duoen The Familiar består av Brooklyn-jenta Ruth Mirsky og tromsøværingen Mads Martinsen, og er et samarbeid mellom to «fremmede» som kun har møttes et par ganger.

Duoen har aldri vært i samme rom mens de har jobbet frem musikk, som de sier er inspirert av det nordnorske vintermørket og midnattsolen, samt en storby som aldri sover.

The Green Children – «Outline»

The Green Children er en elektropop-duo, med sunnmøringen Milla Sunde i spissen. Musikkvideoen til «Outline» har fått over 130 000 visninger på YouTube på bare fire dager. Det er ikke så rart. Se selv.

Philip Selway – «Around Again»:

Det er ikke helt uventet at den nye musikkvideoen til flinkisen Philip Selway er en drømmende og kunstnerisk liten sak. Philip er kanskje mest kjent som Radiohead-trommis, men leverte mange flotte låter med sitt siste soloalbum Weatherhouse.

Norsk Råkk – «Fylla»:

Oslo-bandet Norsk Råkk spiller, som bandnavnet lover, norsk rock, som er tungt influert av ska, reggae og punk. Den Knut Joner-regisserte musikkvideoen kler det bakoverlente sporet «Fylla» godt.

Big Ole P & Lil`Missy – «Still For You»:

Nei, Big Ole P & Lil’Missy er ikke en hiphop-duo – snarere tvert imot.

Countryduoen, bestående av Ole Petter Andreassen og Mona Helleland Varpe, slipper sitt debutalbum neste år.

Ivvár – «Moonflower»:

Ivvár er et samisk band som spiller alternativ poprock, og gjengen har blant annet blitt kalt Sápmis svar på Muse.

I musikkvideoen blir du med vokalist Jon Iver Eira Tellefsen på festival, og får et innblikk i alt det måtte innebære av drikking, klining og urinering.

Moi – «Gode Ting (Tar Slutt):

For fire år siden vant Moi alles hjerter, og gikk seirende ut en cover-konkurranse i regi av P3. Den konkurransen inspirerte henne også til å begynne å skrive musikk på norsk, og «Gode Ting (Tar Slutt)» er den andre singelen ut fra Mois første album på morsmålet.