Pandaen Po er tilbake i nok et fargesprakende eventyr, og den klønete bjørnen, som merkelig nok er skikkelig god i kung fu er fortsatt like sjarmerende som før.

Kung Fu Panda 3 gir deg lite nytt og fokuserer på det som allerede har funket i de tidligere filmene, men dette er likevel en morsom og koselig barnefilm, som ikke føles som en unødvendig oppfølger, men snarere en avrunding av historien.

Anmeldelse: «Kung Fu Panda 2» – En klumsete karatehelt du vil knusekose!

Panda som må finne seg selv

Po og de Fantastiske Fem er fortsatt de store heltene i landsbyen sin, men Po kan ikke hvile på laurbærene av den grunn.

Tiden er inne for å ta steget videre for å bli en ekte Dragekriger, men for å gjøre det må Po finne sin indre chi. Det er lettere sagt enn gjort, fordi Po ikke engang har klart å finne seg selv.

Når hans virkelige far dukker opp i landsbyen får imidlertid Po sjansen til å lære hva det virkelig vil si å være en panda, og sammen reiser de til en hemmelig pandaby i fjellene.

Når den onde kung fu-mesteren Kai dukker opp fra åndeverdenen, med en plan om å utslette alle kung fu -mestere i verden, må Po få hjelp av sine nye venner for å beseire åndekrigeren.

Po får endelig møte noen som ligner på seg selv i den tredje filmen. (Foto: DreamWorks Animation LLC.)
Po får endelig møte noen som ligner på seg selv i den tredje filmen. (Foto: DreamWorks Animation LLC.)
Kunne vært mer storslagen

Selv om DreamWorks melker kua med Kung Fu Panda 3, så føles ikke filmen som en unødvendig film. Historien i filmen er en avslutning på eventyret som har bygget seg opp i de tidligere filmene.

Hvor kommer Po egentlig fra? Hvem er han? Og kan virkelig den klønete, store bjørnen bli en ekte dragekriger?

Filmen gir deg svar på alt dette på en fin måte, selv om høydepunktet kanskje kunne ha vært enda litt mer storslagent enn det filmens finale klarer å være.

Gode norske stemmer

I Norge vises Kung Fu Panda 3 på norsk. Den norske oversettelsen er god og de norske stemmene fungerer bra.

Steinar Sagen gir Po akkurat den varmen figuren trenger for at vi skal fortsette å være glad i ham. Nils Ole Oftebro er som alltid er god som skurk, og passer fint i rollen som den hevnlystne Kai, mens stemmen til Ivar Nørve er fin for mester Shifu.

Hallvard Lydvo er morsom som Pos pappa Herr Ping, mens Øyvind B. Lyse også fungerer i rollen som Pos biologiske far Li.

Nils Ole Oftebro har stemmen til Kai i Kung Fu Panda 3. (Foto: DreamWorks Animation LLC.)
Nils Ole Oftebro har stemmen til Kai i Kung Fu Panda 3. (Foto: DreamWorks Animation LLC.)
Fortsatt morsomt

Kung Fu Panda 3 finner på ingen måte på noe nytt, men bedriver gjenbruk av den samme humoren vi lo av i de to første filmene.

Derfor er ikke filmen noe friskt pust, men selv om jeg har sett det før humrer jeg fortsatt når Po leker overentusiastisk med actionfigurene av de Fantastiske Fem, når han kløner det til for nte gang, eller når lysten på melboller trumfer all fornuft.

I tillegg er dette kanskje den peneste filmen i rekken, med flott, fargesterk animasjon og en 3D-effekt som aldri blir slitsom, men kun skaper dybde i bildet.

Barna kommer til å elske denne filmen, og foreldre kommer ikke til å lide i kinosalen de heller.

Hva synes du om «Kung Fu Panda»-filmene? Si din mening i kommentarfeltet!

Om FILMEN

Kung Fu Panda 3
 • Kung Fu Panda 3
 • Slippdato: 18.03.2016
 • Regi: Jennifer Yuh
 • Utgiver: Twentieth Century Fox Norway
 • Aldersgrense: 6 år
 • Sjanger: Animert, Barn, Eventyr

 • Magnus Grove

  Kjempebra, da vet jeg om noen små barn som kan glede seg til vi skal på kino! 🙂
  Er det nødvendig å se den i 3D? Normalt sett forringes ikke opplevelsen i en slik film av 2D.

  • Jørgen Ward Søderstrøm

   Jeg fikk sett filmen i 2D på Kosmorama, og den var nydelig. Tviler på at man vil tape noe på å velge 2D foran 3D om det finnes mulighet for det.

   Når det er sagt så er det min erfaring at animasjonsfilmer fungerer strålende i 3D, bedre enn tradisjonelle live action-filmer.

  • Neida, det er ikke nødvendig å se den i 3D. Er ikke veldig glad i 3D selv, men det er ofte litt vanskelig å få sett 3D-filmer i 2D i en god kinosal. Ofte blir man forvist til mindre saler med dårligere lyd.

   Men det er som Jørgen sier under her at animasjonsfilmer ofte fungerer bedre i 3D enn live action, og Kung Fu panda 3 brukte 3D på en veldig god måte, og var aldri ubehagelig for øyet.

 • jon

  Så kung fu panda 3 forrige helg hjemme. Tja nja sånn mitt på treet. Greit nok men håpet på mer.

 • Birk Kolmannskog

  Blant de beste barnefilmene noen sinne, så er i mine øyene Kung fu Panda serien høyt oppe på lista, og denne filmen er kanskje den som imponerte meg mest! Akkurat som forje filmen så får denne også Terningkast 6 av meg :))) Perfekt for alle!

  PS i 3D er den fantastisk! :)))

 • jaranGOYANG

  Kung Fu Panda 3 online HD 1080p – sub norsk

  http://filmizle.streamoviex.?/watch.php?movie=2267968

  viktig ::
  1 – å kopiere adressen linken over for å se de i full HD 1080p-filmer
  2 – på adressen koblingsikonet >> ? erstattet av ordet >> com