– Viser kor lite det kan vere bak fasaden på enkelte føkkbois

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fire låter! Sjekk ut ny musikk frå blant anna Sløtface og Whammyboy.

Sløtface – «Beta»

Eit av Noregs beste festivalband er i ein slags overgangsfase for tida. Det er berre nokre dagar sidan Sløtface annonserte at vokalist Haley Shae skal lede bandet på eiga hand framover. Lasse Lokøy og Tor-Arne Vikingstad gir seg dermed etter ti år i bandet. Men om «Beta» er eit teikn på korleis musikken kjem til å bli, så er Sløtface framleis i veldig gode hender.

Mikhael Paskalev har vore med å produsere og skrive dobbeltsingelen som er ute i dag. «Come hell or whatever» er også veldig god, så gi den ein stream, men personleg føretrekkjer eg kor sløy og kul i uttrykket «Beta» er. Låta er sommarvenleg, low-key pop-punk av beste sort. Tenk Lorde, men med gitarvrenging så nærmar du deg litt.

Så er det teksten, då. Politiske og feministiske tekstar er ikkje noko nytt for Sløtface. Og her er det beta-males forkledde som gladiatorar som får køyrt seg. Herlege tekstlinjer som «Your like a song without a bass line» og «I bet commercials make you cry» viser kor lite det kan vere bak fasaden på enkelte føkkbois, og heilt ærleg, Sløtface: I feel you.

Jesper Nondal
Journalist

Jesper Nondal

Whammyboy – «Souvenir»

ENDELIG har det kommet mer musikk fra Mossingen som var med i Urørtfinalen i fjor. Og det er noe jeg setter enormt pris på.

Selv har jeg ventet på dette siden Whammyboy sin forrykende konsert på Bylarm i fjor hvor de spilte flere låter som ikke var gitt ut enda. Da tenkte jeg «dette trenger jeg i livet mitt» , og det tenker jeg fremdeles.

Gitarriff badet i effekter, svevende og samtidig hardtslående partier med melodier som treffer rett i hjertet, for ikke å snakke om Noah Johansen sin drømmende vokal over det hele. Jeg får lyst til å hoppe ut i sommeren med hele meg, og gi slipp på alle ansvarsområder.

Jeg har utrolig lyst til å oppleve dette på en festivalscene i nærmeste fremtid, så jeg skal smøre meg med litt mer tålmodighet til neste gang jeg ser Whammyboy på en scene. I mellomtiden kommer denne «Souvenir» til å bli spilt høyt i headsettet.

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»

Thea Marlene – «La det ikke bli sånn»

Nå er det like før Hvaler kommune får besøk fra voksne menn med seilbåt og ungdom med midtskill og polo. Om sommeren går innbyggertallet til øykommunen opp fra 4500 til 30000.

Da passer det utmerket godt at Hvaler sin egen popdronning Thea Marlene har sluppet en låt som kan få selv den rikeste seileren til å sette seg ned og reflektere litt smått.

21-åringen synger lavmeldt og tilbakeholdent over en dyp produksjon. «La det ikke bli sånn» er en tankefull perle om følelsen av tomhet. «Kjenner ikke meg selv igjen i speilet lenger. Den gløden som var der i fjor er et spor».

En låt som virkelig kan fylle sjelen din på en frynset dag med fragile nerver gjennom sommeren. Slikt er det et sterkt behov for i en tid med mye maaaas.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Nelly Moar – «Pussyboy»

Frekt! Dette er en attitude vi trenger så MYE mer av i Norge. Den ny-uteksaminerte jazzvokalisten fra Griegakademiet har en rykende fersk selvtitulert EP i sekken. Hun kan altså ikke være mer klar for å dominere R&B-scenen – og det er tydelig.

Bergensbaserte Nelly Moar (23) har virkelig tatt hoppet opp fra undergrunnen, og det er nå det blir spennende å se hvor høyt dette kvantespranget kommer til å bli.

Hun slapp sin første singel «Pick Up» i slutten av februar, til enorm begeistring fra langt flere enn bare oss i P3. På de neste fire månedene har hun sluppet fem vaskeekte R&B-bangers, hvor (undertegnede synes) «PussyBoy» er praktlåta. Det er så elegant, selvsikkert og frekt at jeg egentlig bare sitter igjen målløs.

En shout-out til produsent Sjur Folgerø her, som jeg lurer på om er født med bass på beina.

JAEL, Arlo Parks, Joyce Wrice og Sinéad Harnett sto for noen av de aller beste R&B-platene i 2021. Nelly, denne klubben tror jeg du kan lande kvantespranget ditt på.

Jon Vu-Yen Nguyen
Prosjektleder i «Urørt»

jon

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3